»
explorer'da swf açmama- activex ve flash çerçevesi sorunu çözümü
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
| Anket Sonuçlarını Göster: Bu çözüm ne kadar Yararlı oldu ? | |||
| Acayip güzel oldu |
|
1 | 50.00% |
| Güzel oldu |
|
0 | 0% |
| Fena diil |
|
1 | 50.00% |
| hiç bir işe yaramadı |
|
0 | 0% |
| Katılımcı: 2. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
explorer'da swf açmama- activex ve flash çerçevesi sorunu çözümü
Slm arkadaşlar öncelikle bu siteye yeni bir üyeyim bir çok konuyuda inceledim ve çok güzel şeyler öğrendim. bende kendi bilgilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.. öncelikle bu aralar webmaster'ların baş belası haline gelen ie'nin activex sorunu beni bayağı uğraştırdı. özellikle SWF dosyalarımı internet sayfalarında açtıramıyordum. yani açması için izin vermesi gerekiyor buda kullanıcıyı uğraştırıyordu tabi açıldıktan sonrada flashın üzerinde bir çerçeve oluşuyor bi kere tıklamak gerekiyor. şimdi bunları nasıl çözdüğümü aşa ğıda anlatıyorum.. 1. Öncelikli olarak hazırladığımız HTML'yi flash'ta publish ederek yaratıyoruz. flash'ın kendi yarattığı HTML dosyasını sakın dreamveawer gibi programlarda düzenlemeyin!!.. bu HTML dosyası artık Explorer'da açılırken activex sormayacak. 2. tabi sayfa açılacak ama sizin HTML dosyasını düzenlemeniz gerekiyor. böyle kalmıyacak gerekli düzeltmeleri yapın. yani HTML dosyasını ben notepad'te editledim. table ları SWF linklerini ayarladım. 3. açılan swflerin çerçevelerinin olmamasını istemiyotsanız. HTML sayfasnın içine SWF linklerinin olduğu yere daha önceden haazırladığımız JavaScript dosyasını çağırıyoruz. ör : burada "ust.js" diye bir script dosyası hazırlıyoruz HTML Code:
var obHTML =
'<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0" width="800" height="167" id="bottom_3" align="middle">'+
'<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />'+
'<param name="movie" value="menu2.SWF" />'+
'<param name="menu" value="false" />'+
'<param name="quality" value="high" />'+
'<param name="wmode" value="transparent" />'+
'<param name="bgcolor" value="#ffffff" />'+
'<embed src="menu2.SWF" menu="false" quality="high" wmode="transparent" bgcolor="#ffffff" width="800" height="167" name="bottom_3" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />'+
'</object>';
//the next line needs to be in an external file
document.write(obHTML);
)sonra HTML dosyanızı açın ve görün.... )
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
SWF Object çözümü...
Merhaba mrkaan34, öncelikle Zoque'ye hoşgeldin.
İlk mesajınla sahip olduğun değerli bilgiyi paylaşman çok güzel birşey, tebrikler. flash'ları HTML içine gömmek bir çok açıdan sorundur aslında; bu bulduğun çözüm sadece bir tane handikap ortadan kaldırmakta. Bu konu hakkında yazılar yazıldı forumda, fakat geçen konular güncellenmemiş... Şu anda bu sorunları ortadan kaldıran bir js kodu var ve dünya çapında bir çok ünlü rich media şirketleri de dahil olmak üzere bunu kullanıyorlar: adı SWF Object. Bunun hakkında bir yazı yazmıştım kendi blogumda linkine ve daha fazlasına oradan ulaşabilirsin... Not: SWF Object XHTML uyumludur ve flash detection problemini için çok harika 3 şözüm getirmiş bulunmakta.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
cozumu , sorunu , cercevesi , flash , activex , acmama , swf , explorerda |
|