Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » web tasarım ve programcılığı

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 27.11.2005   #21 (permalink)

BuGSuR's Avatar

Yer: Ankara
Re: web tasarım ve programcılığı

Ankara'da ODTU Sürekli Eğitim Merkezi'nde pek çok konuda kurslar açılıyor. Bunlardan bazıları web teknolojileri ile ilgili. Ancak kurslar belli bir başvuru olduğu sürece açılıyor. Başvuru gönderip, takip etmek ve beklemek lazım.

Ancak her sene tekrarlanan kimi standart eğitim programları da mevcut.
Bunlardan birisi de Bilgi Teknolojileri Sertifika programı (BTSP) ki aynı zamanda uzaktan eğitim programıdır. Ekim gibi başlayıp 4 dönem boyunca süren bir kurs. Bu kurs programı kapsamında

I.Dönem :

bilgisayar Sistemleri ve Yapıları
C ile bilgisayar Programcılığına Giriş
II.Dönem:
C ile veri Yapıları ve Algoritmalar
Unix ile İşletim Sistemleri
III.Dönem:
Yazılım Mühendisliği
veri Tabanı Yönetim Sistemleri
IV. Dönem:
web Programlama
Yazılım Geliştirme Projesi

bulunuyor. Ayrıntılı bilgi için burdan inceleyebilirsiniz.

Istanbu
l'da ITU'nün Sürekli Eğitim Merkezi'nde de benzer programlar bulunuyor.
Örneğin şimdi baktım ve sanırım 3 Aralık'ta başlayacak olan iki program gördüm.

1 -web SAYFASI TASARIMI MacroMedia MX 2004- (48 saat)

Macromedia flash MX 2004, Macromedia Dreamweaver MX 2004, HTML , CSS ile tasarım teknikleri ( Cascading Sheet Styles), JavaScript uygulamaları, Fireworks ve Photoshop ile arayüz tasarlamada temel ve ileri teknikler .

03 Aralık 2005 - 15 Ocak 2006 Cumartesi,Pazar (14:00- 18.00) 500 YTL+KDV

2- web SAYFASI PROGRAMLAMA - (48 saat)

PHP 4.3.11, MySQL(4.0) ve Apache(1.3-2.0) .
03 Aralık 2005 - 15 Ocak 2006 Cumartesi,Pazar (09:30 - 13.30) 500 YTL+KDV

Daha fazla bilgi için burdan inceleyebilirsiniz.

Aklıma Sürekli Eğitim Merkez'leri geldi ve bu iki okulun SEM'lerine baktım. Diğer okullarında benzer faaliyetleri olabilir. Ben yukardaki bilgiler faydalı olur diye buraya geçirdim.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 28.11.2005   #22 (permalink)

Yer: İstanbul

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ndeki gelişmeleri merak eden olursa, en son 2003 mart ayında bu tür kurslar açılmış.
SiNYoL şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 28.11.2005   #23 (permalink)

Yer: istanbul

Sonuçta İTÜ de karar kıldım. Fakat diğer seçenekleride düşünüyorum.Siz İTÜ , Bilgeadam,Netron yada KoçBryce dan hangisini Tercih ederdiniz? İlginiz için hepinize çok teşekkür ediyorum.
cesumer şu an çevrimdışı  
Old 28.11.2005   #24 (permalink)
aJx

aJx's Avatar

Yer: Bursa

benim sana kişisel tavsiyem:

kursa gitmeden önce bir kitap al.. herşeyden az az bahsetsin..
Önerim: web Tasarım Klavuzu
Yazarı:Erkan Balaban
Yayın evi: Pusula yayıncılık
Fiyat: ~35 YTL

kitabın HTML ve dinamik bir dil kısmını oku..(PHP veya ASP) kitaptan bi kaç örnek falan yap.. Biraz HTML ve programlama dillerine karşı önbilgin olmuş olur.. Öğreneceğin şeylerin başında bu işi kitaptan okuyarak yapamayacağındır.. ama okuman lazım.. (gayet ciddiyim..)
Sonra 1 ay kadar web sitelerinden neler öğrenebileceğine bak.. Bunları yaptıktan sonra istersen kursa gidebilirsin.. istersen web sitelerinden öğrenmeye devam edebilirsin
Old 28.11.2005   #25 (permalink)

