|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Microsoft Expression Web Beta1, Hadi kullan bakalım
"Microsoft Expression web " forum da konu hiç açılmamış bir arkadaşımız yanlızca adını vermiş ve yazmamakta olmazdı. Burdan Videoları izleyince görülüyor ki Microsoft' un Macromedia ve diğer firmaları nerdeyse geride bırakacak teknolojiyi geliştirdiği belli. program ben profesyonelim diyenlere hitap ediyor, programcıdan , interaktif tasarımcıya her şey düşünülmüş ve ayrı bir arabirime hazırlanmış. Expression web' in özellikleri bir yana dursun, artık bu iş iyice zorlaştı, dot net , web 2.0 ve flex vs.. derken böyle gelişmiş editörlerin çeşitliliği zaten profesyonelim diyenleri yeni şeyler öğrenmeye zorluyor, bu tabiki iyi bir şey ama her gelişmenin takip edilmesi zorlaşıyor. Visual Studio daha alışamadık, Expression web çıktı geldi, Macromedia nın da cevabı kaçınılmaz olucaktır. Kısaca nereye varacak bu işin sonu yoksa sektörün web 2.0, .net vs.. biliyorum fakat böylesi daha kolay söylemi doğrumu? içinden bunu yapmak geliyor... Ne olduğunu bakın: İndermek isteyenler burdan ve videolar • Expression Graphic Designer CTP • Expression Interactive Designer CTP • Expression web Beta ![]()
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Microsoft Expression Web Beta1, Hadi kullan bakalım
M$ mı? direcotr taklidi mi? v1.0 mı? aman diyeyim... saçlarımı yolmayı istemiyorum.
flash gelmiş v9'a, manyak işler yapılacak, v1 ile ona mı rakip olacaklar? yahu adamlar win olayını adam gibi yapsınlar, başka birşeye bulaşmasınlar başka birşey istemem. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yakında kafasında huni ile gezen,saçları dökülmüş web tasarımcılar görmek mümkün.
Microsoft'a karşı filan oldugumdan söylemiyorum bunu, kendi tespitimi söylüyorum.Her gün yeni bir teknoloji, yeni ve eskisiyle alakasız program, ileride herkes bu teknolojiyi kullanacak sözleriyle tanıtılan ürünlerle karşılaşıyoruz. Açıkçası korkuyorum, değişim iyidir, yenilik iyidir ama sanki kontrol elden gidiyor gibi. cgencerin bahsettiği gibi Adobe flash 9.0 2007 de piyasaya çıkacak, Actionscript kendini yenileyip 3.0 ile karşımıza çıkacak, Adobe Flex "beni kullanın" diyor, bu sektördeki yenilikleri takip etmek için tüm gününüzü bilgisayar başında geçirmeniz gerekiyor.. Neyse konudan kopmayalım, izlenimlerime dayanrak söylüyorum Microsoft'un bu programı tamamen farklı bir arayüz kullanıyor.Ayrıca Macromedia diye bir firmanın artık olmadıgını belirtmek isterim, alışkanlık olsa gerek ![]() Allah hepimize akıl,sağlık, fikir versin, zira hiç göründüğü kadar kolay iş değil bizimkisi. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Efendim, konu hakkında naçizane fikrim: Adobe ve Macromedia evliliği şimdiden meyvelerini vermeye başladı ve halihazırda kullandığımız Macromedia sürümleri Adobe versiyonuna çevrildiğinde çok daha güzel şeylere gebe gibi gözüküyor. Buna karşılık Microsoft'un da yıllardır ısrarla inatlaştığı Frontpage'i terkedip, bu gelişme karşısında yeni bir konsept arayışına girmesi kaçınılmaz olmuş.
