Zoque.Forum
»
alexa siteleri neye göre sıralıyor?
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
alexa siteleri neye göre sıralıyor?
1) Alexa verileri sıralarken kullandığı bilgilerini nereden ediniyor. Alexa toolbar olduğu söyleniyor, bir de sanırım Google ile ortalıklıkları var bazı konularda. Sizin aklınıza başka kaynak geliyor mu? web Serverla ziyaretçi arasıdaki ilişkiyi bu kurum nasıl öğrenebiliyor anlamış değilim.
2) Bu sıralamalar ne kadar güvenli? örneğin şu an türkiye ilk 100 de; 96. sırada Bayinet.com.tr gözüküyor ve tanımındada; Penta bilgisayar ile bayilerinin iletisimini saglayan, Türkiye'nin en yaygin kullanılan B2B sitesi... diyor. Mesala bu sitenin 96. sırada ne işi var. Bu site sadece işi olana hizmet ediyor işi olmayan bu siteye girmiyor hatta birçoğunuz adını bile duymadınız değil mi? Alexa parayla sıra mı satıyor? 3) Neden Alexaya alternatif bir site yok? Bu tekelleşmenin arkasında ne var? 4) Eğer bu alexa sıralaması adil değilse nasıl oluyorda içinde bu işin uzmanlarının çalıştığı mynet, sikayetvar.com gibi saygın firmalar bağıra bağıra bizim alexadaki sıramız şu diye söyleyebiliyorlar? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: alexa siteleri neye göre sıralıyor?
bayinet.com.tr ye girdiğimde doğal olarak şifreli ekran var. arkadaşın yazdıklarına ilave olarakta alexa ya da arama motorları buradaki iç sayfalara giremiyorlar değil mi?
Ayrıca yine arkadaşın dediği gibi eğer alexa iç sayfalara giremiyorsa tek sayfa ile Türkiye'nin 96. sitesi olması gerçekten hayret verici. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
evet doğrudur, alexa sitenin trafiğine göre değerlendiriyor.
ancak burda dikkat edilmesi gereken alexa ölçüm yapabilmesi için ziyaretçi tarayıcısında alexa tool bar yüklü olması gerekiyor( diye biliyorum ). ben herhangi bir tool bar kullanmıyorum. kimler kullanır onu da bilmiyorum. alexa nın kullandığı başka çeşit ölçüm araçları var mı, bilen varsa bizi de aydınlatmasını rica ederiz. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Alexa toolbara a dayanarak bunu soyluyor. Bi arar IE ile de gelen bir seyleri vardi sonradan kalkti galiba.
Sikayetvar zart zurt alexa da yuksek olunca bunu olddugundan daha buyuk gostermeye calisiyor o kadar. Gidin sitenize bangir bangir alexa yukleyin deyin ondan sonra duzenli ziyaretcilerini alexa yukleyince siz de yukseliceksinizdir. Alexa hic bir sekilde bir kriter ille de bir kriter ariyorsak pagerank daha iyi bir kriter.
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
yorum belirten herkese öncelikle teşekkürler. ben bu alexaya takmış durumdayım. az önce nette şu yazıyı buldum. sorularımın hepsinin cevabını içeriyor mutlu oldum bi an, sizlerlede paylaşmak istedim
![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: antalya
|
Kanımca bu konuda internette hiçbir istatistik güvenli değildir ve reklam hizmetleri tümüyle parasız olana dek (ki bilmem böyle bir durum söz konusu olurmu) bu durum aynen şimdiki gibi devam edecektir.
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
işin içinde para yani çıkar varsa her zaman bir kayırma yani müşteri önceliği olacaktır. önemli olan bunu diğer müşterilere hissettirmeden yapabilme becerisidir ki Google bu konuda hala çok başarılı.
![]() |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Merhaba,
Yorumlar genel olarak yanlış... Alexa hiç de toolbar üzerinden ölçümleme yapmıyor.... Benim sitem, http://www.betonum.com daha 3 aylık bir site olmasına rağmen. ve halen tasarımda olmasına rağmen. 368.489'uncu sırada... Bunu ne parayla gerçekleştirebilirdim ne de toolbar'la... Çünkü toolbar'ı kuralı da henüz 10 gün ya oldu ya da olmadı. Bana kalırsa alexa özgün oluşa değer veriyor. Yanılıyorsam yanıtlayın lütfen. Selamlar. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!