|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Hannover.DE - Mersin.TR
|
dA'da kullanılan yorum secenekleri gibi...
http://www.deviantart.com/deviation/23511156/ üst'teki adreste bulunan olay ilgimi cekmektedir,nasil yapildigini ögrenmek istiyorum... adreste ki 'Comment View Options'ı tıklayınca altta seceneklerin cıkması olayı. simdiden tesekkur ederim... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: dA'da kullanılan yorum secenekleri gibi...
Çok basit, sadece JavaScript'in CSS ile birleşmesinden doğan güzelliklerinden yararlanıyorsun... Bunun gibi kolaylaştıran özellikleri yüzünden pek bi severim JavaScript dilini...
Kod:
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript"> function bf_goster(element,mod) { document.getElementById(element).style.display = mod; } </script> <div id="elementik">Deneme Tahtası</div> <a href="JavaScript:bf_goster('elementik','none');"> Gizle </a> | <a href="JavaScript:bf_goster('elementik','');"> Göster </a>
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
zaten bunun bir aşama daha ilerisi ajax, yani sayfayı değiştirmeden veritabanını sorgulamak ve gelen bilgileri sayfada istenen alanların (illa div olması da gerekmez yani) içine ekleyebilmektir. ve evet, js ile dom (document object model) hiyerarşisi üzerinden istediğin sayfa elemanına (aslında her bir HTML tag'i hafızada birer obje) müdahale etmen mümkün.
http://del.icio.us , gmail gibi servislerin temeli buna dayanıyor işte. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bu linkte bahsedilen (Scud'ın mesajından bahsediyorum) java scripti denedim, fakat istediğim sonuca ulaşamadım.
İstediğim olay şöyle; diyelimki a , b , c ve d imajları var. a imajına tıkladığımda bir layer çıkmasını istiyorum, daha sonra c ve d farketmez herhangi bir imaja tıkladığımda o anda "show" olan yani görülen layerın kaybolup yerine o anda tıklanan imaja ait layerın çıkmasını istiyorum. Bunu da Scud'ın abuzer koduyla maalesef yapamadım. Yardım edebilir misin?
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!