|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Her browserda, her çözünürlükte farklı görünen standart...
Nasıl bir standarttır ki her çözünürlükte, her browserda farklı görünüyor.Bandwidth ekonomisi yapmak için bu kadar çabaya ne gerek var anlayabilmiş değilim.Anlayanlar izah etsin bari.. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Her browserda, her çözünürlükte farklı görünen standart...
Açıkçası ben standartlara uygun bir tasarım yapıyorsam eğer tamamen zavk için.Çünkü düzenli ve daha anlaşılır oluyor.Yoksa başka hiç bir amacım olmuyor.Ayrıca standartlar konusunda browserlar çok fazla sorun çıkartmıyor sanırsam.CSS dediğimiz vakit sorunların listesi uzuyor
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Aptal tablolar.Öküz seperated gifler, hanzo br ler ....... keşke HTML yapılmasaymış o zaman.Şimdi bizim yaptığımız tasarıma hakaret ediyorlar.Sinirlerim bozuldu.Bir siteye başlayacağım, başlayamıyorum o derece yani.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
arama motorlarının botları çok daha iyi indexliyor standartlara uyan sayfaları; belki tüm standartlara yani tek tırnak çift tırnak gibi şeylere dikkat etmeseniz bile kodun belli bir kalitenin üzerinde olması çok önemli;
onun dışında mesela sayfayı değiştirirken standarrtlara uygun temiz kod yazdıysanız rahat edersiniz. tablolar standartlara aykırı şeyler değil ama tasarımınızın altyapısını tablolar yerine div ler ile oluşturursanız(son zamanlardaki popüler tablosuz tasarım akımından bahsediyorum) müdahile gerektiğinde yine rahat edersiniz; ayrıca standartlara aykırı olmasa da her elemana teker teker style ayarı yapmaktansa CSS kullanarak sınıflar oluşturup görsel olarak tutarlı, değişiklik gerektiğinde kolay ve sorunsuzca değiştirilen sayfalar yapmak size bant genişliği tasarrufundan çok daha faza faydası dokunacağı ortada. standartlar her browserde farklı görünmüyor, her browser bu standartları farklı gösteriyor; IE denen browserdan uzak durulmasını bir faydası da bu olacaktır; IE standartları desteklemek yerine kendi kafasına göre "standartlar" koyabiliyor haksız popüleritesi sayesinde; yani siz standartlar dışına çıkmayı IE standartlarında sayfa tasarlamak olarak görüyorsanız asıl o zaman sayfanız hiç bir tarayıcıda düzgün görünmeyecektir; hiçbir tarayıcıda diyorum çünkü internet microsoftun keşfi değil ,hatta bir zaman kadar gereksiz buluyorlardı interneti. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Alıntı:
Çok basit bir örnek; Google.com.tr de arama yapınca, XHTML açısından incelendiğinde bir sürü uyarı gözüküyor. (Ekteki dosyada mevcut.) İyi ama neden? Herkese ama herkese hizmet verebilmek ve tüm tarayıcılarda sorunsuz görüntülenmek için. Peki XHTML olamaz mıydı? Evet, olabilirdi. Ancak, en mantıklısı yerine ve durumuna göre kullanmaktır. XHTML sayfalar doğru düzgün görüntülenmiyorsa, bu standartların suçu değil. Kendi standartını oluşturma çabası içinde olan tarayıcıların dengesizliğidir. IE denen yaratık yüzünden CSS ler içine CSS le alakası olmayan "_margin-top: 20px;" gibi eklentiler yapmaktan ben de bıktım.
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: istanbul - ankara
|
Alıntı:
br ler hanzo ; neden? şekilsizler, beceriksizler; bazen kullanışlılar ancak olanakları bol <p></p> dururken genelde gereksiz oluyor bu br ler. sırf tablolu diye bir tasarıma hakaret edilmesini ben de doğru bulmuyorum ancak belki "mantıklı tasarım" a geçmenizin zamanı gelmiştir? yani tag leri kapatmak o kadar da zor değil? zaten çok da fazla ey yok, sadece biraz çeki düzen vermek gerekiyor bildiğiniz alışılagelmiş HTML kodlarına. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
Yoksa , standartlara göre yaptığın bir site her browser da aynı görünür. bazı padding vesaire sorunları olabilir, o kadar. |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Biz tasarımcılardan önce milyon dolar kazanan browser üreticilerini itaate zorlasınlar.Ben nasıl yapıyorsam öyle görünür bir standart olsa idi CSS için hack olmazdı diye tahmin ediyorum.Adamlar aralarında anlaşamıyorlar diye biz uğraşıyoruz.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!