|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Hannover.DE - Mersin.TR
|
rastgele div secimi - random div
merhabalar, bir sayfamiz var, icerisinde birden cok div var fakat sayfada sadece bir div'in gozukmesini istiyorum, rastgele secilecek olan div gozukecek digerleri gozukmeyecek.ya da da farkli bir yontem uygulanabilir.(rastgele sayfaya yönlendirme hariç,) nasil yapilabilir? tesekkurler, iyi calismalar. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: rastgele div secimi - random div
EN basit şekilde;
sen artık visibility olarak değitirebilirsin,
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
simdi soyle bir sey aklima geldi, sayfa icerisinde alti div var ikisinde bulunan icerigi rastgele - onceden belirlenmis olarak- nasil cagirabilriz?_
include yontemi ile olabilir mi? tesekkurler soul hocam. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: LND
|
O zaman JS ile divlerin bir arrayini yap adı da divs olsun o array içerisinde random show/hide yap. Yani aynı yukarıdaki gibi
var divs = document.getElementsByTagName('div'); yerine sen array ver. doğru anladıysam tabii ki.
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
aslinda olayi soyle aciklayabilirim soul, ornegin sayfa icerisinde bir suru div var sorunum onlarla degil. bu divlerin icinde bir tane div var #Alintilar diye... bu divin icerigi dinamik olacak, onceden ekledigim alintilari, bu div icerisinde rastgele secerek gostermek istiyorum, boyle bir sey ariyorum. tekrar tesekkur ederim ilgin için. //////// bir de bu veriyi nasil cekebilirim, txt'ten mi XML'den mi? - amma cok sey istemişim, gercekten. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
neden sunucu taraflı bi işlem düşünmüyorsun?
ASP veyahut PHP ile XML veya txt den rastgele,yada son içerigi alan bir dosya yı istedigin yere include edebilirsin..
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
hotscripts.com ve aspin.com a bir göz at,yine işe yarar bişey bulamazsan haftasonuna kadar sehirdışında olacagım dönünce yardım edebilirim.
şimdiden kolay gelsin.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!