|
|
#1 (permalink) |
|
|
benim ilgilendiğim olay bir veri tabanından (yaklaşık 2000 isim&soyadi, bunların her birine ayit 4 basamaklı rakam il kodu veya adı) bu datalardan herhangi birini hedef gostererek arama yapılması ve sonucun HTML olarak kullanıcıya ulaştırılması.. ör:ali ismindeki kişilerin listesi burada tabiki sizden herşeyi yapıp bana yollamanızı beklemiyorum.. ama en azından bana bir başlangıç gösterirseniz o yönde birşeyler yapabilirim. ------------------ chess is life bekleyin beni )icq:56388882 |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Merhaba. Bunu bir kac yolla yapabilirsin SubKnighT.
1. PHP. 2. Jsp 3.ASP 4.Cgi script Şu durumda bana en makul ve en kolay yontem ASP.. Sanirim sana da en kolay ASP yolu.. Verilerinizi Microsoft Access ya da benzeri bir uygulamada tablo alanlari olarak yerleştirmeniz gerekecek.. Ama sanirim boyle bir bilgi muhtemelen tablolardadir.. PWS, Access ve notepad ile bu işin ustesinden cok kolay bir şekilde kalkabilirsin.. Öncelikle ASP ile yapmaya karar verdiysen eger access de tablolarimizla verilerimizi hazirladiktan sonra ASP de SQL deyimleri ile bir arama sayfasi ve sonuclari gosteren sayfa yapabilirsin.. Dikkat edersen sana direk şunlari şunlari yapacaksin demiyorum.. Fikir isteyen sensin.. Ama istersen sana hazir bir ornek gonderebilirim. ASP de ise şu yolu izleyeceksin.. veritabanina vb script ile ( ben vb kullaniyorum ASP yazarken java scripte kullanabilirsiniz) baglanti olusturuyorum.. sonra gerekli degiskenlerimi tanitip, swl deyimleri ile gerekli olan sorgu cumlecigimi kurduktan sonra onceden belirtigim degiskenleri form dan aldigim ( arama yapilacak olan form ) bilgiyi swl deyimine aktariyorum.. sonra bu swl deyimimiz arama yi kendisine verilen bilgiler dahilinde yapiyor. sonra arama sonucu gerekli degiskenlere atayip degiskenlerimizi HTML imizin icine gomuyorus.. falla biraz karisik olabilir.. sabaha dogru 5:20 civarlarinda ancak bu kadar aciklayici olabiliyorum..ozur. herkes kendine ii baksin. her konuda yardimci olmak isterim. icq: 78802135 (Bu siralar cok yogunum online olamiyorum ) e-mail: jarusalem@Hotmail.com bye bye /server irc.superonline.com #help ' teyim.. amma reklam yaptik ![]() ------------------ JarusaLem |
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!