Zoque.Forum
»
IE'de "dotted" neden "dashed" gibi görünüyor?
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
IE'de "dotted" neden "dashed" gibi görünüyor?
Diğer browserlarda bu kod normal noktalı görünürken, CSS de dotted (mesela border-bottom) neden çizgili görünüyor arkadaşlar, gözden kaçırdığım bi nokta mı var acaba?resim dosyası kullanmadan gerçek noktalı görünümü vermemin nasıl bir yolu var,
teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Vancouver / Kanada
|
Re: IE'de "dotted" neden "dashed" gibi görünüyor?
2 pixel ve ustu oldugu zaman IE'de problem yok ama 1 pixel dotted, dash olarak gozukuyor. Buna cozumu su linkte ve alternatif onerileri de haberin yorumlarinda bulabilirsin.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Bochum
|
Ayrıca IE7'de bu hata da giderilmiş görünüyor.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
evet giderilmiş sayın muhammet sevim
yeni bir versiyon yeni sorular demek 1-şu halde sistemimde ie7 yüklü, ie7 yi kaldırmadan ie6 ve alt sürümlerde de denemeler yapmak için ne yapmam gerekir acaba, daha önce bir siteden ie5,0 ve5,5 in sisteme kurulmadan bir klasör içinde çalıştırılabilen versiyonunu bulmuştum ama siteyi kaybettim, acaba aynı durum ie6 için söz konusu olabilir mi? 2- ie 7 de hangi hataların giderildiğini, ie7 ile diğer tarayıcılar arasındaki rendering farkını kod düzeyinde veren bir adres var mıdır acaba? 3-ie7 de sitelerdeki resimler ve fontlar neden bu kadar farklı görünüyor anlamadım, sanki daha düşük çözünürlükte çalışıyormuş gibi ekran...font özellikleri vs ile oynadım ama ie nin eski versiyonları ve mozilla vs. de görünüm aynı iken, ie 7 de görünüm epey farklı... ilk sorularıma cevap veren arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum iyi bayramlar diliyorum |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
@efedrin'in sorularına yine maddeler halinde cevap verecek olursak:
1-Bu adreste yer alan internet Explorer'ın bütün sürümlerini(ie 3, 4, 5, 5.5 ve 6) birbirinden bağımsız çalıştırabilirsiniz. 2-internet Explorer'ın geliştiricilerinin açtığı bu blogu inceleyecek olursanız ayrıntılı bilgilere sahip olabilirsiniz. Örneğin bu adreste birtakım bilgiler mevcut. 3- Benim deneyimlerime göre resimler gayet normal gözüküyor internet Explorer'da fakat yazıtipleri konusunda cleartype denen metod sizin açınızdan problem teşkil ediyorsa şu yolu izleyin: Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
çok teşekkürler sayın fatihturan, cevaplarınızın çok faydası oldu,
muhammetsevim, diğer arkadaşlar ve sizin gibi ehil kişilerle aynı topikte yazışmak benim için bir şeref. saygılarımla |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!