Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Istikrar

Kapalı Konu

LinkBack Seçenekler
Old 18.08.2000   #1 (permalink)

aftermath's Avatar

Yer: İzmir, TR

web sitelerinde, web hayatinda istikrar...

Bu konudaki görüsleriniz neler?

Bir web sitesinin tasarimi sürekli degismeli mi?

Maillerdeki signature'lar, sitelerin dilleri, vs vs...

------------------
Saygilar,
aftermath

.......................
www.aftermath2000.org
.......................
aftermath şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 18.08.2000   #2 (permalink)

Yer: Utrecht, Hollanda
Guzel bir konuya degindin.

soylediklerinin cogu sanirim sayfanin iceriginede bagli eger "trendy" degisken bir icerik varsa sanirim sayfayi ziyaret edenlerin yenilikleri beklemesi dogal olacaktir.

istikrarli bir sayfa illede degismiyecek
diye bir kaide yok. teknikler hergun gelisiyor,standartlar degisiyor. simdki kalkip ben standart Netscape Gold 2.02 veyahut IE 3.0 sayfa yapacagim diyecek birisine rastliyamassin. (kelalaka ama iste ornek)

Bence "Sayfanin icerigi & Sayfanin ziyaretcisi"ni tanimlamakla cevaba ulu$ulabilir.

------------------
[eRCi]
eRCi şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 18.08.2000   #3 (permalink)

Yer: Istanbul/Türkiye
Tasarımın sürekli değişmesi, belirli bir çizginin tutturulması hedefini yok edecektir tabii. Fakat içerik yerli yerinde olursa ve yeni tasarımda bütünüyle değişmezse grafik değişikliğine gidilmesi son derece normal. Zaten birçok tasarımcının takıntısı vardır. Tasarım eskidikçe tasarımcı sıkılır, yenisini, daha iyisini yapmak ister. Bunun önüne geçmek mümkün değildir Dolayısıyla ben istikrarlı olmayı, tasarımın aynı kalmasıyla aynı kefeye koymuyorum. Tasarımı sıkça değiştirerek de istikrarlı siteler yapmak mümkün görüşündeyim.

Saygılarımı Sundum..

------------------
Ozan Karakoç
Müzik Kutusu - Türkiye'nin Müzik Merkezi
Y3K - Sonsuzluğa ve Ötesine!
Ozan şu an çevrimdışı  
Old 18.08.2000   #4 (permalink)

aftermath's Avatar

"Trendy" kelimesini okuyunca aklima geldi...

Sanirim konuyu ticari ve ticari olmayan siteler olarak iki alt konuya ayirmakda faide var.
Old 18.08.2000   #5 (permalink)

Yer: ank-türkiye
bir solukta biten bir siteyse, sık sık yenilenmeli bence... öğretici ve geniş bir içeriğe sahipse daha uzun süreli kalmalı!..
sevgiler.

------------------
--------
Alırım başımı giderim efeler gibi hey!
--------
whocares şu an çevrimdışı  
Old 18.08.2000   #6 (permalink)

BBoz's Avatar

Yer: Ankara
Aftermath, ScottJr ve unLucky'ye sözüm...

Lütfen bana kızmayın, ya da sende kimsin yaa.. diye bir tepkide bulunmayın!... Çünkü ben, DENEYİM denilen çark içinde epeyce yıpranmış bir arkadaşınızım...

Neyse söylemek istediğim şu;
Siz de çok küçücük bir eksiklik görüyorum.

Bunu farkedebilirseniz eğer;

Ve bunu düzeltme gayretinde bulunabilirseniz....

İhtiyaç duyduğumuz "web Ustaları" mevzusuna, bu işin kıyısından azcık içerde duran sizler, esastan bu gruba katılmış olacaksınız!...

Ne diyon oolum sen!... diye bir cevap alabileceğimi tahmin ediyorum;

Ama yapacağım birşey yok, ben buradan böyle görüyorum maalesef...

Netice olarak;
3 yetenekli arkadaşıma biraz düşünün derim....

