Zoque.Forum
»
sahıs şirketi ve webposs
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
sahıs şirketi ve webposs
Merhaba arkadaşlar bu bankayardan web poss alabilmek için şahıs şirketi kurmayı düşünüyorum.
Öğrenmek istediğim şu ; Bana şahıs şirketisin veya yeni kurulan bir şirketsin diye vermemezlik yaparlarmı. Etragınızda veya siz böyle bir sorunla karşılaşan varmı. Veya bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Şirket başvurusunu yapmadan bunu öğrenmeme gerek. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: sahıs şirketi ve webposs
Finans Bank ve Garanti Bankası hakkında bilgi vereyim. Finans Bank şahış mükelleflerine sanal post hizmeti vermiyor. Garanti Bankası ise açılışını en az 3-4 ay önce yapmış, bürosu olan şahışlara sanal post hizmeti veriyor. Yalnız sanal post'a gelen parayı 15 gün bloke ediyor. Limited şirketler için bu bloklama geçerli değil.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Ben evden yapacağım işi. Sadece fatura kesebilmek için ve web poss için şirket kuracağım. Şu anda ofis açacak kadar bu işten para kazanamadığım için dfisi açamıyorum.
Peki benim durumumdaki bir kişinin açabileceği bir banka yokmu. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Hemen hemen tüm bankalar sanal pos hizmeti veriyorlar.
Ancak yine hemen hepsi bu hizmeti vermeden önce sizi tanımak istediklerini söylüyorlar... Yani bir süre hesaplarınızın çalışmasını istiyorlar. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
vakıfbank ve yapıkredi bankası veriyor. İlk aklıma gelen bunlar.
Evet birde onu soracağım tanımak dedikleri şey tam olarak nedir. Örneğin bur yoldır garanti ve yapı kredi alışveriş kartlarını kullanıyorum. Bunların tanımaktana kastı ve baktıkları şey benim bu ekstralarımı ödeme dururumsa iş tamam. Ama omu biliyormusunuz |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Biz Garanti ile uzun yıllar çalıştık. Zaten bir iki sene sonra başvuru yaptığımız için kolayca aldık. Başka bir işimizde de Yapı Kredi üzerinden ilgili iş büyük bir projenin parçası olduğu için kolayca alabildik.
İki ay kadar önce banka değiştirerek Denizbank'a geçtik. Oldukça büyük sayılabilecek bir bankacılık cirosu ile geçtiğimiz halde sanal pos'u hemen vermedi banka. "Bir kaç ay sizi tanımak isteriz" dediler. Öte yandan kredi, çek defteri gibi normal bankacılık enstrümanlarını almamız çok daha kolay oldu. Uzun lafın kısası bu konuda bankalara sanıyorum Visa, Mastercard gibi kurumlardan ya da kendi birliklerinden bir yönlendirme var kredi kartı suçlarının artması ile ilgili tüm bu zorluklar. Yine bir başka taraftan ise normal pos makinalarını neredeyse seyyar satıcılara verecekler... En doğrusu gidip bankalar ile konuşmanız. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!