|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
kodları sayfada text olarak göstermek
merhaba, Blogumdaki mesajlarda bazı animasyonlar için kodlar yazmam gerekiyor, yani kodun blogda kod olarak görünmesini istiyorum ama tabi o kodlar kod olarak değilde bu kodun sonucu olarak görülüyor sayfada. Kod yazmaktan zerre anlamıyorum ama bu kodların başına ve sonuna ekleyeceğim bir komutla bunların text olarak çıkmasını sağlayabileceğimizi tahmin ediyorum Nedir acaba bunun çaresi, fikir verebilir misiniz?Teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
Re: kodları sayfada text olarak göstermek
ilk önce CSS de kendine göre color değerlerine ait bölümler oluşturmalısın. mesela function load(){
dediğinde bunun misal kırmızı olmasını istiyorsan bunun için <span class="etiket1"> function load()</span> kullanabilirsin. Aslında bunu yapan js`ler de var, ancak her defasında js`nin sayfayı tarayıp value ya da layer içerisinde döndürdüğün kodları inceleyip renklendirmesi sitenin hızını dikkate alınacak kadar düşürür. Bence burada style kullanmalısın. Siten blogger.com`da, başka bir sistemde olsa PHP ya da ASP ile bir şeyler yapılabilirdi. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Teşekkürler
![]() @ gorgpix, aslında yazdığını tam anlamadım, renkle ilgisini de çözemedim, dediğim gibi kod konusunda sıkıntımı bilen bilir ![]() Aslında istediğim tam olarak zombinin yazdığı gibi bir tag(?) ama onlar işe yaramadı. Diyelim ki HTML öğreten bir sayfa hazırlıyorsunuz, ama oraya ders olarak yazdığınız kodlar, HTML olarak çalışmamalı, onu biz text olarak görebilmeliyiz, anlatabildim umarım. Selamlar, |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
textarea ile input girişi sağlamanın yanında içerisindeki yazılanları -mesela kodları- sadece yazı olarak gösterebilirsin. benim yazdığım renk kısmı ise mesela <pre> ya da <textarea> ile verdiğin kodları renkli şekilde gösterebilmekti.
Sanırım erken yazmışım Neyse, bir süre sonra lazım olduğunda işine yarar ![]() function load(){ var kodlar ...vs vs } |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Tekrar teşekkürler arkadaşlar,
Ceyhun Bey gerçekten de biraz erken ![]() Bu readonly özelliğini yazmanız da iyi olmuş, öyle kullanayım Fatih Bey. Selamlar |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!