|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Bağlantı Mantığı ?
Dostlar ilgilendiğiniz için sağolun.Son olarak birşey daha danışmak istiyorum... Sizce dedicated mi co-location mu mantıklı ? Co-location olarak barındırırsam sunucu Istanbul'da olacağı için herhangi bir sorunda oraya gitmemiz gerekecek değil mi ? Data Center network sorunları hariç destek vermiyor sanırım ? Eğer Co-location derseniz nasıl özelliklerde bir server düşünmeliyim sizce. Ayrıca hangi mail serveri kullanmalıyım Win 2003 server olcak sunucu ve Standart Edition mu yoksa web Edition mu kullanmak lazım ? mail server ve kontrol paneli olarakta tavsiyeleriniz varsa iyi olur. Bu konularda da yardımcı olursanız sevinirim... Tşk... |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
dedicated
![]() datacenter'ın donanım bakım sözleşmesi yoksa evet co-location a bakmazlar senin sorumlulugunda.. co-location yaparsan amd 3.2 64bit ve 1-2Gb ram işini görecektir. Plesk windows ve windows 2003 web server da makinanın performansı acısından iyi olacagını düşünüyorum..tabi web agırlıklı bi sunucu için,ekstra işler yapacaksan farklı sistemler düşünülebilir.. (pleskde mail server fln hepsi geliyor)
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Eğer paranız varsa ve en önemlisi büyük sorunlar yaşamanız durumunda makinemi alıp hemen başka bir servis sağlayıcıya geçebilirim diye düşünürseniz kendi sunucunuzu alıp bırakmanız, yani co-location yapmanız en mantıklısı olacaktır. Aksi takdirde servis sağlayıcının size vereceği sunucuyu kullanabilirsiniz, yani dedicated server kullanabilirsiniz, dedicated'lerde servis sağlayıcıların çoğu Intel, HP, SNC gibi firmalarla özel anlaşmaları olduğu için size çok uygun şartlarla (mesela ayda 30 - 50 Dolar) sunucu verebilirler.
Co-location olduğu zaman yazıldığı gibi servis sağlayıcı sadece internet hatalarına bakar, sunucunun ne donanım ne yazılım hiçbir sorunu ile ilgilenmez. Dedicated olduğu zaman ise donanım sorunları onların sorumluluğunda olur, yazılımlara da bakan bir servis sağlayıcı henüz duymadım, çok fazla sunucu programı olduğu için bu konuda ISP'ler pek istekli değiller, yine de yazılım bakımını da görüşebilirsiniz. Win 2003 server kullanacağınız için makinenizi ne kadar güçlü alırsanız o kadar iyi olur, özellikle bolca RAM işinize çok yarar, AMD'leri bilmiyorum, hep Intel kullandım, paranızın durumuna göre olabilecek en hızlı Xeon veya P4 işlemci, olabilecek en büyük RAM (2 - 4 GB), olabilecek en hızlı hard disk (SCSI 10k veya 15k rpm) hep size avantajlar sağlayacaktır. Standard ve web Edition arasındaki farkları http://www.microsoft.com/windowsserv...efeatures.mspx sayfasında bulabilirsiniz. Sadece web Edition streaming media'yı desteklemez, SQL server 2005 kuramazsınız (Express Edition kurabilirsiniz), Terminal server ile bağlanamazsınız (Remote Desktop ile bağlanabilirsiniz). Ama normal bir web sunucu, ftp server, mail server gibi standart özellikleri destekleyecek bir sunucu istiyorsanız web Edition işinize fazlası ile yarar. mail server ve FTP server olarak seçenekler çok fazla; mail server için Ipswitch Imail, Merak mail, SmarterMail, MailEnable, vs., FTP server olarak Serv-U, Gene6, vs. gibi seçenekler var. Burada önceden kullanacağınız kontrol paneli (Plesk veya Helm olabilir) seçmeniz daha iyi olur, çünkü her kontrol panel her programı desteklemiyor, ona göre bir kombinasyon yapmanız gerekecektir.
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yer: mersin - ankara - istanbul
|
directi.com kullanıyorum domain için...
server yazılımları içinse; helm kontrol panel mailenable standart mail server (ücretsiz) kullanabilirsin.
|
|
|
#27 (permalink) |
|
|
domain için yazdığınız gibi OnlineNIC, directi.com, vs. kullanabilirsiniz, eğer web siteniz üzerinden domain de satacaksanız mesela Helm kontrol paneli size bazı domain firmalarına direkt bağlantı da sağlıyor, onu da değerlendirebilirsiniz.
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Borusan'ı seçebilirsin ama epey bir kazık ayrıca aradığın zaman ciddiye bile almıyorlar büyük iş yaptıkları için böyle şeyleri fazla sallamıyorlar...
