Zoque.Forum
»
Online Alış-Veriş
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Online Alış-Veriş
Az önce Garanti Sanal Kartımla hosting alacaktım ama ne göriim. Kabul etmiyo kartı.. Biraz araştırdıktan soonra gördüm neden kabul etmediğini garanti sanal kart taksit yapmıyormuş. Şimdi ne yapmalıyım sizce garanti kredi kartını kullansam(esas kartı) güvenli olur mu? Hostumu yabancı bir şirketten alacaktım brinksterden acaba güvenli midir? Daha önce deneyeniniz var mı? Bi yardımcı olun arklar?..
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Başkentimsi Şehirimtırak
|
Re: Online Alış-Veriş
Sanırım geçen aylarda, televizyondan bi hacker grubu internetten amerikan sitelerinden yapılan alışverişlerde kullanılan kredi kartlarının hemen hemen hepsinin bilgilerinin ellerinde oldugunu açıklamıştı. Benim tavsiyem eğer Paypal falan destekliyosa ordan öde, desteklemiyosa hiç esas kart riskine girme. Hatta Paypal'a bile sanal kartı tanıt.
+ Denemek sorusuna cevap, ya sanal kart, ya da sanal kart'tan çeken Paypal denedim. Hiç yurtdışında taksit denemedim.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Aklı başında hiç bir e-ticaret firması kart bilgilerini kaydetmez. En azından ben hazırladığım sistemlerde kart numarasını ASLA kaydetmem, şifreler, işlemi bitirdikten sonra da unuttururum sisteme.
(mt) bildiğim kadarıyla dünyanın önde gelen hosting firmalarından. Brinkster da bu şekilde yaygın ve bilinen bir servis sağlayıcı. Hacker (lamer) grubunun biri çıkıp "Dünyanın tüm Hotmail şifreleri elimizde var" deseler ne olacak? Demeye gelince denir bu kolay. Ancak dediğim gibi. Aklı başında hiç bir e-ticaret firmasının veritabanında kart numarasını bulamazsınız. Kendini bu derece büyük bir riske atmayı hiç kimse istemez. Konu ile ilgili olarak (mt) 'nin teknik destek hattına bir e-posta atıp, kart bilgilerinin sistemde saklanıp saklanmadığını sorun. Gelecek cevaba göre davranışınızı belirlersiniz. İyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
sanırım Paypal desteği yok. başka bir çözüm yolu yok mudur bunun? Esas kart olayı riskli heralde..
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
yabancı bir firmadan hosting alanlar nasıl bir yol kullanıyor? Herkes peşin mi alıyor? Taksitli alıyorsalar nasıl bir yol kullanıyorlar?...
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
![]() Yakın dönemde gayet aklı başında bir firma olan ve hükümetlere (FBI vs.) çalışan Guidance software (http://www.guidancesoftware.com/) ın tüm veritabanı çalılnda ve CC' ler CVV leri ile birlikte kayıtlıydı. Ek olarak iş sadece orada değil eğer birileri bir sisteme girdiyse transaction kısımları değiştirebilir ve uzun bir süre de bu fartkedilmeyebilir. vs. vs. Ben çoğu yerde kredi kartımı kullanıyorum sonra da ekstrelerimi izliyorum, mümkünse sanal kart kullanıyorum. Henüz bir sorun çıkmadı.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Cvv leri kaydetmemek çok iyi bence.. Bir ara bir hacker gubunun elinde almanyanın %25 inin kredi kart no ları vardı ama adamlarda cvv leri yok sonra ne yaptılar bilmiyorum..
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
peki herkes peşin olarak mı hosting alıyor? Taksitle alanlar ne kullanıyorsunuz? Herhangi bir sorun yaşandınız mı? Bonus Kartla taksitli alıcam ama limiti çok fazla diye korkuyorum 5000YTL limit var.. Naapsam?..
![]()
|
Zoque'a hoşgeldiniz!