Ben bu gelişmenin kesinlikle halen en başarılı editör olduğunu düşündüğüm Dreamweaver'ı piyasadan sileceğini sanmıyorum. Microsoft elbette en büyük yazılım firması ve bir çok alanda var olmak isteyecektir. Fakat bunu yaparken amiral gemilerini ihmal ediyor ve bir çok alanda kan kaybediyor. Bir yandan Windows ve Office ailesi, diğer yandan .net ve server yazılımları, internet Explorer ve diğer ufak tooll'lar piyasadaki sadece tek alanda uzmanlaşmış firmaların ürünlerinin gerisinde kalıyor, hatta içerdiği sorunlarla kötü bir imaj yaratıyor. Piyasa varolan ürünlere doydukça hep daha iyisini isteyecektir. Ne de olsa doyumsuz ve tüketim çılgını bir zamandayız. Sonuç ne olursa olsun tüm ar-ge çalışmaları biz geliştiricilerin lehine gibi gözüküyor. Hep daha iyisi çıkacak ve biz hep daha iyisini yapmaya çalışacağız. Önemli olan işinize en uygun ve doğru aracı, teknolojiyi seçebilmek. Gerisi boş. Son bir not: Hem Microsoft, hem de beta. Bence kullanmadan önce bir kez daha düşünün... Mesaj manhem tarafından 15.10.2006 (21:31) yeniden düzenlendi. Açıklama: daha rahat okunma için pragraf araları açıldı. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Olaya rekabet olarak bakıcak olursak Macromedia Studio' nun yeni versiyonları oldukça karmaşık gelebilir. Aslında bir konu varki Microsoft yeni ürünlerinde aşırı görsellik kulanmaya başladı. Yeni ürünler office vs.. sistem kaynakları çok fazla sömürüyor. Normal bir pragramcı da MSSQL, visual studio, office, Photoshop vs.. aynı anda çalışır durumda olduğu düşünürsek işletim sistemi vista olsa vay halemize sistem kasılır kalır, şimdiden benim sistem kaldırmıyor bu programları. Yenilikler ise çok can sıkmaya başladı yetişmek elde değil, kursa gitmeye kalksak bitene kadar yenisi çıkıyor, framework 1.0 a bakıyordum 2.0 oldu sonuçta 2.0 kitabı elimde evden çalışmaya devam hangi ara öğreneceksem artık.. uzun lafın kısası yazılım geliştirici kendi geliştiremiyorki ürün üretebilsin. (bu sözde iddalı değilim ama kendi açımdan öyle) ve son olarak artık yaptığımız işe kod olarak bakarsak hakimiyet kullandığımız platformla gelen komponentlerde. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Şu bahsettiğim huni örneği.
Ne istediğini bilmek önemli, giderek büyüyen bu bilişim ve teknoloji havuzunda boğulmamak için bilinçli hareket etmek zorundayız.Evet tüm bu teknolojiler bizim için ama bu teknolojileri kavrayıp özümseyecek zaman çok az. Her an tetikte olup, geriye düşmemek için ciddi bir çaba sarfetmek gerekir.Ben hala Adobe 'un seminerini kaçırdığım için çok pişmanım, forumda anlatılanlardan bilgi sahibi oldum sadece, halbuki çok isterdim yetkili ağzıalrdan Flex 'in işlevini.. Bu yüzden işimiz zor diyorum işte. Bu işten zevk almayan birinin kaldıramayacağı şeyler.. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
"Microsoft Expression web Designer (Beta)" Bu gün fırsatını bulup indirdim ve hiç de sevmedin bildiğimiz frontpage + CSS xhtml deteği yanı sıra bir kaç Dreamweaver özellikleri.
Visual studio ' da çalışıp hemen sonra CSS için işe yarar diye düşünüyorum Dreamweaver kullanıcısı için zor gibi.. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Bir interaktif tasarımcı olarak tek bir programa bağımlı kalmamak istiyorum, WPF (windows Presentation Foundation) inceledim.
AS dilini kullananların C# da zorluk çekmeyeceği ortada. XMAL ile harika bir tasarımcı-geliştirici workflowu oluşturmuşlar. AMA Expression Interactive Designer (aka Sparkle) başlı başına bir bug manyağı. WPF internet için IE7de izlenebilen XBAP formatında yayınlıyor. Kaçınızın bilgisayarı XBAP formatını çalıştırabiliyor? Şu an için Windows altında çalışan programlar yapma dışında internete açılabilmiş değil (genel kullanım için söz ediyorum)... Macromedia Studio 8, Adobe un tecrübeleriyle yeniden şekillenecek. Kullanıcılarının isteklerini gerçekleştirmede çok iyiler. WPF'in bir tek kafa tuttuğu alan (flash için) 3D özelliği. Kaldı ki piyasada flash'ın bu eksikliğini gideren WPF/flash crossover apileri mevcut. Açıkcası ben bu gelişmeleri heyecan verici buluyorum. Rekabetin olduğu yerde yeniliklere kapılar açılır. İş konusunda hepimiz kendimizi geliştirmek için zaman harcıyoruz, harcamak zorundayız. Sanırım hepimizin ortak paydası bu emeğin karşılığını alamamak... Bir yerden para kazanmalısın, diğer yerden de kendini geliştirmelisin. SÜrekli ilerleyen teknolojiyle başedebilmek için sibernetik yaşam formları olmaktan başka bir çözüm olmalı... Başk bir ülkede olsaydık arkadaşlar, bir alanda uzmanlaşırdık ve bu bize yeterdi. Böylece kendi alanında harika işler çıkarabilirdin. Ülkemizde bu işler çok fazla değer kazanmadığı için hala, ancak yüzeyi tırmalıyoruz.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
pek ısındıgımı söyleyemem ama kullananlar mutlaka olucaktır tartısanda olucaktır o daha iyi bu daha iyi diye üstünlük kurmaya calısacak herkes windows mu? linux mu? hesabı ama şahsımın kullanacagını pek zannetemiyorum dw e devam
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
bakalim , kullan , hadi , beta1 , web , expression , microsoft |
|