|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: *****
|
Sunnet sitesi ile ilgili etik davranmak icin?
Merhaba. Bir sunnet aletinin tanitimini yapacagiz bir web sayfasinda. Fakat sitede ister istemez sunnet, sunnet sonrasi islemler gibi ayrintilari gostermek durumunda kalacagiz Bu resimlerin internet'te gosterilmesi etik olarak yanlis olur mu? Yanlis olursa bu konuda bana tavsiyeleriniz ne olur? Saygilarimla. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Sunnet sitesi ile ilgili etik davranmak icin?
Herkes bu sünnet aletini alıp evde kullanmayacağı için sadece belli kişiler bu fotoğrafları görmelidir. Onun için siteye ilgili bir açıklama yapıp, isteyen kişilerin bu resimleri eposta ile talep etmesi daha doğru olur.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
niye etik açıdan yanlış olsun ki , müşteriniz almak istediği ürünün resmini kullanım sırasında görmek ister, kullanıcıların sünnet aletleri saatan bir firma sitesinde çiçek resimleri görmeyeceklerini bilmeleri gerekir, beyin ameliyatı için kullanılacak bir aletin satışı için kullanılacak bir sitede beyin ameliyatlarında çekilmiş fotoğrafların bulunması ne kadar doğalsa, sünnet aleti satan bir sitede de sünnet fotoğrafı bulunması o kadar doğaldır.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
omerbalyali'ya katılıyorum. Sonuçta siteye hiçbir şeyden haberi olmayan, kendisini daha yeni yeni tanıyan çocuklar da girebilir. Ondan sonra sünnetfobi sahibi olurlar mazallah
Şaka bir yana, talep üzere resim gönderilmesi daha mantıklı olur. (Ücretsiz broşür için e-posta ile başvuruda bulununuz vs. gibi...)Gerçi bir yöntem daha var. Hani bazı sitelere girmeden önce doğum tarihimiz soruluyor ona göre iki değişik sayfaya yönlendiriliyoruz. Öyle bir şey de yapılabilir ama tabi herkesin doğru bilgi gireceği ne malum
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Başkentimsi Şehirimtırak
|
Eposta talebi yerine çocukların girmesi düşünülerek, daha ilgi çekici ve çocuklara bilgi verici daha renkli ve daha eğlenceli bir bölüm daha eklenebilir siteye. Bu sayede ancak meraklı çocuk ilgili istenmiyen bölüme girer, ki zaten meraklı çocuk bişy öğrenmek istiyosa ha burda bulmuş, ha "circumcise" etmiş Google'dan..
+ Yalçın Menteş'i de analım hazır konu varken, bir keresinde programına ünlü bir sünnetçi katılmıştı, o da web sitesi ismi olarak "sün.net"i önermişti o zaman bu iğrenç espri kategorisinde değildi.. ne günlerdi be.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Keşke ülkemizde internet ve web siteleri daha kaliteli, etkileşimli ve iyi hale gelse...
Örneğin; web sitesine giren kişi TC Kimlik No ve Tabipler Birliği Üye No'sunu girerek özel bölüme ulaşabilirdi. Örneğin NVI TC Kimlik kontrolüne izin veriyor. Belki Tabipler Birliğide gelişmiş bir sisteme sahiptir?
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Kanlı bıçaklı görüntü olmamalı bence. kaza ile elini kesmiş birini görünce bile miğdesi bulananlar (misal ben) olduğunu da düşünerek konusu n'olursa olsun her web sitesinde gayet hijyenik bir atmosfer yaratmalıyız.
en azından girişte "kan ve şiddet içeren fotoğrafları görmek istemiyorum" seçeneği gibi birşey olmalı.bi tane sitede vardı böyle birşey çok hoşuma gitmişti. |
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
Sadece sitenin girişinde bir uyarı yapılması bile yeterli olur bence. "Hiç göstermeyelim, isteyene gönderelim" şeklinde bir duyarlılık göstermek gereksiz olur, çünkü uyarıya rağmen girip kanlı bıçaklı şeylere bakmak isteyecek ilgisiz kişiler, siz o fotoğrafları koymasanız bile internette bakacak kanlı bıçaklı şeyler bulmakta zorlanmazlar. İlgili kişiler de zaten en ince ayrıntıyı bile görmek ister sanırım.
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: *****
|
Henuz sahibi ile gorusmedim. Ayni konuyu kendisiyle de gorusecegim. Kisa film ve operasyon resimlerini birakmamak icin elimden geleni yapacagim. site tuketiciye hitap etmiyor. Diger meslektaslarin siparis vermeleri ve kullanmalari icin...
Daha fazla dokuman icin bize basvurmalari gerekecek. Bu sekilde halledebilirsek guzel olur. Ilginize tesekkur ederim. Saygilarimla. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!