»
Explorer Render Ederse...
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Explorer Render Ederse...
Sitemin yeni versiyonu üzerinde çalışıyorken karşılaştığım ilginç bir durumu sizlerle de paylaşayım istedim: Arayüzde genel bir kutuya background verip içine açtığım bir beyaz kutuda içeriği göstermek niyetindeydim. Bunun için 2x2 pixellik bir background resmi hazırladım. Resimdeki toplam 4 pixelin 2 pixeli dolu 2 pixeli boş. (Büyütülmüş halini ekte görebilirsiniz.) Bu resmi gif olarak kaydedip, sayfadaki kutuya background olarak koyduğumda; kutu sanki walppaper resmi yükleniyormuşcasına 10-15 sn. boyunca sayfanın yukarısından aşağıya kadar yavaş yavaş yükleniyordu. Sonra da içerik geliyordu. Ne tür maymunlukar denediysem de işe yaramadı. Aynı resmi 15x15 px boyutunda koyduğumda sorun yaşamadan sayfanın hızlıca geldiğini gördüm. Yani dosya küçük olunca sorunlu büyük olunca sorunsuz . Çarpraz renkli resimlerin I.E.'nin tarama şekli ilginç geldi doğrusu. Firefox'ta ise böyle bir sorunla karşılaşmadım.
Mesaj manhem tarafından 19.10.2005 (17:24) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!