|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Chat uygulaması tavsiyeleriniz
Öncelikle belirteyim, konu ile ilgili olarak Google, Yahoo ve diğerlerinde gerekli aramaları yaptım. Orta çaplı bir portal için problemsiz ve hızlı bir chat uygulaması gerekiyor. Büyük ihtimalle Mynet'in de kullandığı gibi Java chat olacak. Internette bulduğum chat uygulamaları, genelde kendi IRC sunucularını kullandıkları için simultane kullanıcı sayıları çok düşük. Ortalama 2000-2500 bağlantı ön görülüyor. Bu kadar kişiyi kaldırabilecek bir IRC sunucusunu kendi bünyemizde kurmayı düşündük lakin bu tip bir sunucu için gerekli donanım ve bant genişliği konusunda bir fikrimiz yok. Acaba ücreti karşılığında dünyadaki çeşitli IRC sunucularını kullanabiliyor muyuz? Bu arada önemli olan nokta, sohbet kanallarını bizim belirlememiz. Yani kullanıcılar Mirc'de olduğu gibi kendi kendilerine yeni sohbet odaları açamamalı. Bu tip bir uygulama için her türlü fikir ve tavsiyeye ihtiyacım var. Yukarıda da bahsettiğim gibi konu ile ilgili olarak Google, Yahoo ve diğerlerinde gerekli aramaları yaptım. Ancak ihtiyacım olan daha çok tavsiye ve yaşanmış tecrübeler. Sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Chat uygulaması tavsiyeleriniz
mynet'in kullandigi "webmaster" firmasinin "conference room" urunu, bir irc sunucusuna bagli olarak calisiyor. irc sunucusu kurmak ya da kiralamak hakkinda pek birsey diyemem fakat bildigim kadariyla fiyatlari pek dusuk, yani kurup ugrasmaktansa kiralamak daha mantikli sanki, ustelik hizmeti aldiginiz yerin teknik destek elemanlari sinirlandirmalar konusunda da yardimci olabilir tabi.
|
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Eskisehir
|
java uygulamasi olan PJIRC 'i kullaniyorum bir sitede.. cok da memnunum..
bazilarina gore avantaj bazilarina gore ise dezavantaj olarak, halihazirdaki bir irc server'daki bir kanala baglanmak durumunda.. kolay konfigure edilebildigi gibi esnek de sayilir. http://www.pjirc.com |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Jpilot, Conference Room ve Pjirc... Üçü de ilevsel ve kullanışlı uygulamalar. Ben işin biraz sunucu tarafında takıldım.
Ortalama 1000 kullanıcı için 2,5 - 3 Mbps bant genişliğine ihtiyacım olacağı söyleniyor. Bu açıkçası bana biraz yüksek bir tahmin gibi geldi. Çünkü bir Ircd Shell kiralamak istesem, en gelişmiş paketlerin aylık ödemesi maksimum 25$. Bu kadar düşük bir ücretle verilebilen bir hizmetse teknik gereksinimlerin daha düşük olacağı kanaatindeyim. Bu konuda geçmiş tecrübelerim olmadığı için de iki arada bir derede kaldım. Kendi IRC sunucumu kurmak mı, yoksa bir Shell kiralamak mı. Ancak sunucu kurduğumda bu sunucunun yönetimi, modifikasyonu vb vb vb gibi bir dolu ıvır zıvır başıma çıkacağından, büyük ihtimalle ayda 25$ dan bir shell kiralayacağım. Tekrar teşekkür ederim. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!