|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim
Merhaba, Saçma bir başlık oldu biliyorum ancak içinde bulunduğum durumu çok iyi ifade ediyor... Probleme gelecek olursak, sayfamda bir arama butonu var yandaki yere aranacak kelimeyi yazıyorsunuz, git butonuna tıklayınca arama yapması gerekiyor... ama nerdeeee. sayfada hata diye internet explorerin altında uyarı çıkıyor. mesela alt sayfalarda footer.ASP min içinde de aynı kod var, onu kopyalayıp index.ASP nin içine yapıştırıyorum ancak footer.ASP içinde kütür kütür çalışan şey bir türlü çalışmıyor. çıldırıcam. Bu yüzden size hem index.ASP hemde footer.ASP mi upload ediyorum. Bana kafayı yedirten kod index.ASP de 417ve 427nci satırlar arasında, kütür kütür çalışan footer.ASP de ise 16 ve 26nci satırlar arasında (yani umarım doğru tespit edebilmişimdir) arkadaşlar ben nerede yanlış yaptım? HTML tidy, topstyle pro,cse HTML validator kodları temizliycem derken sitenin içine ettim index.ASP de şişti şişti 80-90 kb oldu... malesef yedeğim olmadığı için eski haline de getiremiyorum. Hatta sadece bu arama olayının çalışmaması bile şans oldu, ilk sapıtık halinden şimdiye getirene kadar HTML bile biraz öğrendim diyebilirim. Ne olur bi el atın olaya, çok sevinirim. Bu olay beni aşıyor.Çağatay Mesaj belgen tarafından 08.11.2005 (00:59) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim
Anlayamadığım bir şekilde footer.ASP include dosyası içerisinde body tag leri bulunuyor. Oysa include ettiğimiz dosyalar içinde tekrar tekrar body ve HTML tag lerini biçimlendirmemize gerek yok. Eğer footer.ASP dosyasını index.ASP dosyası içine include ediyorsanız, hem index.ASP dosyasında, hem de footer.ASP dosyasında "form1" adında birer form bulunuyor. form butonlarını JavaScript kodlarıyla formları submit etmelerini istemişsin. Bu yüzden sayfa JavaScript hatası verecektir.
Kodlar içerisinde bir de "form.ASP" adlı bir dosyayı include ediyorsun. Bunun ne olduğunu da görmek gerekir. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
yok abi index.ASP nin içine footer.ASP yi include etmiyorum. footer.ASP ve header.ASP benim index.ASP dışındaki sayfalara (örn. www.beltatex.com/pages/linen.asp) include ediliyor. bak orada arama yaparsan çatır çutur geliyor. Bu arada form.ASP / dizininde üye giriş scriptinden başka birşey değildir. Hadi yardımlarınızı günde foruma 80 kere girip çıkarak bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Gördüğüm kadarıyla www.beltatex.com adresindeki arama formu, yani sanırım index.ASP dosyasındaki arama formu, arama/ara.ASP dosyasına gidiyor. Ancak www.beltatex.com/pages/linen.asp sayfasındaki arama formu da aynı şekilde arama/ara.ASP dosyasına gidiyor. Bu ara.ASP dosyasından iki tane mi var? Eğer yoksa bu formlardan bir tanesi, muhtemelen de index.ASP sayfasında olanı, yanlış bir adrese yönlendirilmiş.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Tarayıcınız "Sayfada hata" dediğine gore buyuk ihtimalle bir JavaScript hatası yaptınız.İnceleyebildiğim kadarıyla index.ASP yi inceledim şu satırı gordum
<body onload='menusgoopera()' fakat sayfada menusgoopera diye bir fonksiyon goremedim.Problem;sayfa yuklendiğinde tarayıcının bu fonksiyonu çalıştıramaması olabilir,buna dikkat etmiş miydiniz ?Bir şekilde bu fonksiyonun tanımlanmış olduğu satırları silmiş olabilirsiniz,duzeltip tekrar denemenizi tavsiye ederim.İyi çalışmalar,başarılar... |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Alıntı:
olayin footer la bi alakasi oldugunu sanmiyorum.. sorun JavaScript sorunu.. arama icin neden onclick kullandin? veriyi direk formdan arama.ASP'ye yonlendirmeyi denedin mi? HTML kodlarinda cok hata var..
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!