»
Table Td'sini Mouse İle Daralt ve Aç ?
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Table Td'sini Mouse İle Daralt ve Aç ?
Aşağıdaki basit listeleme tablosunun ilk listemenu id' li tagın içersindeki TD taglarınının browser da mouse ile ilgili td tagının mesla TEL bölümünü sağ border çizgisine gelince iki yana bakan genişletme daraltma ikonu çıkıp td tag bölümlerini genişletip daraltmak istiyiyorum. JS ye gircez bunun için sanırım. Bunu yapabilen ve yahut yapıldığını gördüğünüz bir örnek varsa memnun olurum böyle bir mevzuyu ingilizce olarakhangi terimlerde aramamız gerekiyor yahut bu tekniğe verilen bir isim varsa paylaşırsanız memnum olurum. Kod:
<table border="1">
<tr id=listemenu>
<td bgcolor="#FFCC00">AD</td>
<td bgcolor="#FFCC00">TEL</td>
<td bgcolor="#FFCC00">MAİL</td>
<td bgcolor="#FFCC00">ADRES</td>
</tr>
<tr>
<td>veri</td>
<td>veri </td>
<td>veri</td>
<td>veri</td>
</tr>
</table>
Aşağıdaki adreste http://www.activewidgets.com/ bulunan bu örnekte datagird ' i ben CSS +Tablo ile birebir aynısı yaptım tek eksiği ordada görmüş olduğunuz başlık bölümlerini daratıp genişletme mevzusu, ordakini niye kullanmadın diyebilirsizni ancak lisetelemede komple JS olan o örnek bir işime yaramaz ordaki bölümlerde farklı kombinasyonlar kod yapıları hatta js ler kullanılacakki bunu ordaki js nin içine gömmek olmaz... Bu yönde eksik bir durum. Mesaj alico tarafından 19.05.2006 (10:15) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: Table Td'sini Mouse İle Daralt ve Aç ?
özetle bir layerı kullanıcının mouse ile boyutlandırabilmesini istiyosunuz tıpkı windows pencereleri gibi.
tablolar için width/height mevzusuna pek kasmadım ama bir ara layer boyutlandırıcı gibi bişey yazmıştımç.yapılması gereken olay şu, kullanıcı mouse ile işleme başladığında elimizde 6 adet koordinat olacak. x1 y1 ve x2 y2 ve x3 y3 . x1 y1 bizim sabitlerimiz oluyor yani çerçevenin tutulan yeri. x2 y2 ise mouseun koordinatları. x2 y2 ile x1 y1 arasındaki yol farkını x3 y3 ile tanımlıyoruz ve aşağıdaki fonksiyona gönderiyoruz: // tüm tarayıcılarda çalışır ve boyutlandırma işlemini senin belirleyeceğin hıza göre yapar.yani istersen ağır çekimde boyutlandırma yapabilirsin bu function ile. Kod:
function boyutlandir(katman,en,boy,adim,hiz){
var devir=0;
var nesne=document.getElementById(katman);
var nesne_en=parseInt(nesne.style.width);
var nesne_boy=parseInt(nesne.style.height);
var fark_en=en - nesne_en;
var fark_boy=boy - nesne_boy;
var toplamdevir_en=fark_en / adim;
var toplamdevir_boy=fark_boy / adim;
var adim_en = adim;
var adim_boy = adim;
if(toplamdevir_en<0){ toplamdevir_en=toplamdevir_en-toplamdevir_en-toplamdevir_en; adim_en=adim_en-adim_en-adim_en; }
if(toplamdevir_boy<0){ toplamdevir_boy=toplamdevir_boy-toplamdevir_boy-toplamdevir_boy; adim_boy=adim_boy-adim_boy-adim_boy; }
var kaydirmaEylemi = setInterval(eylem,hiz);
function eylem(){
devir++;
if(devir <= toplamdevir_en){
nesne.style.width = nesne_en + devir * adim_en + "px";
} else { var tamamlanandevir_en="1" }
if(devir <= toplamdevir_boy){
nesne.style.height = nesne_boy + devir * adim_boy + "px";
} else { var tamamlanandevir_boy="1" }
if(tamamlanandevir_en=="1" && tamamlanandevir_boy=="1"){
durdur();
}
}
function durdur(){
clearInterval(kaydirmaEylemi);
}
}
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
Alıntı:
sense and simplicity.. Philips'in slogani.. Senin script de bunun gibi olmus..
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
http://koculu.net/azer/code/js/dynamic_columns/
bi kaç hafta önce yapmıştım ama buraya yazmayı unutmuştum. anlatımı: http://azerkoculu.blogspot.com/2006/...k-stunlar.html |
|
Zoque'a hoşgeldiniz!