|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: avustralya
|
sanal kartın sanal olduğunu tespit etmecilik
JavaScript ile kredi kartı numarasının geçerli mi yoksa sallama mı olduğunu anlayabiliyoruz ya. peki bi kartın sanal kart mı yoksa gerçek kart mı olup olmadığını anlama yolu var mı? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
Re: sanal kartın sanal olduğunu tespit etmecilik
javascripti bilmiyorum ama benim bildiğim kadarıyla kredi kartı kontrolünün en basit yolu "LUHN KONTROLÜ" denilen bir sistem, aslında bir algoritma, belirli basamakları alarak işlem yapıyorsun ve çıkan sonuç mod10 ise kredi kartı doğrudur diyorsun, ama saçma bi yöntem gibi. Çalışıyormu dersen, evet, eğer herhangi bir geçerli kart ile kendin denersen işlem sonucu mod10 çıkıyor.
bir kredi kartının sanal yada gerçek olduğunu neden anlamaya çalışıyorsun ki, sanal kartın özelliği elle tutulan bişey olmaması, bankan sana yine geçerli bir kart numarası veriyor, tek artısı içindeki bakiyeyi istediğin gibi ayarlaman (ben GARANTİ BANKASInın sanal kartını kullanıyorum) ama elbet vardır bir yolu sanal yada gerçek olduğunu anlamanın
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Benim bildiğim kadarıyla tek yolu Kart no aralıklarını bilomek, normalde bankalara aralıklar ayrılıyor, eğer bunlar elinizde varsa kendinizdeki numaradan bir kartın hangi bankaya verilmiş olduğunu anlayabilirsiniz. Yani aynı donanımdaki Mac lere bakarak donanım firmasının bulunabilmesi gibi.
eğer bu şekilde sanal kart aralıklarını ilgili bankalar için alabilirsen (ki genelde zor olabilir) bu olur. İkinci ihtimal eğer bu bir eticaret sitesi ise kartı bankanın taksit pos undan geçirirsen hata dönerse o sanal karttır denilebilir, hemen hemen sadece sanal kartlar taksit desteklemiyor, tabii buradaki sorun kartın hangi bankaya ait olduğunu da bilmemen olabilir. Ama bildiğim kadarıyla zaten sanal kart az bankada var.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Neptün
|
Biride bankalara sanal kartın limiti 0'a ayarlanmışken para çekilememesi gerektiğini anlatsın
Müşteri hizmetlerine söyleyincede aaa ilk kez başımıza böyle birşey geldi araştırıp size haber vericez diyorlar
|
|
|
#6 (permalink) | ||
|
Yer: istanbul - ankara
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: avustralya
|
soul: ben de dediğin gibi bişey soruyordum. hani bunların sayılarının belli aralıkları vs var mı diye. bi sorucam bankaya ama pek bi cvp beklemiyorum açıkcası.
dediğin taksit şeysini kullanabilirim aslında. onu yapması daha kolay. teşekkür herkese. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!