Zoque.Forum
»
Banner Floating Hakkında
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Banner Floating Hakkında
Merhaba
Sayfamın bir bölümde banner alanına sahibim. Banner alanının sayfayı scroll ettiğimde sabit yerinde sabit kalmayarak scroll etmesini istiyorum. Bu şekilde bir script hazırladım. Normal şartlarda çalışıyor. Fakat benim sorunum syafamda kullandığum döküman tipi ile alakalı. Ne zaman döküman tiğini kaldırırsam scriptim çalışmaya başlıyor. Kullandığım döküman tipi <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> bu konudaki çözüm önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler Örnek script çalışmam <script for="window" event="onresize" language="JavaScript"> positionit();</script> <script for="window" event="onscroll" language="JavaScript"> positionit();</script> <script language="JavaScript"> function positionit() { var dvAC; dvAC=document.getElementById("firsatLinki"); if (document.body.scrollTop>105) { dvAC.style.top=document.body.scrollTop+5; } else { dvAC.style.top="50"; } var w; var d; w=window.screen.availWidth; w=w-728; w=w/2; d= document.getElementById("firsatLinki"); d.style.left = w-145; } |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!