»
Bağlantı Mantığı ?
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: *****
|
Re: Bağlantı Mantığı ?
Bandwidth senin sirketinin sana verecegi bir limittir.
Telekom icin sinirsizdir. Yani ADSL uzerinden istedigin kadar baglanti dagitabilirsin. Senin bilgisayarindan cikan verinin ne kadar olduguyla ilgilenmez Telekom. Sadece sinirli baglantilarda, senin bilgisayarina gelen veriyi hesaplar. Bant genisligin de saniyede 512 KB olur. Kullanicilar toplamda saniyede senden 512 KB uzerinde bir hiz elde edemezler. Saygilarimla. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: mersin - ankara - istanbul
|
bantgenişliğini su borusunun kalınlığı olarak düşün...
1024k bağlantı 512k nın 2 katı genişliğinde olacak dolayısıyla birim zamanda akan data miktarı 2 kat olacak transfer ise bu su borusundan kaç litre su akıtacağındır. yani ben sana şunu derim ; 512 k bağlantın var ama bu kablodan sadece 30 gb data transfer edebilirsin.. bu koydugum limit 512k ile transfer edebileceğin max. data değil ama.. 512k yeterli bir port değil yalnız. yoğun siteleri kaldırmaz biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Türkiye de bir sunucu konumlandırmayı planladıgım sıralarda (co-location) arastırmalarım sonucu görüştügüm datacenterlar 512kbps baglantı kiraladıgım takdirde,sunucunun aylık ortalama 80Gb trafik yapacagını söylemişlerdi..
suanki sunucumun yurtdısında aylık 3terabyte sınırlarını zorladıgını düşününce,pek de mantıklı degil (: tabi bahsi gecen 512kbps elbette 512kbps ADSL baglantı degil..Metro ethernet diyorlar sanırım, 512kbps upload/512kbps download bw ye tekabul ediyor. 512kbps ile de istedigin kadar site host edersin,senin sunucun ile alakalı bir durum bu,ama trafik yetmezse;atıyorum, aynı anda 100kişi sayfa görüntülüyorsa 101. , 102. ... kişiler Sunucu bulunamıyor cevabını alırlar. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: mersin - ankara - istanbul
|
256k bağlantı aylık maksimum 88 gb data transfer edebilir. küçük çaplı bağlantılar için sdsl kullanabilirsiniz ancak çok sayıda bilgisayara hizmet verecekseniz metro ethernet almanız gerekir.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Arkadaşlar söyle açıklayayım kısaca...
Benim elimde 100 adet host var bunları diğer firmalardan host ediyorum yalnız kendi sunucumu kurmak istiyorum,sanırım 100 hosting server barındırmak için yeterli diye düşünüyorum.. Bu sitelerin ortalama günlük hiti 50 dersek 512 KB/sec bağlantı yeterli olur mu sizce ilk etapta ? Tşk... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
evet yeterli olur..
yalnız 512k için ödeyecegin ücrete gayet de hızlı bi dedicated makina kiralarsın yurtdısından,kendi makinanda sana kalır hem (:
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Alıntı:
Ben, Türkiyede ki 1024 kb/s coloc fiyatına, yurtdışında (amerikada) 100 mbs portlu 8.5 MB/S hıza sahip 1 windows + 1 tane de linux dedicated kullanıyorum. 2000 er GB de BandWith i var + Çift çekirdek işlemciler ve deli gibi de RAM leri var.Türkiye de bağlantı ücretleri çok pahalı. Örnek vermek gerekirse, ismini vermeyeceğim ünlü bir Türk datacenter inin verdiği coloc fiyatları. 1MB - 330 YTL / ay 5MB - 1530 YTL / ay 10MB - 2900 YTL / ay İnşallah birgün bizlerde adam gibi bir broadband a sahip oluruz. Yurtdışı dedicated fiyatlarına Türkiyede de aynı hizmeti kullanabiliriz.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!