Zoque.Forum
»
Flash Dergi
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
Flash Dergi
İnteraktif dergi vb şeyler yaparken internette yaygın olarak kullanılan flash formatında -sayfa çevirme efektli fln- dergiler var ismini hatırlayamadığım bir yerde bu dergilerin ücretsiz fla dosyasının dağıtıldığı bir site de görmüştüm.bilgisayarımda ve forumda araştırmama rağmen bir sonuç elde edemedim.Umarım aramızda bu tip bir dosyanın adresini bilenler vardır ve bana yardımcı olur...
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Flash Dergi
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Sayfa cevirme efekti tam olarak kullanılmak zorunda degil bence, linkteki örnek hernakadar başarılı olsa da biraz yalancıktan oluyor bana sorarsan
![]() Mesela bu efektin anımsatıldığı bir magazin sitesi gördüm gecen http://peper.cover05.nl/index_flash.php Tam bir sayfa çevirme yok ama güzel, çünkü gerek kalmamış oyle bir numaraya, sitenin kendisi guzel. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Benimde surekli takip ettigim flash ile hazırlanmıs su site var. www.derggi.com Bende de bu siteyi gorunce degisik fikirler geldi. Tabii icerik olarak farklı seyler dusunuyorum. Bu yüzden icerigi saglayacak surekli editorler gerekiyor oncelikle. Bircok dergide fotografci ve editor arkadasim var ama tabii sponsor vs bulmak gerek zamanla..
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
Evet farklı farklı amaçlarla kullanılabilir.derggi.com u ben de yakın zamanda öğrendim hoş bir siteye benziyor.
Denildiği gibi sayfa çevirme efekti bence de çok gerekli değil ben anlaşılması için kullanmıştım.Sayfa çevirme efektli sitelerde şahsen sayfayı çevirmek yerine tıklamayı tercih ediyorum ama sayfa çevrilse de kötü olmaz kullanıcı neyi beğeniyorsa onu sunmak gerekir. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Sayfa çevirme olayı çok hoş.
Buna ek olarak çok sayfalı dergilerde altta sayla ikonlarının olduğu bir format daha var. Her ikon 2 sayfayı temsil ediyor basıldığında o sayfaya direk gidiyor bu sayede çok sayfa olduğunda adam arkadaki bir sayfaya gidebilmek için defalarca ileri ileri gitmiyor. Örneğin http://www.emecmua.com/ burdaki dergiler. Bu kadar gelişmiş olmasada altta sayfa geçişi yapılabilen bir component varmı bildiğiniz? |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Teknik olarak zaten bildiğimiz gibi (www.derggi.com) sayfa çevirme efekti vs. çok benzer olmuş
Ama içerik olarak hoşuma gitti bidebu terbrikler başarılar dilerim.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!