|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Merak ettiğim 2 soru
Biraz araştırma yaptım ama kesin bir kaynak bulamadım, aklıma takılan 2 soru var... Birincisi; Bir arkadaşım ve ayrı bir kaynaktan JavaScript ile sayfayı yenilemeden (iframe vs.vs. özellikler ile değil) başka bir sayfaya form bilgilerinin gönderilip işlem yapılabildiğini duymuştum, ama duymakla kaldı... Nasıl yapılır bilgisi olan bir arkadaş ya da yönlendirebilecek bir arkadaş var mı ? İkincisi ise; En basit örnek olarak Google'da istenilen bir popup, popup blockera takılıp açılamaz ise Google sizi uyarıyor popup blocker konusunda yani o sayfanın açılmadığını engellendiğini biliyor, bunu nasıl çözümleyebiliriz ? Bu konuda bir düşünce var aklımda ama olur mu olmaz mı emin değilim denemek lazım... Belki yolunu tam bilen bir arkadaş vardır... Kısacası HELP...
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Re: Merak ettiğim 2 soru
Alıntı:
Mesaj Purfer tarafından 23.11.2005 (11:49) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Teşekkür ederim, bu XMLHTTPRequest kullanımı çok hoşuma gitti, hatta aklımda gerçekleştirmeyi düşündüğüm projelerin büyük bir kısmının bu yolla çok kolay çözüme ulaştırılabileceği konusunda cevaplar bile verdi...
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Kod:
var p = window.open(...);
if(!p)alert('pop-up blocker');
Onun yerine ben aşağıdakini kullaniyorum ama onunda tam çalıştığını söyleyemem. Yahoo Toolbar biraz abuk zaten pop-up konusunda.Kod:
var p = window.open(...);
try{var d = p.location.href}
catch(e){alert('pop-up blocker')}
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
ilk sorun için zoque forum'da "ajax" diye arama yaparsan oldukça fazla sonuca ulaşabilirsin. bu konu epey tartışıldı.
ikinci sorun içinse aklıma ilk gelen yöntem pencereni açmaya çalışmak, eğer o isimle bir pencere yoksa pop-up blocker var demektir. büyük ihtimalle etrafta gördüğümüz örnekler bu mantık üzerine kurulmuştur. --- ekleme blurise benden önce davranıp örnek kod bile vermiş
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Hangi betik dili ile kullanacağına göre değişir ama ben yine de örnekler içeren bi kaynak vermeden geçemeyeceğim, umarım işine yarar..
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
ajax ile pek ilgilenmemiştim ilgi çekici gelmemişti o kadar da ama aynı zamanda yenilemeden veri göndermenin merakı içerisindeydim bana temel bilgi lazımdı onu da kaynaklar sayesinde edindim, popup blocker mantığını da kavradım, nasıl da aklıma gelmemiş basit bir script topu topu, teşekkür ederim yardımlarınız için...
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!