|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
butona tıkladıkça dolan progress bar (mümkün mü?)
merhabalar, yapmak istediğim olay mümkün mü değil mi sormak istedim; siteme bir buton koymak (buraya kadar sorun yok ehe) ve tıkladıkça table yüzde değerinin artmasını istiyorum. yani butona her tıklamada %1, %2, %3.. yada %10, %20, %30.. şeklinde (bunu ben belirleyebilmeliyim) progress bar dolacak. butona son tıklama (%100) yeni bir sayfayı açacak.. yoruldunuz değil mi ![]() not: java bilmiyorum, çok zor benim işim
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: butona tıkladıkça dolan progress bar (mümkün mü?)
aşağıdaki kod işini görür sanırım, sadece kodladım sen süslersin
![]() HTML Code:
<script> function Load(s,KacPx){ var tt = document.getElementById(s); var MevcutGenislik = tt.offsetWidth; /* mevcut genişliği alıyoruz */ tt.style.width=MevcutGenislik + KacPx ; /* genişlik ayarlayan satır */ tt.innerHTML = '% ' + (MevcutGenislik + KacPx); /* genişliği yazdıran satır */ /* //%100 den yukarı çıkmasın istersen if ((MevcutGenislik + KacPx)>100){ tt.style.width=100; tt.innerHTML = '% 100' ; }//end if */ }//end function </script> <div id="progress" style=" text-align:center; overflow:hidden; width:0px; height:15px; background-color:#0000FF; color:#FFFFFF; font-family:verdana; font-size:10px;"></div> <br /><br /> <input type="button" onclick="Load('progress',10)" value="tıkla tıkla">
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
@taci, oldukça şaşırttın beni
emeğin için çok teşekkürler, süper olmuş ellerine sağlık.bu arada amacım kullanıcının butona pek çok kez tıklayarak yeni açılacak sayfayı geç açmasıydı. yani progress bar yeni sayfaya geçmek için sadece ne kadar kaldığını gösterecekti (yani olmuş bu). ama %100 dolunca yeni sayfaya geçmesini nasıl sağlayabilirim acaba? *** bu mümkün değilse progress bar kullanmadan butona belli bir tıklama sayısı verip, ardından adrese gitmesini sağlayabilir miyim? (örneğin: 15 kez boşa tıkladıktan sonra 16. tıklayışta "sayfa2.HTML" adresine gidecek şeklinde) |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
tam olarak yapmak istediğin kullanıcının önceden 'belirlenen sayı' kadar butona tıkladıktan sonra sayfaya geçmesi mi yoksa önceden 'belirlenen zaman' kadar bekledikten sonra geçmesi mi?
yani tıklama sayısına göre de kodlanabilir yada hiç butonu tıklamayı işin içine katmadan belirlenen zaman sonra sayfayı otomatik açacak şekilde de kodlanabilir. yada şöyle sorayım kullanıcı beklesin mi? tıklasın mı? ![]() ps: neden 'oldukça şaşırdın' ?
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Balıkesir
|
HTML Code:
<script> function Load(s,KacPx){ var tt = document.getElementById(s); var MevcutGenislik = tt.offsetWidth; /* mevcut genişliği alıyoruz */ tt.style.width=MevcutGenislik + KacPx ; /* genişlik ayarlayan satır */ tt.innerHTML = '% ' + (MevcutGenislik + KacPx); /* genişliği yazdıran satır */ /* //SkuLL_MaSTeR Modifikasyonu if ((MevcutGenislik + KacPx) == 100){ document.location = "sayfalar/ikincisayfa.htm" }//Bitti */ }//end function </script> <div id="progress" style=" text-align:center; overflow:hidden; width:0px; height:15px; background-color:#0000FF; color:#FFFFFF; font-family:verdana; font-size:10px;"></div> <br /><br /> <input type="button" onclick="Load('progress',10)" value="tıkla tıkla"> Kolay gelsin...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
@SkuLL_MaSTeR eğer o kodlamayı '=' operatörüne bağlarsan hatalı olur, eğer kullanıcı fonksiyonu Load('progress',13) gibi küsüratlı çağırırsa, önerme ve dolayısıyle yönlendirme gerçekleşmez, = yerine > kullanmak daha yerinde olur kanaatindeyim.
olması gereken : HTML Code:
//SkuLL_MaSTeR Modifikasyonu
if ((MevcutGenislik + KacPx)> 100){
document.location = "sayfalar/ikincisayfa.htm"
}//Bitti
|
|
|
#7 (permalink) | ||
|
|
Alıntı:
zamanını harcamışsın, tekrar saol.Alıntı:
![]() *** @skull, şimdi çalışıyor. tanrı sizi korusun
|
||
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Balıkesir
|
@Taci TIRSAK
Doğrudur. Haklısın. Ben her seferinde 10 arttırılacağını düşünerek böyle yaptım. "=" operatörüne bağlmak isteme sebebim de şuydu. ">" kullandığımız zaman (yine 10 arttırıldığını varsaydım) kullanıcı düğmeye 10 kez tıklıyor ve değer 100'e eşitleniyor fakat kullanıcının yeni sayfaya yönlendirilmesi için 11. kez tıklaması gerekiyor ki değer 100'ü geçsin. Sonuçta kullanım şekline bağlı olarak değiştirilebilinir... @cruelstroke Afiyet olsun
Viva La Résistance! Mesaj SkuLL_MaSTeR tarafından 23.09.2005 (16:42) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!