|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Kanada
|
Re: Web 2.0 tasarim moda'si?
- web 2.0, Google Map'in API'sini kullanarak yapilan herhangi bir calismadir. - web 2.0 oraya buraya etiket koyarak bu etiketlerin bazilarinin fontunu buyuterek, etiket bulutu olusturmaktir - web 2.0, Oky'nin de dedigi gibi, fontlari cok buyuk kullanmak, Gonder tusunu inek kafasi kadar yapmaktir - web 2.0, ajax kullanmaktir - web 2.0, ana amaci, bir site yapip, o siteyi Yahoo ya da Google'a cok buyuk fiyatlarla site satmaktir dipnot: anlasilmistir ama yine de yazayim, bu saka niteliginde bir listedir. Gulunur, gecilir.
“I’ve been amazed at how often those outside the discipline of design assume that what designers do is decoration. Good design is problem solving.” —Jeffery Veen ________________________________ Altı Üstü Tasarım |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
W3C, web 2.0, CSS standartları vız gelir. Amaç bilgi paylaşmaksa istediğin gibi yap paylaş bilgini. Zaten yeterince kural var bir de buna standart getirildi ama beni hiç ilgilendirmiyor. Ben hiç bir şekilde dikkat etmiyorum asla etmem de. Yok tablo yerine div kullancakmışın bilmem ne... Yapıyorum kodlamayı; IE'de düzgün görünüyor mu, görünüyor, tasarımdan zaten anlamıyorum o zaman işlem tamamdır. Benim HTML kodlarımda bile bir dünya hata vardır, kapatılmamış tablolar falan... Ama işte yazdığım gibi düzgün görünüyor mu, görünüyor. Sadece navigasyona (türkçesini bilmiyom) bakarım. İstenilen yere kolay ulaşılıyor mu, W3C, web 2.0, CSS şimdilik benim için hikaye...
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Kanada
|
Aferin Ilksen!
“I’ve been amazed at how often those outside the discipline of design assume that what designers do is decoration. Good design is problem solving.” —Jeffery Veen ________________________________ Altı Üstü Tasarım |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | ||
|
Alıntı:
Alıntı:
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Alıntı:
Sonra bir XHTML kodlama yapan bir arkadaşım "abi, CSS ve xhmtl e geç kodlamanın keyfini sür. Siteleri kodlamak çok rahat oluyor ve siteler acayip hızlı açılıyor." dedi. O an kafam da bir ışık yandı. Müşteri her zaman hızlı site ister ve ben xhtml kodlamasam da sonuçta dikkatli kodlamalar yapıyordum. Fazla zorlanmayacağımı düşündüm. İstemeden de olsa söve söve xhtml kodlamaya başladım. İlk başta IE sorunları çok fazlaca başımı ağrıtsa da sonradan xhtml e neden daha önce geçmediğim için kendime çok ama çok kızdım. Evet, standartlar bizi fazlaca sıkıyor olabilir. Ancak, XHTML 'e standart gözünden bakmayıp, diğer bir pencereden bakarsak avantajları çok çok fazla. (Kullanmayanlar bilemez ama bir kere denemeniz kafi.) 1-) Sayfalar çok hızlı oluyor. (Müşteriler çok ama çok memnun) 2-) Kodlama hızlı oluyor. (bir iş için 20 gün süre verip 18 gün yatıp, 2 günde site bitirilebiliyor.) 3-) Tasarımın yeniden değiştirilmesi günler değil, dakikalar alıyor. 4-) 39 YTL ye site yapan template cilerden farkınız oluyor. 5-) Çok zarif ve şık siteler ortaya çıkabiliyor. Gerçekten zor değil sadece bir kere deneyin. Vazgeçemeyeceksiniz! Artık HTML kodlayamıyorum div le iş yapmak daha kolay.
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Alıntı:
web 2.0 ın en kısa özeti yapılacak olsa bu: (Aktif) Kullanıcı (lar için) olurdu sanırım. .
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!