»
Microsoft, webmaster'lara gene sorun çıkartıyor.
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#12 (permalink) |
|
Re: Microsoft, webmaster'lara gene sorun çıkartıyor.
bence MS geri adım atar.
yani tasarımcılar yeter artık!!! derler, bi şekilde... kişisel takılanlar kafasına takmaz
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bu konuyu acan ve cevap yazan herkesi esefle kiniyorum. Bir kisi arastirsaydi bari.
ActiveX zaten Microsoftun kendi teknolojisi ve Windowsun bel kemigi ozelliklerinden birisi WindowsUpdate ActiveX kullaniyor. Neden kullanimina karsi olsun ki. Olay Amerikada Microsoft a karsi acilmis bir patent davasindan ibaret. Eolas Technology isminde bir firma California Universitesine ait bir patentin yonetimini elinde bulundurdugu icin Microsofta dava acmisti. Patent "web sayfalarinda harici programlar kullanarak otomatik olarak gosterilen aktif icerik" ile ilgili ve davayi Microsoft kaybetti. Bunun uzerinde alinmis mecburi bir tutum olarak da olayin otomatiklligini kaldirmak icin bu patch yayinlandi. ActiveX ile kullanici etkilesimi icin bir kez tiklamak gerekiyor. Onun disinda hersey calisiyor. Ornek olarak Windows Media icerigi yuklenip izlenebiliyor. Ama sesini kismak icin once bir kere tiklayip etkilesimi acmak sonra kismak icin tekrar hamle yapmak gerekli. Su an durum itibariyle sadece kullanici etkilesimi olan nesneler (flash, QT, WM gibi) etkileniyor. ajax siteleri bozabilecek bir durum yok ve olmayacak. Ancak bir workaround olarak <object>, <embed> gibi tagler yerine JS ile yine icerigi etkilenmeden calistirabiliyorsunuz. Zira patent HTML dokumanlarinda ibaresini icerdigi icin harici js dosyalarindan olusturulan icerik problem teskil edemiyor. Ayrica Tim B Lee patent enstitusune bir mektup ile bu durumun web in isleyisini sekteye ugratacagini ve patent in yeniden gozden gecirilmesini gerektigini belirten bir mektup yazmis. |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
merhaba. öncelikle [link]
kusura bakmayın fakat savunulucak hiç bir tarafı yok bu işin. neden diğer bir sürü tarayıcıda böyle bir sorun yok? merak ettim, acaba ie'de activex i kapatıp hiç ajax kullanan bir siteye girdiniz mi? ie'de ajax kullanırken Kod:
var request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
ayrıca onmouseover, adı üzerinde.ama artık onmousedown'dan tek farkı sayfaya eklediğimiz her obje için "görüntülemek istediğine emin misin?" tarzından bir soru çıkaracak olması olacak.
gro.tiiy.yiit.org || Detaylı .htaccess kılavuzu, WireShark, Ruby, vs. Mesaj tapoem tarafından 30.03.2006 (23:41) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
![]() ActiveX leri kapatmak ile bu patch ayni sey degil. Karsilastirmayalim, karistirmayalim. Ayrica eolas opensource olan tarayicilarda bu patent ile ilgili bir istegi olmadigini belirttigi icin Firefox, Konqueror ve emin olmamakla birlikte Safari (webkit tabanli oldugu icin) etkilenmeyecek. Opera da maalesef MS ile ayni durumda. |
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Zaten, yazdığım XHMTL + CSS sayfaları kendi kafasına göre yorumladığı için IE yi günahım kadar sevmiyorum.! Ne hali varsa görsün. İşi bilmeyen insanlarda ie kullanmaya devam edip (vatandaş bilmiyor ne yapsın ie windows üstünde hazır geliyor) "a ne kötü site çalışmıyor" desinler. Bu işin sonu yok, bıktım tarayıcı savaşlarından da MS ten de.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!