Zoque.Forum
»
firefox ve ie'de farklı görünen sayfa problemi
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
firefox ve ie'de farklı görünen sayfa problemi
herkese merhaba,
http://tunaguvenlik.com/formdeneme.html bu sayfadaki örnek ie'de sayfanın üstüne yapışırken Firefox'da belli bir boşlukla başlıyor. margin ve padding 0px verdim. Neden olduğunu çözemedim. Üste uzaklığının kaç olduğu çok önemli değil, yeterki ie ve Firefox'da aynı görünsün. Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: firefox ve ie'de farklı görünen sayfa problemi
Kod:
<p><BR><INPUT id=Name maxLength=100 name=Name><BR></P> Buradaki <p> tagini silersen her iki browserda da düzgün gözükecektir. Kod:
body {
margin 0;
}
Ayrica tüm CSS kodunu elden gecirip, temiz birsekilde tekrardan yazmani öneririm. Mesaj metsatöll tarafından 24.09.2006 (17:45) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
ilgilendiğiniz için teşekkürler.Dediklerinizi yaptım şimdi problem düzelir gibi oldu. onu sayfaya koyunca problem tekrar karşıma çıktı.
http://www.tunaguvenlik.com/formhatasi.jpg Anlamadığım ve çözemediğim konu form objelerinin ie ve Firefox'da farlı gözükmemesi için gereken CSS kodu nedir? Sayfadaki gerekli kodları veriyorum form CSS: Kod:
#txpCommentInputForm INPUT {
BORDER-RIGHT: #666 1px solid; PADDING-RIGHT: 3px; BORDER-TOP: #666 1px solid; PADDING-LEFT: 3px; BACKGROUND: #333333 no-repeat right top; PADDING-BOTTOM: 3px; font: 12px Verdana, sans-serif; BORDER-LEFT: #666 1px solid; WIDTH: 448px; COLOR: #ccc; PADDING-TOP: 3px; BORDER-BOTTOM: #666 1px solid
}
#txpCommentInputForm INPUT:unknown {
BACKGROUND-COLOR: #000}
#txpCommentInputForm TEXTAREA:unknown {
BACKGROUND-COLOR: #000
}
#txpCommentInputForm INPUT.button {
BORDER-TOP-WIDTH: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 0px; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; BACKGROUND: #111; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; PADDING-BOTTOM: 0px; font: bold 11px Arial, sans-serif; TEXT-TRANSFORM: uppercase; WIDTH: auto; CURSOR: pointer; COLOR: #fc3; PADDING-TOP: 0px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px
}
#txpCommentInputForm INPUT.button:hover {
COLOR: #fff
}
#txpCommentInputForm TEXTAREA {
BORDER-RIGHT: #666 1px solid; PADDING-RIGHT: 3px; BORDER-TOP: #666 1px solid; PADDING-LEFT: 3px; BACKGROUND: #333333 no-repeat right top; PADDING-BOTTOM: 3px; font: 12px Verdana, sans-serif; OVERFLOW: auto; BORDER-LEFT: #666 1px solid; WIDTH: 448px; COLOR: #ddd; PADDING-TOP: 3px; BORDER-BOTTOM: #666 1px solid; HEIGHT: 200px
}
P#txpCommentInputForm {
LETTER-SPACING: 3px; TEXT-ALIGN: center
}
form HTML: Kod:
<div id="degisenicerik"> <div class="altkutu"> <div class="altpaket"> iletişim Formu:<br /><br /><br /> <form id=txpCommentInputForm action=/contact/ method=post> <LABEL for=Name>İsim:</LABEL> <BR><INPUT id=Name maxLength=100 name=Name><BR><BR> <LABEL for=Email>Eposta:</LABEL> <BR><INPUT id=Email maxLength=100 name=Email><BR><BR> <LABEL for=Message>Mesaj:</LABEL> <BR><TEXTAREA id=Message name=Message rows=6 cols=50></TEXTAREA><BR><BR> <INPUT type=hidden value=3a37104326cc0a368a5ce6079bfef9af name=zem_contact_nonce><INPUT class=button type=submit value="Send Email" name=zem_contact_submit> </form> </div> </div> </div> CSS ler: Kod:
#degisenicerik {
float:left;
width:802px;
background-image:url(images/cerceveBG.gif);
background-repeat:repeat-y;
font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:12px;
color:#006699;
}
.altpaket{float:left; background-color:#bfce00; width:760px; padding-bottom:20px;}
.altkutu{
padding-top:10px;
padding-left:20px;
padding-right:20px;
padding-bottom:20px;
}
Kod:
body { margin:0; text-align:center; font-size:100%; background-color:#f4f2f3; background-image:url(images/bg.gif); background-repeat:repeat-x; }
#layout { width:802px; height:auto; margin:0px auto 0px auto; text-align:left; background:transparent; }
@media print {#layout{ margin:0px auto 0px auto; }}
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Izmir
|
Selam, konu başlığı eski ama arama sonucunda bu çıktığı için buradan devam ediyorum.
