|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Ajax'ta karakter sorunları
Merhabalar, ajax'ta en çok karakterleri bir sayfadan diğerine aktarırken sorun yaşıyorum. Türkçe karakterleri hallettim gibi ama ilginç bir sorun çıktı karşıma: Boşluk karakteri .send(Data) ile yolladığımda kayboluyor. Bunun nedenini bilen var mı acaba? Kodlar aşağıdaki gibi: Kod:
ajax.open("POST", URL, true); ajax.setRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded; charset=UTF-8"); // BU SATIRDAN SONRA alert(Data) YAPIP BOŞLUK OLUP OLMADIĞINI KONTROL ETTİM VE VARDI ajax.send(Data); ajax.onreadystatechange = function() { . . . . Boşluk karakterini .send ile yollamadan önce başka birşey ile değiştireyim diyorum ama daha sonra eski haline döndürmek için Replace kullandığımda JavaScript Regular Expression kullandığından sürekli sorunlar yaşıyorum. Mesele send ile yollamadan önce boşluk karakterini {space} ile değiştirdim sonra geri döndürmek için şunu kullanınca çalışmıyor: Kod:
Content = Content.replace(/{space}/g, " ");
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Ajax'ta karakter sorunları
{ ve } karakterleri regular expressions açısından özel anlamı olduğu için istediğin replace olayı gerçekleşmiyor sanırım. Şöyle bir şey deneyebilirsin:
Content = Content.replace(/:space:/g, " ");
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!