|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
4.1 de çalışmayan md5,password
Merhaba arkadaşlar MySQL 4.0 dan MySQL 4.1 geçtim fakat şoyle bir problem olştu: -------------------------------------------------------------------------------------------------------- <? if ($username && $passwd) { if (login($username, $passwd)) { $hay = md5(uniqid("")); $gvn_no = substr("$hay", 0, 20); $SQL = "UPDATE kullanicilar SET gvn_no='$gvn_no' WHERE username='$username'"; if (mysql_query($SQL)) { echo(""); } else { echo("<p>Hata " . mysql_error() . "</p>"); } ?> ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Normalde yukardaki kod MySQL 4.0 da çalışıyor fakat 4.1 de çalışmıyor acaba MySQL de 4.1 de nasıl bir ayar yapmak gerekiyor.? Tablo özellikleri username varchar(16) utf8_turkish_ci passwd varchar(16) utf8_turkish_ci acaba problem neden kaynaklanıyor ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: 4.1 de çalışmayan md5,password
gvn_no nun ozellikleri ne hata ne donuyor ?
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Sayın Mavİtuna aslinda kodlarda bır problem yok hata da vermıyor yanı bu kodlar mysq 4.0 da calısıyor ama
4.1 de calısmıyor verıtabanıyla alakalı bır sey acaba bır ayarmı yapmak gerekıyor mysq 4.1 de if (session_is_registered("kullanici")) { $yazarlar = mysql_query("SELECT * FROM kullanicilar WHERE gvn_no='$kullanici'"); $yaz = mysql_fetch_array ($yazarlar); bu sekılde bır oturum actırıyorum ve kullanıcıyı kontrol ettırıyorum ama dedıgım gıbı 4.1 de calsımıyor verı tabanında boyle bır kullanıcı yok dıyor ama aslında var ve 4.0 da aynı kodlal sorunsuz calısıyor Ilgııze Tesekkurler |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: LND
|
diger tum kodlar dogru calisiyor mu, PHP reportign acik mi? Yani tum hatalari ufak dahi olsa gorebiliyor musunuz?
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/...d-hashing.html |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Tamam arkadaslar bu sorun cozuldu
MySQL deki eski kullanici adlari ve sifreleri bir ise yaramiyor cunku onlar 16 byte mysq 4.1 de passwd alaninin 40 byte olmasi gerekiyor ve kullanicilari yeniden bu formata gore acmak gerekiyor baska caresi yok gibi..benim kulanicim az ama kullanicisi cok olanlar icin bu yinede problem eger bir caresini bilen varsa lutfen yazsin eminim faydai olacaktir mavitunaya ilgisinden dolayi tesekkur. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!