»
Microsoft, webmaster'lara gene sorun çıkartıyor.
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#31 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Microsoft, webmaster'lara gene sorun çıkartıyor.
Ben kullanıcıları internet explorerdan uzaklaştırmak için, veya internet Explorer'in bu işi adam gibi yapması için her türlü iğrençliğe hazırım. Gerekirse Ie kullanıcılarının ekranına tükürebilirim veya Microsoft programcılarına çoraplarımı koklatabilirim. Siteme IE ile gelen kullanıcıları bakın interneti ne hale getirdiniz diye "snuff" sitelerine yönlendirebilirim. Ie programcılarının müstesna yerlerine tavuk suyuna çorba döküp tilkilerle dolu bir odaya koyabilirim. Ya da istiklal caddesinde swastika yerine tilki resmi olan siyah üniformam diğer zorba arkadaşlarım ile faşist yürüyüş düzenleyebilir. "Heil Feuern Sie Fuchs" diye çevre esnafını selamlayıp "Sie Fuchs über alles" Marşını söyleyebilirim. Ben yapabilirim yani, no problem.
|
|
|
|
|
|
#33 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() gayet de ciddiymişsiniz! (Allahın belası(!) Firefox, iyi ki varsın )saygılarımla
|
|
|
|
#34 (permalink) | |
|
Alıntı:
Tekrar söylüyorum herkes seçiminde özgürdür ya... İsteyen Mozilla Suite kullansın isteyen Opera, isteyen Mac'lerde Camino kullansın, Safari kullansın. Ben illede internet Explorer'ı bırakıp Firefox kullanın demiyorum.
|
||
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
@fatihturan
eyvallah @Sercotec Sende devrimci ruhu olduğunu biliyordum ![]() @byRAM Ben internete girdiğinde koasa dönmesini bu yönde bir koas yani tartışma koasu ile gelen yanlışla doğrular o öyle olmaz bu kurala göre böyle olur seslerinin yükselmesini kastet'dim . Keşke W3 netin ilk başında bu kadar sesli olarak bu işi yapsaydıda ! zamanında İE yi çöpe atsaydık veya zamanında İE kendini toparlasaydı böylece tarayıcı fakrlılarına göre kod ile çözümler üretmekten kurtulmuş olurduk. |
|
|
|
|
|
#36 (permalink) | ||
|
Yer: li yersiz
|
Alıntı:
Alıntı:
ff çıkmadan önce web standartları w3 yok muydu ,vardı sanki onunla bütünleşik bi'şeymiş gibi sunmak deneyimsiz kullanıcıyı yanlış yola sürüklemektedir.bırakın bu standartları allah aşkına.kullanıcıların yüzde kaçı için bunlar önemli? yüzdekaçı buna dikkat ediyor ? yani adam nete bağlanıyor (herhangi bir yerden) ilk aklına şu mu geliyor ? "hımm bu site standartlara uygun mu acaba?" ki araştırmaya göre türkiyede nete girenlerin %58'i interneti chat amaçlı kullanıyor yani onlar için standart falan hikaye.olsa ne olur olmasa ne olur. tekele hayır diyoruz ama diyelim ki günün birinde ff tekel oldu o zaman rüzgar terse mi esecek ?.çok merak ediyorum.
|
|
|
|
#37 (permalink) | ||
|
Alıntı:
Alıntı:
Sonuçda Wanadoo, senin MS tanımını biraz daha geliştirmek istiyorum: MS = hantal, yeniliklere uyum sağlamakta çok gerilerde kalan, bencil, tekelci, taklitçi ve nihayetinde 'kıroyum ama para bende' vari bir firma. Hahah son tanım biraz arabesk bir tanım oldu ama öyle gibi.
|
|||
|
|
|
|
|
#38 (permalink) | ||
|
Yer: İstanbul
|
Bu tartışma bence çok farklı boyutlara geldi. Müthiş bir tufan koptu. Ben de gönüllü olarak bu tufana kendimi kaptırayım dedim.
