|
|
#1 (permalink) |
|
CSS - z-index ile katman olusturamamak
Asagidaki gibi bir kodum var, bu kod ile yapmak istedigim bir diklemesine katman sayfayi ortalamis olan (container), ve bu containerin arkasina gelecek olan bir baska katman (backgroundline) z-index ile container katmanini üste almaya calistim, Problemim : backgroundline icin yükseklik-uzunluk ve margin degerlerini atadim ama, istedigim gibi bir sonuc alamadim... cimen seklinde üste bulunan resimin container katmaninin altina gelmesi icin ne yapmam gerekiyor? // Edit : Daha acik olmak icin su andaki kodla olusan görüntüyle beraber, benim nasil yaparim diye sordugum görünümün resimlerini ekledim HTML Code:
<HTML> <head> <style> body { background: #fff url('bg.gif'); } #backgroundline { margin:100 auto auto 0; background: #fff url('grass.png'); width: 100%; height: 159px; z-index: 1; } #container { position: relative; margin: 0 auto; height: 100%; width: 800px; background-color: #fff; border: 1px solid #000; voice-family: "\"}\""; /* IE için */ voice-family: inherit; width: 778px; z-index: 2; } HTML>body #container { /* OPERA için */ width: 778px; } </style> </head> <body> <div id="backgroundline">asvfsgf</div> <div id="container">asfasf</div> </body> </HTML> Mesaj metsatöll tarafından 29.06.2006 (22:33) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İskenderun
|
Re: CSS - z-index ile katman olusturamamak
Kod:
<HTML> <head> <style> body { background: #fff url('bg.gif'); } #backgroundline { margin:0 auto; background: #fff url('grass.png'); width: 100%; height: 159px; z-index: 1; } #container { position: relative; margin: 0 auto; height: 100%; width: 800px; background-color: #fff; border: 1px solid #000; voice-family: "\"}\""; /* IE için */ voice-family: inherit; width: 778px; z-index: 2; } HTML<body #container { width: 778px; } </style> </head> <body> <div id="container">asfasf</div> <div id="backgroundline">asvfsgf</div> </body> </HTML> |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
z-index sadece position: absolute; durumda olan hücrelere verilebilir. bu nedenle şu anda sayfaya ortalamaya çalıştığın hücreye z-index veremezsin. (yada sayfaya ortalayamazsın)
Bu arada yapmaya çalıştığın layout için hiçbir z-index kullanmana gerek yok. hücrelerin özelliklerini doğru tanımlaman ve içiçe sokman yeterli. HTML Code:
<HTML> <head> <style> body { background: #fff url('bg.gif'); } #background { background: #fff url(grass.jpg) top left repeat-x; /* Bu hücreye belirli bir height değeri vermene gerek yok. background position ile arka resmi yerleştirebilirsin. */ width: 100%; } #container { position: relative; margin: 0 auto; width: 800px; background-color: #fff; } </style> </head> <body> <div id="background"> <div id="container"> asfasf </div> </div> </body> </HTML>
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
En basit çözüm için absolute positioning işini görür.
Bi diğer çözüm de backgroundline'da z-index belirtme, default olarak 0 alır zaten. container'ı da 1 yap. İkinci çözümü denemedim ama position:absolute kullanman kesin çözüm.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
@Lautreamont
Asagida verdigin kodun aynisi (bir tek background position da degistirilmis degerler var). Tam istedigim gibi oldu ama background katmanini sola sifirlamamin yolu nasil acaba, margin ile halledilebilecegini sandim ama margin:0; degeri bir ise yaramadi ![]() @dhilgul, yardimin icin sagol ama benim hala positsioning lerle aram iyi deil ![]() HTML Code:
<HTML> <head> <style> body { background: #fff url('bg.gif'); } #background { background: url(grass.jpg) 0px 150px repeat-x; width: 100%; } #container { position: relative; margin: 15px auto 25px 80px; width: 800px; background-color: #fff; border: 1px solid #000; } </style> </head> <body> <div id="background"> <div id="container"> </div> </div> </body> </HTML> |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
orada gördüğün boşluk browser'ın default olarak verdiği en genel boşluk. body'ye yada HTML'ye margin:0; padding:0; verirsen sorunun çözülür. Farklı browserların farklı boşluk değerleri tanımladığını düşünürsek sitede kullanılan tüm HTML elemanlarını sıfırlamak için:
Kod:
* {
margin:0;
padding:0;
}
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!