Sevgilerimle
BBoz şu an çevrimdışı  
Old 18.08.2000   #7 (permalink)

ScottJr's Avatar

Yer: Istanbul-Turkey
Sevgili Bulent Usta,
Kendi sahsim konusma geregini duyup konuya gireyim:
Eksiklik daima olacaktir, kendimi hic bir zaman web tasarimcisi diye cagirmamisimdir; isin ne diye sorarlarsa derim, kaliplasmis bir kelime oldugu icin.
Kendimi web tasarimcisi, ya da senin tabirinle "web Ustasi" klasinda gorebilmem icin(ki bence o bolume daha cok yolum var), biraz zaman gecmeli ha? Bil ki herseyin farkindayim, ve bil ki bazi seyleri insanlara ben kabul ettirmiyorum; her sey kendiliginden olur, her zman; sen iyi bir seyler yaparsin, insanlar begenir, tutulursun, taninirsin.
Sevgili Bulent Usta; yineleyeyim ki dusunmeme ragmen senin bahsetmis oldugun eksikligi gorebilmis oldugumu sanmiyorum; ha ama kendimdeki eksiklerin farkindayim; ve kendime de guvenrim; kisa zamanda cok yol alabilen biriyim.
Seni takdir eden biri olarak ciddiye aldim bu notunu, baskasi olsa guler gecerdim; ama gercekten merak ettim
Saygilar, sevgiler
ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 18.08.2000   #8 (permalink)

aftermath's Avatar

Sevgili BBOZ,

Estafurlah kizmak da ne demek, $eref duyarim görü$lerinizi dinlemekden. Deneyimlerinize saygim büyük.

Ben düsündüm epey ne olabilir bendeki sorun üstelik bu sorun 2 arkadasimda da ortak. Bagislayin beni bulamadim. Ben asla web ustasi olmak veya öyle bir takim sifatlara sahip olmak istemedim. Sadece kendim olarak, hatta forumu bilgi vermekden cok bilgi almak icin kullanan biriyim. Genelde soru soran görüs okumaya cabalayan basliklar actigima sahit olmussunuzdur. Zaten ben grafikden web 'e gecmis biriyim calisiyorum kariyer, kendimi tanitma vs vs gibi kaygilarim olmadigi icin kendim gibi davrandim ama bir sorun var benim gözümden kacan sizin yakaladiginiz. Lütfen diger arkadaslara da yol gösterecekse forumda, özelse mail yoluyla yardimci olun hatalarimizi giderelim olmasi gerektigi gibi...

Ha bu esrarengiz, anlasilmasi zor mesaj beni üzmedi degil. Ama her zaman elestiriye acigim grafiker olarak oldugum gibi Cem olarak da...

Saygilar,
Cem Baspinar
Old 18.08.2000   #9 (permalink)

ScottJr's Avatar

Yer: Istanbul-Turkey
Saat gecenin biri, dusunuyorum..hala dusunuyorum, benim isim bu, hayatimi bu sekilde kazaniyorum, nedir bu..komplex degil bu, ama eksik bir sey belki gercekten..ama ne?!?
Kimim ki ben..Bunu bilmiyor olsam dusunmezdim bu kadar be..
Hayda..
ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 18.08.2000   #10 (permalink)

Yer: Istanbul
merhaba,

forum hack mi edildi, bunları yazan bülent boz mu?

bülent boz...

aslında birşeylerin değişmesi gerektiğini düşünüyordum bende tam, yani oturmuş film seyrederken aftermath bana sms atmalıydı ve bende alalacele foruma gidip sıgaramdan her zamankinden farklı bir duman çekip "neler oluyor" demeliydim değil mi bboz???

web ustalığı ne ile ölçülüyor bilemiyorum ama asıl merak ettiğim toplulukta kimler var! hani madem kapıyı açmışım senin gözünde, e kafamı da uzatmışım odaya da oturanlara bakıyorum ve onların arasına girmeme ramak kalmış. amaaa yüzlerini göremiyorum. hadi herşeyi geçtim onlar içeride ne yapıyorlar!!!!!

ben bakıyorum içeriye şöyle, hem suratlarını göremiyorum, hem de ne iş yaptıklarını.

web ustası ne iş yapar arkadaşlar.

bboz web ustası mı, luna, zoque, umut, onur, cem web ustası mı?

size birşey söyleyeceğim belki beni icq listenizden bile sileceksiniz.

