|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Beykoz-İSTANBUL
|
ftp://ASP-dev.com/forum.zip'dan free bir form indirdim. Fakat birçok hata ile karşılaştım. En başta Connstring(Access sürücülerine ulaşmak icin olan)kelimesi tırnak icinde olmadığı icin hata verdi. Daha Sonra forum.ASP ve post_info.ASP dosyalarında yanlış tarih yazımı ve genellikle sözdizimi hataları veriyor. İşin icinden çıkamadım.Bana yardım edebilecek varmı? [ ]
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul - tr
|
Selam size yardim etmek benim icinde bir zevk olur..hem bende bir seyler dah ogrenmis olurum...www.evcilasp.cjb.net ten Sevgili Mucit' in yaptigi turkce forumdan da yararlanabilirsin.. tabii MuciT' in ufak ricasini kirmassan..
![]() ------------------ JarusaLem' in Sifresini kaybetmis haliyim ben |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir, TR
|
----------
bunun nedeni veritabanı'nın Türkiye'deki tarih ve saat'e göre ayarlı olmaması... Bildiğin gibi amerikalılar bizim gibi tarihi GUN/AY/YIL değil AY/GUN/YIL şeklinde kullanıyorlar... Tabii bu böyle olunca Tarih kullanan bir script/veri tabanı bizim bilgisayarlarda sapıtıyor... Saat de aynı şekilde onlarınki bizim ki gibi 24 saat değil AM/PM modlu... sorun %99 olarak bundan kaynaklanıyor... Yapacaginiz ise tarih stringini kendisinin kontrol etmesi bunu da : Tarih = Month(Date) & "/" & Day(Date) & "/" & Year(Date) gibi bir komutla yapabilir. Burada eğer (Türk windows'u için ve 15 Ağustos 2000 dersek): Response.Write Date Dedin mi "15/08/2000" yazar. Ama veri tabanına "08/15/2000" yazılması lazım... Benim dediğim komutu kullanırsaniz ve Response.Write Tarih yazarsaniz "08/15/2000" yazar, "15/08/2000" değil... Böylelikle veri uyumsuzluğu hatası almaz... ----------- Sorunu cözemiyorsak cözdürtürüz, sagolsun PC Magazine ASP Yazari Erdinc dostumuz bu sekilde bir yanit verdi. Umarim isinize yarar kendisine de bir kez daha tesekkür ederim... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!