Purfer's Avatar

Yer: Istanbul, Türkiye

Erkan Balaban çıkardı sonunda kitabını he
Purfer şu an çevrimdışı  
Old 28.11.2005   #26 (permalink)

Komplo's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 1

BuGSuR'un tavsiye ettiği eğitimlerde şöyle bir durum var.
Şimdi sen BilgeAdam dan eğitim alsan saat başı eğitim 10 YTL den az bir fiyata yazılırsın. Ancak basit bir hesaplama ile İTÜ'nün verdiği eğitim 10 YTL nin rahatlıkla üstüne çıkıyıor... BilgeAdam dan bile pahalı oluyorsa, eğitimin kaliteside umarım kaliteli olur.
Ayrıca 48 saat gibi bir sürede, sıfırdan başlayan bir insana tam olarak neler verilebilir, açıkçası bilemiyorum. Sürekli Eğitim Merkezlerinin iyi niyetli olduğundan şüphem yok.Ancak yeterli bilgiyi bu kadar kısa bir sürede verebileceklerini zannetmiyorum.
Bu sıkıntıları bende çektiğim için bunları anlatıyorum. Senin gibi bende s.e.m. düşünmüştüm. O zamanlar Fatih Üniversitesi'nin eğitimini düşünüyordum.
Ancak yazılım eğitimi olmadığı için vazgeçmiştim.
Eğer web Tasarım eğitimi düşünüyorsan. 16 Ocak 2006 da başlayacak bir eğitimi var. 120 Saat 1200 YTL ve 5 Taksitmiş...
Eğitim İçeriği :
Macromedia flash MX 2004
Macromedia Dreamweaver MX 2004
Macromadia Freehand MX
Adobe Photoshop CS 8,0
Adobe image Ready

Kolay gelsin...
Komplo şu an çevrimdışı  
Old 28.11.2005   #27 (permalink)

BuGSuR's Avatar

Yer: Ankara

Bir ekleme yapmak istiyorum...

Ben SEM'de bu konularda bir eğitim almadığım için "tavsiye" anlamında taşımadım yukarda belirtiğim kursları. Sadece incelenebilir olduğu için arkadaşları haberdar ettim. Sanırım SEM'lerde bu konularda eğitim almış olan arkadaşlar varsa onlar daha gerçekci bir yorumda bulunabilirler.

Benim inandığım şudur...
web Teknolojilerinde bir bilgi birikimi edinmek uzun bir çaba, ve hiç tükenmeyecek bir heves ister. Dolayısıyla kişisel çaba ve azim herşeyin başında gelir. Kurslar sadece rehber olabilir, konuya yabancı olan arkadaşlara planlı ve programlı bir başlangıçta bulunmalarına vesile olur diye düşünüyorum. Kısacası herkesin öğrenme ve çalışma methodu, alışkanlıkları farklıdır. Kimisi kitaplarla yetinir, kimisi bir öğreticiye ihtiyaç duyabilir. Ama ne olursa olsun, bu alanda gelişmek isteyen herkes, işi kod yazarak - kod okuyarak tecrübbe edecek nihayetinde.
Old 28.11.2005   #28 (permalink)

sahip's Avatar

tasarım bir yetenek işi,
öğrenilebilir ... ancak , çok sabit kuralları olmayacaktır. ( web stnadartlarını bunun dışında tutarım ) güzellik ana ölçü olabilir, eh bilirsiniz bu da izafidir.
programcılık, eğtimi alınabilir, öğrenilebilir. kuralları yapısı bellidir. sayılar herşeyin başıdır.

kolay gelsin.
sahip şu an çevrimdışı  
Old 11.12.2005   #29 (permalink)

eywahlar_olsun's Avatar

bende webtasarım hakkında kendimi geliştirmek istiyorum kursları araştırdım hem özel hemde itü nün kurslarını
ama pahalı geldi bende kitaplardan kendi imkanlarımla bişeyler öğrenmeye çalışıyorum.daha işin çok başındayım(HTML ile uğraşıyorum)ama internetten bulduğum kaynaklar iyi,açıklayıcı faydasını görüyorum.yazın da bilgisayarla uğraşan bir tanıdığımın yanında çalışıcam.öğrenmek isteyen diğer arkadaşlarda böyle birşey deneyebilirler.kursa o kadar para bayılmaktan daha iyidir.
eywahlar_olsun şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

programciligi , tasarim , web

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 10:21.