»
Scrollbar ile birlikte kayan nesne veya menü
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Re: Scrollbar ile birlikte kayan nesne veya menü
@pcDevil, Vermiş olduğunuz kod çalışıyor; ancak, sitede yer alan flashların altında kalıyor. Bu sorunu çözebilirsem sorun kökünden halledilmiş olacak... ![]() @efedrin, Vermiş olduğunuz linklerdeki -özellikle http://www.dynamicdrive.com/dynamici...staticmenu.htm - menüler istediğimden fazlası; yani çok iyiler... Çok teşekkür ederim öncelikle... Yalnız şu var ki; hiç birini çalıştıramadım... Talimatların gereğini aynen yerine getiriyorum, hatta sayfa kaynağından nasıl kullanıldıklarına bakıyorum, aynısını yapıyorum; ama olmuyor... Özellikle yukarıda vurguladığım linkte yer alan menü ihtiyacımı birebir karşılıyor ve bir o kadar da estetik... Ancak çalıştıramadım... Bu problemi aşabilmenin bir yolu var mıdır?@metsatöll, İlginiz için teşekkür ederim. Bununla birlikte; ne yazık ki vermiş olduğunuz linkte yer alan menü, ihtiyacımı karşılar nitelikte değil... Ama tekrar teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
@pcDevil ve @efedrin isimli arkadaşlarımızla özelden yaptığımız görüşmelerden de bir çözüme ulaşamadık; zira önerilen kodları uygulamak istediğim sayfada, anlayamadığımız bir nedenden ötürü, söz konusu kodlar çalışmıyor. Aslında sade bir HTML kodlamasına sahip olan sayfanın neden önerilen kodları çalıştırmadığının yanıtı, sanırım herkes için önemli bir tecrübe olacak...
![]() Kısaca özetlemek gerekirse : www.tutenkurslari.com sitesinin anasayfası HTML ile kodlanmıştır ve, doğal olarak, sayfanın kaynak koduna rahatlıkla ulaşılabilinir. Sayfanın kaynak kodu ile bu başlık altında arkadaşlarımız tarafından önerilmiş bulunan kodlar biraraya geldiğinde, önerilen kodlar çalışmamaktadır. Oysa ki önerilen kodlar, tek başlarına gayet güzel işlerliklerini sürdürmektedirler. Böylesine sade kodlanmış bir sayfada bu kodların neden çalışmadığı problemi ile karşı karşıyayız. İlgilenen ve yardımcı olmak isteyen tüm arkadaşlarımıza duyurulur...
|
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Çıldırmak işten değil...
İnternette arayıp bulduğum BÜTÜN floating menü scriptlerini uyguladım; gerek boş HTML sayfada, gerekse site sayfasında aynı sonucu verip çalışmadılar. Hem IE'da, hem Mozilla'da... Ama Opera'da çalışmaktalar... Ben bu işten hiç bir şey anlamadım... Anlayan varsa beri gelsin... Bugüne kadar karşılaştığım en ilginç problem ile karşı karşıyayım..! |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!