»
Form alanına sadece rakam girilmesi ve doğrulama
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Form alanına sadece rakam girilmesi ve doğrulama
Merhaba. Elimde şöyle bir form doğrulama kodu var. Yalnız ben bu doğrulamaya, "uye_sifre" alanına girilen değerin sadece rakam olması şeklinde bir uyarı eklenmesini ve rakam haricinde başka bir şey girilirse kabul edilmemesini istiyorum. Java script bilgim fazla değil. Nasıl yapabilirim? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. Kod:
<script language="JavaScript"> function formCheck(formobj){ var fieldRequired = Array("uye_adi", "uye_sifre", "uye_eposta_adresi", "uye_telefonu", "uye_sehri"); var fieldDescription = Array("Üye Adı", "Şifre", "E-posta Adresi", "Telefon", "Şehir"); var alertMsg = "Lütfen aşağıdaki satırlara ait bilgileri giriniz:\n\n"; var l_Msg = alertMsg.length; for (var i = 0; i < fieldRequired.length; i++){ var obj = formobj.elements[fieldRequired[i]]; if (obj){ switch(obj.type){ case "select-one": if (obj.selectedIndex == -1 || obj.options[obj.selectedIndex].text == ""){ alertMsg += " - " + fieldDescription[i] + "\n"; } break; case "select-multiple": if (obj.selectedIndex == -1){ alertMsg += " - " + fieldDescription[i] + "\n"; } break; case "text": case "textarea": if (obj.value == "" || obj.value == null){ alertMsg += " - " + fieldDescription[i] + "\n"; } break; default: } if (obj.type == undefined){ var blnchecked = false; for (var j = 0; j < obj.length; j++){ if (obj[j].checked){ blnchecked = true; } } if (!blnchecked){ alertMsg += " - " + fieldDescription[i] + "\n"; } } } } if (alertMsg.length == l_Msg){ return true; }else{ alert(alertMsg); return false; } } // --> </script>
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: Form alanına sadece rakam girilmesi ve doğrulama
Kod:
<script language="JavaScript"> function isNumeric(sText) { var ValidChars = "0123456789"; var IsNumber = true; var Char; for (i = 0; i < sText.length && IsNumber == true; i++) { Char = sText.charAt(i); if (ValidChars.indexOf(Char) == -1) IsNumber = false; } return IsNumber; } function formCheck(formobj){ var fieldRequired = Array("uye_adi", "uye_sifre", "uye_eposta_adresi", "uye_telefonu", "uye_sehri"); var fieldDescription = Array("Üye Adı", "Şifre", "E-posta Adresi", "Telefon", "Şehir"); var alertMsg = "Lütfen aşağıdaki satırlara ait bilgileri giriniz:\n\n"; var l_Msg = alertMsg.length; for (var i = 0; i < fieldRequired.length; i++){ var obj = formobj.elements[fieldRequired[i]]; if (obj){ switch(obj.type){ case "select-one": if (obj.selectedIndex == -1 || obj.options[obj.selectedIndex].text == ""){ alertMsg += " - " + fieldDescription[i] + "\n"; } break; case "select-multiple": if (obj.selectedIndex == -1){ alertMsg += " - " + fieldDescription[i] + "\n"; } break; case "text": case "textarea": if (obj.value == "" || obj.value == null){ alertMsg += " - " + fieldDescription[i] + "\n"; } break; default: } if (obj.type == undefined){ var blnchecked = false; for (var j = 0; j < obj.length; j++){ if (obj[j].checked){ blnchecked = true; } } if (!blnchecked){ alertMsg += " - " + fieldDescription[i] + "\n"; } } } } if ( !isNumeric( formobj.elements["uye_sifre"].value ) ) alertMsg += " - Lütfen şifrenizin sadece rakamlardan oluştuğundan emin olunuz.\n"; if (alertMsg.length == l_Msg){ return true; }else{ alert(alertMsg); return false; } } // --> </script> kolay gelsin.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!