|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Web 2.0 tasarim moda'si?
Ben aslında web 2.0'ı tasarım olarak değil de kullanıcının sayfaya kattığı şeyler olarak düşünüyorum. Çünkü kulanıcı siteye salt okumak için girmemeli. Bu konuda Mehmet Doğan'ın çok güzel bir makalesi var.
http://www.unbf.ca/altiustu/arsiv/2005/10/web_20.php adresinden erişebilirsin. Tabi ki tasarım konusunda da devrim niteliğinde web 2.0 Örneğin çok daha canlı ve pastel renkler kullanılıyor. Pembe, mavi ve yeşil sayfada daha baskın oluyor. Logolara suya yansıtılmış efekti veriliyor ve sağına soluna "Beta" ekleniyor ![]() Ve en önemli devrim de tablosuz tasarım.. CSSMania.com ve Webcreme.com gibi CSS galerilerinden tasarım konusunda fikir edinebilirsin. Mesaj fatihcaylak tarafından 12.10.2006 (01:42) yeniden düzenlendi. Açıklama: anlatım bozukluğu |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
aslında grafik tasarımın temel özelliklerinden biri tasarımı sadeleştirmektir. haliyle web2.0 da aslında tasarımın biraz daha az -en gereken- ögeyle yapılması. ama temel verilmek istenilenin dışına çıkmamak önemli bir noktası. o kadar çok site var ki, her tarafında birşey doldurulmuş olan ve bu yüzden giderek font'ların küçüldüğü... web2.0 buna alternatif getirerek sayfa içeriğine sadece gerekli olanları koymaya odaklanmış (görebildiğim kadarıyla). tabii tipografi, görsel vs kullanımı da buna paralel olarak sade, yalın bir şekilde olmakta.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
öğe sayısı azaldığı için sanırım fontlar kocaman kocaman ama şık oluyor.
bir de servis veren bi siteyseniz mutlaka 3 kutu içinde 3 adım yapmalı ve bunu yan yana olarak içeriğin hemen üstüne koymalısınız: 1. Upload your pics! 2. Orginize them! 3. Share with your friends! gibi
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|