Çok basit bir sayfa yapısında, ie ve ff sorunu çıktı. Sayfa altnot bölümü Firefoxda yukarı taşınıyor. Bilgimde oldukça az. Gerçi CSS Validation ve W3C Markup Validation testinden, hatta Firefoxun HTML Validator eklentisi testinden 0 hatayla geçti ( çıkan hataları deneme-yanılma yoluyla çözdüm ) ama yine de sorun var Bir de, firefoxda scrollbar çıkmıyor. Aşağıda sayfanın adresi bulunmakta. Hata gözükmediği için nereye müdahele edeceğimi de bilmiyorum.Gerçi en olmadı sayfa alt bölümünü sileceğim ama bu da çok kolaya kaçmak olacak gibi. http://www.ooruc.com/iz/testpage2.html
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
position: fixed; Explorer'in desteklemediği bir kod (en azından 6'nın)
bu özelliği verdiğiniz bölüm sayfada sabit kalır. yani düzgün çalışan aslında mozilla. kodu niye eklediniz bilmiyorum ama aslında olması gereken mozilladaki. esplorer gibi olmasını istiyorsanız mainContent CSS kısmından bu kodu silin. kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
@temmuzss
Çok teşekkürler yardımın için. Dediğim gibi bilgim oldukça az bu konuda. Bazı şeyleri deneme-yanılma yöntemiyle çözüyorum. Dediğin yeri denemek hiç aklıma gelmezdi. Bi de testlerde hata göstermeyince. Verdiğin çözümle, uzun yazıda ff'de scrollbar çıkmama sorunu da ortadan kalktı. FF'de hatalı gözüken bir yer daha var, belki farketmişsindir. Soldaki linkler kısmındaki ul - li dağılımında. IE'de düzgün (bence) gözükürken, FF'de birbirine yapışıyor. Sanırım bu da CSS'de bir problem. Tekrar teşekkürler. Ekleme: Yukarıdaki aynı adrese dediğin değişkliğin yapılmış halini koydum.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Merhaba,
Konuyla ilgili doğrudan bir yardımda bulunmayacak olsam da tekrar eden bir yaklaşımınızın yanlış olduğunu söyleme ihtiyacı hissettim, mazur görün lütfen ![]() Eğer CSS ya da JS ile ilgili tarayıcılar arası bir problem yaşıyorsanız çok büyük ihtimalle Firefox doğru olanı yapıyordur. Bu yüzden bilgierinizi tazelemek ve kontrol etmek için www.w3c.org, www.w3schools.com gibi sitelerdeki referansları mutlaka kontrol edin ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
@Meme-Dini teşekkürler. temmuzss'un yardımıyla FF'nin aslında doğru gösterdiğni anladıktan sonra, CSS kodunu kurcalayıp o hatanın yerini buldum. Ben sayfa testinde hiç hata görmeyince, CSS bilgimde az olduğu için müdaheleye nereden başlayacağımı çözememiştim. Saol ilgin için.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi |