|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Yahoo! Mail Beta problemi
Yahoo! mail Beta'yı kullanıyorum. Eskiden bir sorun olmamasına rağmen son bir haftadır sayfa ekteki resim gibi stilsiz olarak çıkıyor. Hiçbir şey yapmadım. Ayrıca, kodlama her seferinde otomatik olarak seçiliyor ve Türkçe karakterlerde sorun çıkıyor. Kodlamadan Türkçe'yi seçtiğimde düzeliyor ama her mesaj için, her girdiğimde aynı şeyi yapmak sıkıyor. Bunların bir çözümü var mı?
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Yahoo! Mail Beta problemi
Sayfa kodlaması ne yaparsan yap UTF-8 olacaktır. Bu tamamen Yahoo!'nun standartlaşma yolunda yaptığı önemli bir hatadır. Mesaj okuma alanında kodlamayı değiştirmek için bir ayar koymuşlar ama sadece görüntülerken işe yarıyor. Yani tekrardan login olduğunuzda aynı mesaj eski haliyle (daha doğrusu bozuk yeni haliyle, UTF-8 olarak) geliyor karşınıza. Çok sinir bozucu bir durum bence.
Bu arada 2 hafta önce Beta'ya geçip de bu sorunla karşılaştığımda Yahoo!'ya bir email attım. Bana gelen cevapta "tarayıcınızın kodlama ayarlarıyla istediğiniz kodlamayı seçebilirsiniz" deniyordu ki böyle bir şey mümkün değildi ve ben bunu gönderdiğim emailde belirtmiştim. Neyse, tekrardan email attım. Bu sefer de "yeni email oluştururken ilgili sayfada yapabileceğim font tipi ayarlamalarından" bahseden bir cevap attılar. Haliyle dellendim ve eski haline geçiverdim hemen. Ve bu sorun düzeltilene kadar da Beta'ya geçmeyi düşünmüyorum. @deaftone Ben IE, Firefox ve Netscape ile girdim ve 3'ünde de aynı şekilde karakter kodlaması ayarlayamama sorunuyla karşılaştım. Menüden değiştirsem de UTF-8 olarak geliyor sayfa gene de.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Firefox ile girdiğimde iki sorun da olmuyor. Hem sayda düzgün açılıyor. Hem de Türkçe karakterler düzgün çıkıyor. Nasıl iş anlamadım...
Bunun dışında, Google Adsense sayfalarını yine internet Explorer açamazken Firefox anına açıyor. İyice komplo teorileri üretmeye başladım kafamdan...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
@e-XPLoDeR
Olay aslında Türkçe karakter gözükmemesi değil. Sayfanın UTF-8 olarak geliyor olması ve kullanıcının bunu değiştirememesi. Eğer sen yazışmalarını UTF-8 karakter kodlaması ile yapıyorsan tabi ki gayet düzgün göreceksin. Ama 98 senesinden beri benim gibi ISO-8859-9 karakter kodlaması ile mesajlaşmışsan sayfa da UTF-8 olarak geldiği için sorun yaşayacaksın
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Haklısın sanırım. Ben de son yazışmaları UTF-8 olarak yaptığım için sorun yok gibi gördüm. Halbuki eskilerine baktığımda sorun hala devam ediyormuş
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Ben Ymail Beta'ya geçince ilk olarak bu Türkçe karakter olayını bayağı bir denedim ve şöyle şeyler oldu:
- Aldığım bazı mail'lerde karakter kodlamasını elimle "More Actions" kısmından seçmessem Türkçe karakterler hatalı gözüküyor ya da hiç gözükmüyor. - Ymail Beta'dan gmail'e ya da diğer mail'lere sorunsuz Türkçe karakterli epostalar atabiliyorum ancak "klasik Ymail"e attığım epostalardaki Türkçe karakterler çok büyük bozulmalara uğruyor hatta mail neredeyse okunmaz hale geliyor. - Bununla ilgili 1-2 feedback yolladım. Bence olması gereken şey "default encoding"i kendimiz belirleyebilmemiz. Options'a varsayılan karakter kodlamasını seçebilmemize olanak sağlayan bir seçenek eklemeliler. Bunu feedback'te yazdım ancak henüz bu özellik eklenmedi. Yine de umutluyum çünkü eklemeyecek olsalar default encoding diye bir olay da koymazlardı ![]() Öte yandan aslında bu karakter kodlaması olayını çok da iyi bilmiyorum belki de sorun Yahoo!'da değil diğer mail sağlayıcılarındadır (ama klasik Ymail'e attığımız mail'lerin düzgün çıkmaması Yahoo!'nun suçu elbette) |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |||
|
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Yok bu mevzuda tek suçlu Yahoo! bence. Çünkü mesajın içeriğine göre pekala sayfa kodlamasını ayarlayabilirler. Gönderilen mesajın hangi karakter kodlamasına sahip olduğu emailin header kısmında vardır. Kaldı ki dediğin gibi bir "default setting" olursa da, bu bilgiyi içermeyen header'a sahip emaillerin de görüntülenmesi nispeten daha az sorunlu olacaktır.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!