|
|
#1 (permalink) |
|
Ekran çözünürlüğü sorunu?
Merhaba, tasarım olarak üzerinde çalıştığım sitenin biraz farklı olmasını istedim. web tasarımda acemi olduğum ve 19" LCD kullandığım için doğru ayarı tutturmakta zorlanıyorum. Bu gibi durumlar için ne önerirsiniz. üzerinde çalıştığım site linki : http://www.ugurbozdemir.com/verdi2/
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Ekran çözünürlüğü sorunu?
Bu durumda JavaScript öneririm, soldan saga dogru kayan,
veya sayfayi hakkinda, iletisim ve giris olarak 3 e bölmen -ki bu daha saglikli olurdu- soldaki logo sabit kalmak üzere linklere tiklandiginda sayfa yenilerek digerine gidilebilir. Sayfayi ne kadar genis tutacagin tamamen sana bagli, ama ben 780px civarinda bir genisligin üzerine cikmazdim. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Başkentimsi Şehirimtırak
|
19" LCD'ler benim bildiğim kadarıyla 1024x1280 çözünürlükte çalışıyolar ve kanımca bu çok fazla sorun olmamalı. Sonuçta web sayfalarında genel kanı 1024x768 üzerine yoğunlaştığı, 800x600'ün unutulmaya başlandığı, unutmayanlarınsa bu alanın dışına sadece reklam koyduğu bir yapı oturdu artık, hemen hemen. 768 ve 1024'ten kafana göre piksel çıkar, tasarımı tümden gelip, tüme varan bir şekilde yap. Evet böyle.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Başkentimsi Şehirimtırak
|
@La Haine
![]() Tümden gelmekten kastım, ilk aşamada sınırları belirleyerek, çözünürlük+fikir+tasarım+içerik gibi genel bir çerçeve oluşturup, ikinci aşamada tüme vararak, bu sınırlı çerçevede bir noktadan genişleyen tasarım ve içerik bütünü. Yani şunu hayal edin, bir browser penceresi içinde küçülen bir sınır, daha sonra bu sınırlı alanın içinden dış sınıra kadar büyüyen bir nokta.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
"tümden gelip, tüme varan" diye bir sey olmaz;
bu tanımları yanlis ve yersiz kullandigini dusunuyorum.. (neyse, devam et sen.. ben bir parantez aciyim dedim) |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!