Zoque.Forum
»
helloAjax: js bilmeden ajax kullanmak isteyenlere
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
helloAjax: js bilmeden ajax kullanmak isteyenlere
Arkadaşlar ajax ile henüz tanışmamış veya hazır yazılmış ajax scripti kullanmak isteyenler için bugün küçük bir script yazdım.
http://www.koculu.net/helloAjax/ Buradan helloAjax'ı indirip kullanımını öğrenebilirsiniz. İngilizce bilmeyenler için türkçe anlatımı buraya yazıyorum.. Hello ajax ile ne yapılır? En kısa tanımla, statik bir HTML sayfanın içinde dinamizm yaratırsınız. Verdiğim adreste bunun bir örneğini görüyorsunuz, true.HTML'i yeşil katmanda, wrong.HTML'i kırmızı katmanda açıyoruz.Dosyalar yüklenirken bir "loading" ekranı görüyoruz. Nasıl kullanılır?
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bochum
|
Re: helloAjax: js bilmeden ajax kullanmak isteyenlere
Az önce script'e genel olarak göz attım. Eline sağlık, hoş bir çalışma olmuş. Fakat;
- Opera 8.5'te yükleme bölümündeki transparan efekt çalışmıyor. Opera 9 Beta'da sorun yok. - Örneğin anlaşılabilirliği bakımından yanlış terimler seçtiğini düşünüyorum. True ve False insanda farklı bir etki bırakıyor, yani siteye ilk girdiğimde anlayabilmek için 2 kez linklere teker teker tıkladım. En azından True ve False başlıklarını gelen içeriğe eklersen, yani ilk başta görünmeseler daha iyi olur diye düşünüyorum. Pek önemli olmasa da ilk anlaşılabilirlik için daha hoş terimler de seçilebilirdi.
XHTMLMutfağı Mesaj muhammetsevim tarafından 07.05.2006 (01:52) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!