|
|
#1 (permalink) |
|
Forumda avatar problemi
Sevgili arkadaşlar, Hazır script ile kurmuş olduğum bir forumda, üyelerin sembol (avatar) gönderebilmelerine imkan tanıyan izinleri aktif hale getrimiş bulunmama rağmen, sembolü gönder butonuna basınca şu uyarıların yer aldığı bir sayfa kısa bir süre görüntülenip forum anasayfasına yöneliyor : Warning: move_uploaded_file(./images/avatars/1324739844555fae6d9778.gif) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /home/utopya/public_html/forum/includes/usercp_avatar.PHP on line 288 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/php33INVP' to './images/avatars/1324739844555fae6d9778.gif' in /home/utopya/public_html/forum/includes/usercp_avatar.PHP on line 288 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/utopya/public_html/forum/includes/usercp_avatar.PHP:288) in /home/utopya/public_html/forum/includes/page_header.PHP on line 580 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/utopya/public_html/forum/includes/usercp_avatar.PHP:288) in /home/utopya/public_html/forum/includes/page_header.PHP on line 582 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/utopya/public_html/forum/includes/usercp_avatar.PHP:288) in /home/utopya/public_html/forum/includes/page_header.PHP on line 583 Bu problemin nedeni ne olabilir? Nasıl aşılır? İlginize şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: Forumda avatar problemi
İlginiz için teşekkürler...
Dediğiniz üzere, FTP ile söz konusu dosyaya ulaştım, Dreamweaver'da açtım, 288. komut satırında şu ifadeler var : $move_file($avatar_filename, './' . $board_config['avatar_path'] . "/$new_filename"); Kodun if döngüsünün başlangıç yerinden itibaren verirsem : if (!is_uploaded_file($avatar_filename)) { message_die(GENERAL_ERROR, 'Unable to upload file', '', __LINE__, __FILE__); } $move_file($avatar_filename, './' . $board_config['avatar_path'] . "/$new_filename");(satır 288) } @chmod('./' . $board_config['avatar_path'] . "/$new_filename", 0777); (satır 291) $avatar_sql = ( $mode == 'editprofile' ) ? ", user_avatar = '$new_filename', user_avatar_type = " . USER_AVATAR_UPLOAD : "'$new_filename', " . USER_AVATAR_UPLOAD; } else { $l_avatar_size = sprintf($lang['Avatar_imagesize'], $board_config['avatar_max_width'], $board_config['avatar_max_height']); $error = true; $error_msg = ( !empty($error_msg) ) ? $error_msg . '<br />' . $l_avatar_size : $l_avatar_size; } return $avatar_sql; } Hiç ama hiç PHP bilmeyen biri olduğumdan, bunu nasıl yapabileceğimi ayrıntılı olarak anlatabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
ben kod demedim ki, dizinin chmod ayarını duzenlemen gerekir dedim. ftp programından yapabilirsin. asagidaki linkte bir kac program icin bu ayar var ama senin kullandıgın ftp programı icin farklı olabilir.
http://stadtaus.com/en/tutorials/chm...ermissions.php yanlis anlama icin kusura bakma, umarim sorununu cozer. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Kullandığın FTP programında chmod ile ilgili ayar penceresinde 3 haneli bir sayı kutusu var ise 755 yazıp OK demen yeterli olur. Eğer böyle bir kutu yoksa da muhakkak elle ayarlamak için 9 tane "checkbox" bulunur. Group ve Public sütunlarındaki Execute hariç tüm diğer kutuları işaretlemek işini görecektir.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Alla alla bende merak ettim sorunun cevabini ayni sekilde problemi bende Cute FTP 8 Home CHMOD ayarlarinda klasorun yazdirilabilir ve islenebilirligi ile asmistim, makina yine linuxtu..
|
Zoque'a hoşgeldiniz!