|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Re: web tasarım ve programcılığı
Alıntı:
Ama bu işi bilen kişilerde eğitim verebiliyorlar, bunlardan herhangi bir belge alındığını şuana kadar duymadım.. Bu eğitimi kitaplardan da alabilirsin, tabi işi bilen birisinin bu işi öğretmesiyle kitaptan okumak oldukça farklı.. |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
http://www.netron.com.tr/sertifikasy...kasProgram.asp |
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | ||
|
|
sakin!
Alıntı:
Alıntı:
D.N: Şu ana kadar çalıştığım şirketlerden yanlızca 2 tanesi sertifika istemedi.. |
||
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Araya girip çıkasım var...
Sanırım bu alanda çalışan amatör ve profesyonellerin bir çoğu kurs olmadan, kişisel çabalarıyla bir noktaya geldiler. Var olan kodları incelemek, ilgili kitaplar alarak örnek projeler ile tecrübbe kazanmak, kendi ilgi alanları üstüne ufak çapta siteler yaparken çeşitli teknikleri tecrübbe etmek - takıldığı noktalarda forum ve tuttoriallar karıştırmak -, belli bir aşamadan sonra ise yabancı kaynaklardan sektördeki yenilikleri takip edip kendi uygulamalarına ötelemek gibi. Açıkcası ben bu konuda eğitim veren kurumları bilmiyorum, incelemedim... Illaki faydası vardır... ancak bu alanda çalışacak olanların kendilerini sürekli geliştirmesi, dolayısıyla sektörü yakından takip edip araştırmacı olmaları kaçınılmazdır diye düşünüyorum. Neticede sürekli gelişen, disiplini henüz oturmamış bir alan. Tasarım ve programcılık kısmında ise kesin bir hükmüm yok. Ancak web teknolojileri üstüne kendini geliştirip çalışmak isteyen kimselerden her iki dal da bilgi birikimi beklemek abesle iştigaldir. Ne varki bu alanda çalışan programcı kökenli kimselerin tasarıma merak salması ve bu alanda kendini geliştirme isteği gayet doğaldır, ve kişisel yetenekleri doğrultusunda neler çıkartabileceklerini kimse kestiremez. Aynı şekilde görsel sanatlar, grafik tasarım eğitimi görmüş olan kişilerinde web tabanlı yazılımlara ilgi beslemesi normaldir, ve yine kişisel çabaları ile bu işte nerelere gelebileceklerini kestiremeyiz. Demem o ki; bu iki ayrı disiplin son kullanıcıya hitap eden web uygulamalarında kaçınılmaz bir birliktelik yaşıyorlar ister istemez. Ne varki gün geçtikçe bu iki ayrı alanda beklenen yeteneklerin tek bir kimsede ( adı webmaster olsun) bulunması imkansız gibi birşeydir. Bu yüzden kimse yetenek ve meraklarının doğrultusunda hangi disiplinde çalışmak istiyorsa öncelikle onun hakkını vermeli ki bu dahi başlı başına büyük bir çaba istiyor. Umarım yanlış bir ifade kullanmamışımdır...
|
|
|
#17 (permalink) |
|
BilgeAdam dan Yazılım Mühendisliği eğitimi alıyorum(Fatih) Bende Mayıs ayında yazılmadan önce çok fazla kafam karışmıştı. Ancak bir şekilde bu işi öğrenmek istiyordum ve yazıldım. Kurs 3 aşamadan oluşuyor.
1.si Teknik İngilizce Eğitimi İngilizcem orta seviyenin üstündeydi. En azından okuduğumu genelde anlayabiliyordum. Bu yüzden ingizlice eğitimi almak istemedim. Ancak onlar kabul etmedi. 15 soruluk bir sınavın olduğunu, bundan 11 doğru yaparsam geçeceğimi söylediler. Açıkçası sorular gereksiz yere zordu. Hatta ingilizce bilmenin yanında, sistem mühendisliği yada yazılım mühendisliğindeki konulardan da biraz bilmen gerekiyordu. Ben 8 doğru yaptım ve eğitimi almam mecburi oldu. 2.si Yazılım Uzmanlığı Eğitimi Bu bölümde öncelikle veritabanı mantığı, Access ile birçok proje hazırlama, VB ile basit düzeyde, ana programlama eğitimi veriyorlar. Sonlara doğru VB.NET ve ASP.NET 'e giriş yapılıyor. 3.sü Yazılım Mühendisliği Eğitimi En önemli bölüm 3. kur. 72 saat SQL server eğitimi veriyorlar. Bundan sonra VB.NET ile Windows tabanlı programlar , ASP.NEt ile de web tabanlı projeler hazırlıyoruz. Uzmanlığa göre daha yoğun ve zor. Ancak ADO.NET'i tamamladıktan sonra %100 çalışan projelere başlayınca insan keyifleniyor. Şu an 1 aylık bir süre kaldı ve XML eğitimi devam ediyor. Fatih'te Volkan Hoca diye birisi var. Ondan önce mutasyon.net 'in sahibi Selçuk Hoca vardı. Şunu çok rahat söylüyorum. Volkan Hoca bütün sorduğum sorulara rahatlıkla cevap veren, bilgisi üst düzey birisi... İstediğin zaman etütler oluyor. Sen yeter ki iste... Benim orta düzey HTML ve Photoshop bilgim vardı. Onlar ile birlikte aldığım programlama bilgisini harmanladığım zaman yapmak istediklerinin çoğunu yapıyorsun. Zaten kursun sonunda bir e-ticaret sitesi projesi oluyor. Üyelik sisteminden tut, Admin paneline kadar. Ancak yukarıda belirttiğim gibi , eğer temel HTML bilgisi yoksa , birazcık zorlanabilirsin... 1 aya kadar 1-2 adet web sitesi projem var. Eğer verilen eğitimin meyvesini görmek istersen özeline atarım. Son olarak sertifika olayına gelirsek. İşin 2 boyutu var. 1.si İşverenler bu sertifikayı istiyorlar. İş ilanlarında bu belirtiliyor. Elbette bu sertifikalarının yanında yaptığın iş var mı , bunada referans olarak bakıyor. 2.si Açıkçası sertifika almak zor değil. Sınavlar zor değil. Yazılımcılar 5 adet sınava giriyor. herbiri 95 YTL. Sorular ingilizce ancak çok kolay anlaşılıyor. Eğer konuları iyi kavrarsan problem yok. Piyasada zaten sorular dolaşıyor(TestKing) 1 sınav geçersen MCP 4 sınav geçersen MCAD 5 sınav geçersen MCSD oluyorsun. Dediğim gibi sertifika çok önemli birşey değil. Önemli olan yapabileceiğin işler... Ama CV için şart... |
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Komplo ayrıntılı mesajın için teşekkürler, 1. ağızdan bilgi almak elbette en iyisi. Ben birşey sormak istiyorum Bilge Adam ve diğer sayılanların hepsi İstanbul'da bulunan eğitim merkezleri. Google'daki aramalarım da sonuç vermedi, Ankara'da bu tür eğitim merkezlerinden bildikleriniz var mı acaba?
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
web Tasarım için genel tasarım eğitimi ve mümkünse direk Görsel İletişim Tasarımı ve Yeni Medya Tasarımı eğitimi almakta fayda var.
Bunun geri kalan kısmı kişisel özveri ve mesleki taktik meselesi. Programcılık için ise birşey söyleyemeyeceğim.
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Komplo ya açıklaması için teşekkür ediyorum.Şunu sormak istiyorum üniversitelerin düzenlediği kurslar yokmu? Onlar başlangıç için daha faydalı olmazmı?
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!