|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
spam önleme önerisi, hem de mail satanları tespit etmeli
Merhaba; şimdiye kadar spam ile başa çıkmak için izlediğim yol 2 farklı mail kullanmaktı; sitelere üyeliklerde v.s kullandığım maile zaten bol miktarda spam geliyor türk şirketlerinden de; Ancak baradağı taşıran son damla resmi evraklarda yazılı olduğu şekilde adıma-soyadıma mail gelmesi; Gerçek adımı sadece çok güvendiğim şirketlere veriyorum, ancak demekki aralarından güvenmemem gereken varmış ki e-mail adresimi birilerine satmış; Spam yapan şirketi aradım ve mail adresime nerden ulaştıklarını sordum; telefondaki kadın bunu bilemeyeceğini, spamın doğal bir şey olduğunu ve reklam maili istemiyorsam spam filtresi kullanmamı söyledi; orda az daha sinir krizi geçiriyordum öfkemden, ve bana şirketin bilgi işleminden sorumlu kişiyi bağlamasını istedim; bir saat telefonda bekletildikten sonra telefonu da kapattım. şirketi de söyleyeyim; green kart ve yurtdışı eğitim hizmetlerini veren yesil-kart[nokta]com sitesinin sahibi ahlaksız kurum. Şimdi bu tür durumları önlemek için aklımda şöyle bir şey var; mail adresi olarak kendi domainimize ait mail kullanalım ve mail adresimizi kime veriyorsak verelim o kişiyi/kurumu belli eden bir adres verelim, mesela zoque.org a mail adresimizi verirken zoque[at]mrtksn.info , garanti bankasına garanti[at]mrtksn.info,cepforuma cepforum[at]mrtksn.info şeklinde yani; sonra catch-all yaparak gelen mailleri asıl e-mail adresimize yönlendirelim; özellikle gmail kullananlar çok rahat edecek gelişmiş filtrelerle v.s . mesela diyelim ki (örnek sadece, yanlış anlaşılmasın lütfen ) zoque.org maillerimizi sattı; bu defa spam yapan kişinin maillleri zoque[at]mrtksn.info adresine gelcek ve be burdan zoque.org un güenilmez biryer olmuş olduğunu anlayacağım, bundan sonra spam leri önlemek için yapmam gereken sadece zoque[at]mrtksn.info yu başka bir yere yönelndirmek ![]() ayrıca bu yöntemle rahatlıkla güvenilmez yerlerin listesi çıkarılabilir, ve burda raporlanabilir diye düşünüyorum, ne dersiniz
Mesaj mrtksn tarafından 24.06.2006 (14:07) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Re: spam önleme önerisi, hem de mail satanları tespit etmeli
dediğinizi az sayıda kişinin yapabileceği aşikar.
şahsen spam ile mücadelemi (ben bişey yapmıyorum gerçi ) gmail'in otomatik taraması sayesinde ve mozilla thunderbird'ün sayesinde gerçekleştiriyorum.başka türlü başetmek çok zor görünüyor. ayrıca; Alıntı:
yani doğal olmasından ziyade, gerçek.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
gmail ve bir çok mail servisi sağlayıcısının spam filtresi random olanların üsesinden geliyor zaten; benim önerim satılan e-mailler ile mücadeleyi kapsıyor;
ayrıca her üyelik için ayrı bir mail açmanız gerekmiyor ki? catch-all yaptığınızda sizin domaininize bağlı herhangi bir mail adresine gönderilen herhangi bir mail istediğniz mail adresine ulaşmasını sağlayabilirsiniz; yani şöyle ki herhangi.bir.sey[at]sizindomain.com gibi tüm adreslere gönderilen mailleri asiladresim@gmail.com gibi bir adrese yönlendirebilirsiniz; bu sayede her mail için yeni bir ayar yapmanıza gerek olmaz kesinlikle |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@mrtksn
Ama catch-all'un şöyle bir handikapı var; spamcilerin senin domainine yönelik rastgele attığı mailler de düşecektir. Yani freeshop@domain.com'a atılan mailler de yakalanıp yönlendirilecektir. Ben bilhassa catch-all'u kapatırım ki rastgele atılan spamler gelmesin en azından Nereden gelecekler demeyin çünkü bir domain satın alındıktan hemen sonra dahi spamcilerin eline düşebiliyor.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
işteee burda da gmailin filtreleri devreye giriyor, filtre oluşturmak çok kolay; dersiniz ki şu şu şu şu şu mail dışındakiler olduğu gib isilinsin olur biter
![]() ayrıca benim domainime şimdiye kadar spam yapılmadı ![]() bir de şunu unutmayın; rastgele mailler asla siniz kişisel bilgilerinizi satanlar kadar tehlikeli değildir bu yöntemin en tatlı tarafı bu kişilerin tespit edilmeiş olacak olması
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Amaaaa o zaman da "bu sayede her mail için yeni bir ayar yapmanıza gerek olmaz kesinlikle" olmamış oluyor
![]() Ben anladım ama seni, muhalefet etmiyorum yani inadına. Çözümün güzel ve daha iyi ayırt edilebilir kılıyor gönderenleri. Ama sonuçta handikap handikaptır. Valla ben domain aldığımda hemen gelmeye başlıyor spamler, sanırım domain aldığım yeri değiştirmem gerekiyor eğer başkalarına bu şekilde gelmiyorsa. Ben çünkü yeni alınan domainlerin taranması sonucu oluyor bu diye düşünüyorum. Gerçi domain satın aldığım yer de ICAAN sertifikalı. :S
