|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
Re: Her browserda, her çözünürlükte farklı görünen standart...
standartlar zaten biz uğraşmayalı diye ; avrupa birliği microsofta bir sürü yaptırım uyguluyor ama bir çözüme ulaşılabilmiş değil; Microsoft istese ie ı standartlara uyumlu hale getiremez mi? getirebilir tabi ama o zaman dandik bir yazılım olan internet Explorerı kullanmaz kimse, yada insanlar beğenberek kullansın diye para için para harcaması gerekir. internet Explorerın linux versiyonu yok, Mac versiyonu artık geliştirilmiyor; Microsoft standartlara uymayıp kendi standartlarını ileri sürerse o zaman internet Explorer kullanabilmek için windows da kullanmak gerekir. v. s v.s yani kullanıcıyı bağımlı hale getirmek önemli adamlar için ki daha az masrafla daha çok satış yapabilsinler. son zamanlarda beni en çok sevindiren şey artık internet sayfalarındawndows media player yerine flash playerin kullanılabilr olması; hem daha sorunsuz hem daha uyumlu sayfalara olanak taniması oldu. standartlara ugun sayfalar yaygınlaşması önemli; bilginin erişilebilirli açısından. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Şimdi bi menu yü header olarak kaydettim.Ve bir tane de div iiçin CSS kodu oluşturdum.header ı index.PHP içinde include ediyorum.menu yukarda oluyor.Hemen altında da <div id="container">deneme</div>
yazıyorum. http://www.otelmerkezi.com Görüntü, Firefox ta istediğim gibi, internet Explorer ve opera da container menuden 1 cm aşağıda filan olarak görünüyor.Bunun bir çözümü var mı?En azından şunu uygulayım şu sitede.bir yerden giriş yapmış olmak için.Yoksa 2 tablo çakarak yapılacak bişey ama el alışkanlığı olsun |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
position:absolute;
top:30px; yapınca, istediğim opera içinde geçerli oldu.Buradan anladığım sonuç şu, absolute browser ın kenarına olan mesafesini koruması için veriliyor ? Ama şimdi ie de çok dandik görünüyor.İç içe binmiş gibi tamam hadi her şeyi anladım, bunu nasıl ayarlayacağım? |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!