Kriweb 512 KB/sec 150 $ demişti... Sabancı bile duyduğuma göre kritik sunucularını Borusan'da barındırıyormuş,doğruysa bazı kendi hizmetini bile Borusan'a veriyorsa ... :P Bence Kriweb iyi,Teklan'da olabilir... |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
|
Bu konuda size tecrübelerimi yazabilirim; 1,5 yıl NetOne ile, sonra 4 yıl Borusan ile, şimdi de 6 aydır Teknotel ile çalışıyoruz. Ayrıca Teklan ile de ilişkilerim iyi, oraya da bir server bırakmayı düşünüyorum. Bence en kötüleri Borusan, çalışma zamanımızın son 1 yılı sürekli olarak server'da donanım hatası olduğunu iddia etmemiz ve onların kabul etmemesi ile geçti, ilgilenmemeleri bir yana, konu ile ilgili cevapların inanılmaz geç sürelerde verilmesi, size ne işin var burada mantığı ile bakmaları gibi bir sürü olumsuz yanları var. Ayrıca orada bilgili eleman bulmak da samanlıkta iğne aramaktan beter, bence Borusan Türkiye'deki (kendilerinin söylemelerine göre) en büyük Data Center'a, ama aynı zamanda en kötü hizmete sahip bir firma. Bu benim şahsi fikrim tabii, onlarla çalışıp memnun olan firmalar da vardır mutlaka.
Sabancı, İşNet, KoçNet gibi firmaların ne yaptığı belli değil, zaten biri biri ile birleşti, yine de zarardan kurtulamadılar sanıyorum. Onlar büyük holdinglerin dur biz de şu işe girelim deyip girdikleri, sonra da buradan para kazanamayacaklarını anladıkları, ama şimdi piyasadan çekilmeyi gururlarına yediremedikleri servis sağlayıcılar. Sonları da aynen Garanti Bankası'nın Ixir'i gibi olacaktır, sonunda birilerine satılacaklar ve piyasadan çekilecekler. Kriweb'i bilmiyorum, oradan deneme amaçlı bir hosting alımıştım, fena değillerdi, ama e-mail ile destek konusunda biraz yavaşlar. Siz bir de Teklan ile görüşün, sanırım fiyatları Kriweb'den daha iyi olacaktır, Erdoğan Tarhanacı Bey ile görüşebilirsiniz, benim selamımı da söyleyin (Hayat bilgisayar'dan Hayri Dumanlı), eğer toplantıya giderseniz de sizi mutlaka bağlarlar, şimiden söyleyeyim Ama çok hevesliler ve çok istekliler, bu çok hoşuma gitmişti.Eğer para konusu çok önemli değil diyorsanız da kesin Teknotel ile görüşün, hız ve destek konularında başınız hiç ama hiç ağrımaz, ama para konusunu bilemem tabii ki, siz yine de oradan da bir teklif alın. tesera'ya cevabım ise aslında vaktim olsa size sayfalarca yazmak isterdim, çünkü 8 yıldır önce azıcık Unix, sonra bolca Windows 2000 server ve Windows 2003 server ile hosting satıyorum, artık okumadığım döküman, yazı, forum, incelemediğim program kalmadı, şu an bile yanımda bir in-house deneme server'ım var, ona program kuruyorum, o nedenle söylenecekler o kadar fazla ki. Hangi programın iyi olduğu, daha doğrusu hangi programın daha az sorunlu olduğunu ancak deneme yanılma, kurma kaldırma işlemleri ile öğrenebilirsiniz. Veya bu konudaki en geçerli kaynaklar forumlar, ama Türkiye'deki forumlar değil, özellikle Amerika'daki forumlar. Bizdeki forumlarda genelde sen ben kavgası, bunu nasıl yaparsın diyen sinirli arkadaşlara cevap verme işleri daha yoğunlukta, kimse oturup benim bu topic'de yazdığım gibi uzun ve bilgi verici mesajlar yazmıyor, çünkü biz hala bilginin paylaşılarak çoğalacağını öğrenmedik, bilgi bizde kalıp kimse ile paylaşmadıkça daha değerli oluruz sanıyoruz. Burada 2 arkadaşım hosting işine girmek istiyor, ben de bilgilerimi dilim döndüğünce ve bildiğim kadarı ile anlatmaya çalışıyorum, keşke girseler, sektör biraz daha canlansa, rekabet daha tatlı olsa, ne olacak bu arkadaşlar sektöre girip benden 10 müşterimi çalsınlar, ne ben batarım ne onlar köşeyi döner. Bizim anlamadığımız gerek hosting işinde, gerek web tasarım işinde ne müşteri biter, ne de iş, biz birbirimizin elindeki müşterileri çalmaya uğraşırsak bu ancak fiyatları düşürür ve müşterilerin işine yarar, halbuki daha etrafta binlerce milyonlarca potansiyel müşteri var, onlara ulaşmaya çalışmak yerine birbirimiz ile uğraşıyoruz. Neyse, konuyu dağıtmayalım, bu konuda size en iyi önerim, işe kontrol panelleri incelemekle başlayın, dediğiniz gibi Plesk, Helm, Hsphere, hosting Controller, CWI Panel, Bankoi, DotNet Panel şu an aklıma gelen Windows kontrol panelleri, beğendiğiniz bir iki tanesini not alın, ondan sonra onların desteklediği mail server, ftp server, statistics server'ları incelemeye başlayın. Çünkü örneğin DotNet Panel'i ucuz diye beğenirsiniz, ama Ipswitch Imail server'ı da mail server olarak beğenirsiniz, halbuki o kontrol panel o mail server'ı desteklemiyor olabilir, o yüzden işe hepsini kontrol edecek olan kontrol panelden başlamanız çok daha iyi olacaktır.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!