|
|
#1 (permalink) |
|
url de türkçe karakter
dosya adında türkçe karakter içeren word dosyalarını HTML'e çevirip server'a attım. Daha önce windows olan server linux'a geçinci bu dosyalarda dosya adında türkçe karakter içerenler açılmamaya başladı... wordden çevirdiğim için türkçe karakterleri yok etmem heralde 1 ayımı alır bunun bir çözüm yolu var mı acaba? Örnek: tuş takımı.htm tuş takımı_dosyalar (bu klasörde ilgili dosyanın grafikleri var) bunu tus takimi.htm yapsam tus takimi_dosyalar klasörü olacağından tus takimi.htm içindeki yolların hepsini değiştirmem gerekecek. böyle bir dünya dosya olduğundan ve word HTML'ye çevirirken karmaşık bir yapıyla çevirdiğinden açıkcası hiç işime gelmiyor uğraşmak. başka bir alternatif sunabilirsiniz memnun olurum...
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: url de türkçe karakter
server ile çalışırken dosya isimlerini standart ascii setinde tutmanı -yani türkçe karakterlerden sakınmanı öneririm. türkçe karakterler, standart ascii sınırının dışındadır ve server'ın bulunduğu yerde kullanılan locale ayarlarına göre değişiklik göstereceğinden problem yaratacağı muhakkak. bu yüzden tüm dosyalarını total commander gibi yararlı bir programla rename etmeni öneririm.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
şahsen 1999 yılında diskim bozulmaya yüz tutup türkçe karakterli dosyalarımı yutunca ben bir daha asla türkçe karakter kullanmadım dosya isimlerimde ama işte hala başıma öyle yada böyle bela oluyo... napalım türkçe karakterleri yok etmek faydalı gibi gözüküyo... teşekkürler...
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Frontpage yada (sanirsam) Dreamweaver bu tip dosyalarda icerikle birlikte rename yapiyorlar.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
Ant Renamer
1-4a Rename Bu ikisi benim favorimdir. MP3 arşivim düzenliyse bi onların bi de id3kill'in sayesindedir. ![]() .HTML dosyalarını da tek tek Notepad'le açıp Ctrl+H yaparak düzeltebilirsin ama Google'da sağlam bi aramayla dosyaların içeriklerini düzeltebilecek bi program bulabilirsin bence. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!