Sizden nefret ediyorum beni gecenin bir yarısı sinirlendirenlerden, geceler boyu yaptıklarımı sadece ağzınızdan çıkanlarla mahfetmenizden nefret ediyorum.

ben kimim bilen var mı aranızda, kimim ben. web ustası oldum mu ben sizce.

web ustası olmak zamanla mı oluyor. tam 4 yıldır web sitesi yapıyorum. internet türkiye'ye gireli 6 yıl oluyor. bu web ustası olak için yeterli mi?

değil mi, peki o zaman web ustası olmak yaptığı web sitesiyle kitlelere ulaşmak, kitlelerin beğenisini kazanmakla mı oluyor. 3,5 yıldır yaptığım siteleri sokacak toplist yoktu o zamanlar ama, onlarca defa dergi gazete'ye çıkan site yapmam da mı değil web ustalığı. yapmayın benim sitem varken bboz yoktu arkadaşlar. onunla sonradan ben kendim mail atarak tanıştım ve kendi de itiraf ederki forumdaki en eski arkadaşlığı benimledir. yanılıyor muyum bülen abi? hatta "aa ne güzel site, helal olsun çocuğa" diye geçirmiştim içimden.

web ustalığı yaptığı web sitesi sayısıyla mı ölçülüyor, o zaman iddia ediyorum ki ben 500'ün üzerinde ticari, 50'nin üzerine hobi sitesi yaptım. belki bu sayının yarısını kanıtlayamam çoğunu siteler ama beni tanıyanlar şahidimdir her zaman.

şimdi belki web ustası olmuşumdur ha... yoo yetmez, 20'nin üzerine insana, bilgisayarın faresine dokumamış insana salt HTML öğrettim, Photoshop öğrettim. web tasarım gözüyle bakmayı, bunu kullanmayı öğrettim. hepsi başka başka şirketlerde eve ekmek götürüyor şimdi.

yeter miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii?

lanet olsun yeter mi?

bak dostum, sana birşey söylemek istiyorum. ben bunu haketmiyorum. haketmiyorum.
http://www.bboz.nom.tr/bb_portfoy.htm

bu adreste senin referansların var, hepsini inceledim az önce. web ustası sen misin? eğer sen değilsen nasıl bir yargılama getiriyorsun. garezin mi var, yıllardır biriktirdiğin bir kin mi var? bir web ustası referanslarını sergilemeli mi? ticari referanslar sergilenmeli mi? bunlar ticri mi yoksa hepsi bağlı bulunduğun birimlerin sayfaları mı?

üstad, peh.

türkiye'de bir internet olgusu var mı, bunda benim payım var! ben yararlı birşeyler yaptım ve bolca da düşmanım var. ama Microsoft'un da düşmanı var. ama hepimiz windows kullanıyoruz. eğer bana düşman değilsen neden benim veya diğerlerinin hatalarını şahsi söylemedin. amacın ne, ipliğimi pazara çıkardığını mı düşünüyorsun. hani nerde, iplik n-e-r-e-d-e-!!!!!! alan var mı peki, para ediyor muymuş. yani değdi mi onlarca dostunu kaybetmeye.

bak, çok sinirliyim ve kırıcı ya da yanlış şeyler yazmış olabilirim. kusuruma bakmayın ama son sözüm ne olsun istedim biliyor musun?

hani sıgaramdan her zamankinden farklı bir duman çekmiştim ya, o duman cigerlerimde dolaşırken ben "gider ayak çaktı kazığı, içinde yılların kini birikmiş, ne yazsam anlamaz" diye geçiriyordum.

sevgiler saygılar, herkes kimin ne olduğunu biliyor.

(not: benim sayfam netscape'de de sorunsuz çıkıyor web ustası.)

------------------
--
LeventBali
1kB.org
BedavA.com
tuRkmasteRs.org
aziL şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Kapalı Konu

Etiketler

istikrar

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 10:24.