Önce Microsoft'tan başlayalım. İsteyen nefret etsin isteyen sevsin, Microsoft geliştirdiği yazılımlarla şu an dünyanın en büyük yazılım şirketi. Belki en iyisi belki değil, orasını tartışmam, gerek de duymam. Ancak adamların yaptığı işleri de inkâr etmek vicdanen bana uygun değil. Biz lisede simsiyah dos ekranında aptal komutlarla uğraşırken, Windows 3.1 vardı sadece. Bilmiyorum, kullanılabilirlik ve esneklik açısından o zamanın şartlarına göre bu tarz ikinci bir yazılım var mıydı? Adamlar bilgisayar ortamına yeni standartlar getirdi kuşkusuz, çığır açtılar. Onların sayesinde evlere kişisel bilgisayarlar daha çok girdi, daha çok insan bilgisayar sahibi oldu. Şu an için de bence ev kullanıcıları için en uygunu Windows. Çünkü basit bir kurulumla bir çok şey içinde olarak hazır geliyor. Pardus tarzı linux versiyonlarını da anmak isterdim ancak popüler bir çok proragımın linux desteği vermemesi buna şimdilik engel. Windows amatör ev kullanıcıları için güzel ama, işin uzmanlarına yetmeyebilir hatta onları çileden çıkarabilir. Ancak onlar zaten böyle şeyleri aştığı için kendilerine yeni alternatifler getirebiliyorlar. Ev kullanıcıları ise çoğu hayatlarında bilgisayarı ilk defa açtığından onlara içinde internet Explorer gibi bir tarayıcı yüklü olmayan bir işletim sistemi vermenin haksızlık olduğunu, ve onların işini zorlaştırmaktan başka bir şey olmadığını düşünüyorum. fatihturan'ın Alıntı:
Geçenlerde buradan PHP kurulumu ile ilgili destek istedim. Bana sağolsun AnIL Wamp'ı tavsiye etti ve işim hallettim. Şimdi PHP öğrenmeye başladım bile. Ancak bir kaç arkadaş da yine sağolsunlar tecrübelerine dayanarak haır bir şey kullanma, el ile hepsini tek tek kendin kur dediler. Şimdi onların dediğini yapacak durumda değilim, çünkü amatörüm. Ama ileride wamp zaten bana yetmeyecek ve mecburen daha fazlasını arayacağım. Browser olayı da bence böyle. Bu söylediklerim Windows taraftarıymışım gibi algılanmasın. Windows'un tekelci mantığına sahip olduğuna katılıyorum, ben de karşıyım. Ama ben windows(yani Microsoft)'un emperyalist mantığına daha çok kızıyorum. Aynı tekelcilik mantığının şu an Google'da da filizlendiğini de düşünmüyor değilim açıkçası. Firefox olayında da özellikle net aleminde belli bir seviyeyi aşmış çoğu kişinin illa Firefox kullanılması gerekiyormuş gibi bir dayatmaya gittiğini de düşünüyorum. Yanlış algılamış olabilirim, öyleyse eğer hakkınız helal edin. Ama ben böyle düşünüyorum, ve hemen bir kaç örnekle bunu pekiştirebilirim: www.nothingrows.net www.sanli.name.tr Özellikle alttaki adreste arkaşımız IE kullanıcılarına özel koccaman bir kırmızı bölüm hazırlamış. Ve bize FF'yi tavsiye etmiş. Onu kınamıyorum, yanlış anlaşılmasın ancak bu ve bunun gibi davranışlarında bilerek veya bilmeyerek birer dayatma olduğunu düşünüyorum. Son olarak da bu tartışmanın faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum çünkü bazı arkadaşlar yarı şaka yarı ciddî birbirlerine karşı üsluplarını sertleştirmeye başlamışlar. Biz doğru bildiğimizi elbette söylemekten geri durmayalım ama, bıırakalım herkes kafasına göre takılsın. ![]() Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#39 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Belli Bir Büyülüğe Gelen Tüm Firmalar Tekelleşir....
Tartışmak için değil fakat söylemeden'de olmayacak sanırım madem MS karşıtlığınızı bağıra bağıra bu denli ortaya koyuyorsunuz, O zaman Windows İşletim sistemiyle birlikte , Win32 Bit ve 64 Bitlik Çekirdeğe Sahip Tüm Programlarınızı kaldırın !.. Bu gün bilgisayarın ve İnternetin Kişselleştirilerek yaygınlaştırılması ile 7 den 70 herkesi günümüz teknolojisine büyük bir haz ile kullınıcılarına üstelik tüm hataları ve açıkları ile aşık etmeyi başarmıştır, her ne kadar siz bu firmanın sistemlerinin gölgesi altında ona çemkirseniz bile... Mesaj alico tarafından 30.04.2006 (22:11) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#40 (permalink) |
|
O zaman 1920'lerde Mustafa Kemal'in yaptığını da yanlış bulalım; "Sen Osmanlı Askeriydin, ses etmemen lazım!"
Yani demek istediğim şu, bugün maddi sıkıntılardan ve yaptığı işten dolayı Windows kullanmak zorunda kalanlar olabilir. Örneğin bir web tasarımcı MM ve Adobe programlarının Linux sürümünü bulamadığı için iki tercihi vardır; MacOSX ve Windows. MacOSX için öncelikle bir Macintosh'a sahip olması lazım, ki hadi para yatırdı diyelim... yine de istese de istemese de sistemlerini sıkça Windows üzerinde kontrol etmek durumunda kalacaktır. Bunun dışında şöyle bir şey var, bir sistemin bir bölümü veya o sisteme ait bir yazılım bozuk diye bütün sistemin bozuk olduğun iddia etmek veya güzel olmadığını iddia etmekte yanlış. Örneğin IE'nin web geliştirme sektörüne çıkarttığı sorunlar(ve tabi ki kullanıcılara çıkarttığı sorunlar), tamamen Windows'a fatura edilemez, çünkü farklı tarayıcılar sorunsuzca Windowslarda çalışmaktadır. Tabi ki faturayı MS'e kesebiliriz. Kangren olan parmak ya da kol kesilir, adam öldürülmez. Genel olarak isteğimiz açık; IE adam gibi bir hale gelsin, isterse piyasanın %99'una sahip olsun ama yeter ki olması gerektiği gibi olsun. Zaten açık kaynak isteyen veya başka yazılım isteyenler kendileri kuracaktır, kuruyorlar. Bizim sıkıntımız ne yapacağını bilmeyen kullanıcıya ms'in kötü program kullandırtması.
i got the blues. Mesaj omerbalyali tarafından 30.04.2006 (22:16) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!