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
ben natro.com.tr den aldım; bi sorunla karşılaşmadım bu güne dek
![]() handikaplar mutlaka olr zatende; catch-all u kapattığınız an iş sonlanır, bi daha spam almazsınız ![]() avantajları: 1) mail adreslerinizi satanları tespit eder,Kim dost kim düşman anlarsınız ; ki bu çok önemlidir.2)belli bir adresinize sürekli spam gelmeye başladığında, onu başka bi yere yönlendirerek kökten kurtulursunuz spamcıların eline geçen e-mailinizden ve spamlardan; üstelik mail bozunuz size kalır, başka işleriniz aksamaz, başka e-mail adreslerinizi kaybetmezsiniz 3)typo ile baş etmiş olursunuz yani biri e-mail adresinizi yanlış yazdı ama omaininizi doğru yazdı, o zmn mail yine ulaşır size (bu catch-all un bi avantajı, ama güzel birşey diye yazdım)handikapları: 1) domainlere rastgele mailler atanların gazabına uğrayabilirsiniz, ama bundan kurtulmaız da çok kolay; mail adresinizi feda etmeniz gerekmez; baktınız artık baş edilemiyor, catch-all u kapatırsınız , sadece belli bir kaç maillin ylnlendirilmesini sağlarsınız ve tüm dertlerinizden kurtulmuş olursunuz. 2) domain sahibi olmanız gerekiyor bence çok makul; ve güvenilmez kişileri öğenmek istiyorum ben kesinlikle? |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Gerçekten bana da çok mantıklı geldi..
Biraz olsun uğraştıracağı kesin ama bu sayede herkes neyin nerden geldiğini bilecektir.. Bu konu altına kocaman ve kalın harflerle FORWARD MAILLERE DIKKAT diye de geçmek isterim.. Spam ne yazıkki hepimizin sinirlendiği bayanın söylediği üzere gerçektir..Elimizden gelen her seyi yapsak da yine bir noktada kaynaktan çıkma ihtimalimiz yüksek.. Ben çoğu durumda bu işi sitelerin yapacağı kanaatinde değilim.. Yapıyorsa bile yine kendi adına yapıyordur çoğu durumda.. ama ne yazıkki öyle arkadaş çevreleri var ki günde bir mail kistesinden fazla forward yapılıyor BCC CC olmadan mailler gidiyor geliyor.. 3. $ahıslar da sadece akıllı.. Alıyor ve satıyor.. Etik olmasa da ticari bir amaç güdülmüş oluyor o noktada.. Kısacası siteler adına elimizden geleni yapsak dahi bulup bulacağımız 3-5 tane sitedir.. Ama arkadaşlarımıza verdiğimz mailleri ali@ veli@ uğur@ diye yönetmeye kalkarsak, bunu yapmaya ne bizim gücümüz yeter ne de filtrelemeye gmail filtreleri... Herşeyden önce yapılması gerekenleri insanlarımızın benimsemesi gerekiyor.. Yanlış anlaşılmasını istemem, karşı çıkmak değil.. Ki zaten kafama ne kadar yattığını ve ne kadar olumlu bir düşünce olduğunu başında söyledim mesajın.. Fakat ne yazıkki suya düşecek gibi göründü bana.. Bir zamanlar fake spammers diye bir yazı okumuştum onu bulabilirsem paylaşmak isteriM.. Teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
o kadının dediği şey doğru olsa bile, bana "her gelen mail için arıyormusunuz" diye sorması, yani spam yapıyorlar ve ben onları telefonla rahatsız ettiğim için suçlu duruma düşüyorum, kendime bir muhattap bulamıyorum şirkette.
haklısınız handikapları var ancak önerdiğim yöntemin en büyük getirisi "kimin ne olduğunu" ortaya koyacak olması, yani mesela bir bankaya verdiğiniz adresinizin 3. cü kişilere verildiğiniz anladınız önerdiğim yöntemle, o kurumun ne olduğununu ne kadar güvenmeniz yada güvenmemeniz gerektiğini anlamış olursunuz; Ben mesela her gelen spam için şirketleri aramıyorum, ancak sadece çok güvendiğim yerlere verdiğim adım ve soyadımın spam mailde geçmesi, güvendiğim yerlerden birinin kişsel bilgi güvenliğimi nekadar tehtid ettiğini anladığım için aradım; aslında tek istediğim mail adresimi nerden öğrendiklerini öğrenmek oldu; biliyor musunuz, coca-cola bile 1 numaralı şişe kampanyası sırasında spam yaptı; o gün abd de olmayı dilemiştim; biz burada böyle şeyler için dava edemiyoruz pek şirketleri; yapabileceğimiz tek şey kendimizi korumak. ya e-mail adresimi bir banka sattıysa? adamlara verdiğim evraklar okadar çok ki? ya onlar da güvende değilse? bence güvenli olmayan şirketler veritabanı oluşturulmalı; türkiye için böyle bir liste bilmiyorum; bir tek o bilgileri alıp kullananların listesi var mesela bu forumda da forward canavarları ayrı bir olay zaten, üye olduğum maillistlere bu konuda mail attım, kötü oldum; onlar için yapabilecek pek bir şey yok; adamlar forward mailleri eleştiren mailleri bile forwardlıyor; ama sayelerinde bi ton yeni elementimiz de oldu, güldük eğlendik
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program pro |