|
|
#1 (permalink) |
|
|
Arkadaslar altta bir site vericem, gerci nette boyle kimbilir ne siteler vardir ki bookmarklarimda kayitli bayag var, acaba biz bu site tasarimciligi konusunda ne kadar basariliyiz. http://www.derbauer.de/ |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul/Türkiye
|
"Acaba Türkiye tasarımcılık konusunda ne kadar başarılı" demişsiniz. Bana kalırsa buradaki grafik sanatçılarının ön plana çıkmamasının nedeni ruhsuzluktur. Ancak bu ruhsuzluk da kesinlikle sanatçıların sebep olduğu bir durum değildir. Bir ülkede sanata verilen değer yok denecek kadar az ise, sanatın ne olduğu bile doğru düzgün bilinmiyor ise sanatçıdan verimli olmasını beklemek haksızlık olacaktır.
İşte bu yüzden iyi iş yapan insanlar, ruhlarının ve yeteneklerinin körelmemesi için yurtdışına gidiyorlar. Gitmeyenler de ümitsizlikle kendi çaplarında bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Yani sorun yine derinlerden geliyor... "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir." diyor ya Mustafa Kemal... İşte hayat damarlarının hepsini kaybetmek üzere olan Türk milleti karşımızda... Göz göre göre karanlığa gidiyoruz her geçen gün. Üzülüyorum... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: Ankara/Adana
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Gercegin ta kendisi!!!
Acı ama gercek!!!
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Ülkede çok şeye değer verilmiyor. Emeğe saygı yok diye kısa yoldan köşe dönmeye çalışmıyorsak, sanata değer verilmiyor diye de küsmemiz gerekmez.
Sanatçı ruhu insanın içindedir. Tepki göstermek için küsmek onların ekmeğine yağ sürmek olur. Karnını doyurmaya çalışma noktasını geçmeyen insanlar sanatla ilgilenmez. Para kazanmaya endeksli olanlar da öyle... Onlar da sanatın para getiren tarafına bakar sadece. Durum böyleyken neyin şikayetini yapıyoruz? Yaptığınız işten aldığınız zevk herşeyin ötesindedir. Takdir edilmese bile, keyiflidir. Bir de kendinizin bile nefret ettiği ve yine takdir edilmeyen bir işle uğraştığınızı düşünsenize
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Tamam dogru ama ...
Turkiyede sanata değer verilmiyor demek çok kolay geliyor bana ...
Mesele Turkiye değil ki ...Sanal dünya zaten global değil mi ? Bunun en güzel örneği bence Turk sitelerin yurtdısında tanınıyor olmaları...RetinalSin bilinmiyor mu ? CemGul tanınmıyor mu ? Kişisel çaba bence bu işin anahtarıdır.Yurtdısından birçok tasarımcı arkadasım var, bir bölümünü sizde tanırsınız webden (praystation.com , nosepilot.com , wddg.com , vs.). Bu insanlarda tasarımcı olarak çalışıyorlar bir bölümü işlerinden çok memnun bir bölümü kendi işinde çalışıyor vesaire. Ama hepsi de kendi sitelerini yapmaya, yeni şeyleri araştırmaya, kendilerini geliştirmeye zaman buluyorlar ve üstelik ortaya çıkardıkları şeyler gerçekten yüksek kaliteli... E nasıl yapıyorlar bunu ? Çünkü zaman ayıyorlar, çünkü planlı iş yapıyorlar, boş boş vakit geçirmiyorlar.Herşeyin başı bence düzenli olabilmek... Şikayet etmek yerine birşeyler katmak daha güzel değil mi ? İş konusunda gelince tamam belki Türkiyede henüz o kadar başarılı web şirketleri yok diyeceksiniz, ki katılmıyorum, o zaman neden siz bir tane açmıyorsunuz ? Risk almadan gelişme mümkün müdür? Hep beraber gelişeceğiz lafı bana çok yalan geliyor, önce siz güzel birşeyler yapın ki,size bakıp başkaları da daha güzellerini yaratsın. Neden olmasın ? O zaman sizin eksiğiniz ne olabilir ki ? ![]() |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: izmir, Türkiye
|
LostPixels sana burda son derece katılıyorum. şu forumda yazışanların bir çoğuna bakıyorumda dışardakinlerin birçoğuna taş çıkartabilecek kadar yetenekli ve yaratıcılar sorun ilk kendinizde başlıyor ilk önce kendinize güvenin.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
We suck uh?
Iyi seyler yapildiginda bunu yapanin milliyeti onem tasimiyor internet ortaminda.
Temelde milletce kopya mantiginda gittigimizden dolayi Turk isleri elle tutulur cinsten olamiyordu bir turlu. Gercekten efor sarfeden bireysel tasarimcilarimiz ise yeterince biliyorlar zaten. Isin belli bir yerden sonrasi da birlige kaliyor. Ornek mi? Buyrun: 2000 yilinin en iyi 10 tasarimcisi unvanini alanlar arasinda iki kisi vardi: Hillman Curtis ve Todd Purgason. Ikisi beraber calisiyorlar, en iyiler, ve aciklarini kapatiyorlar. Todd statik isleri yaparken Curtis flash animasyonlari yerlestiriyor. Ikisi de birbirinden ayri calisiyorlar normalde. Ama guclerini birlestirmisler, ve cogu kritere gore dunyada tekler. Ikisi de art designer, nerede dogduklarini da kimsenin onemsedigini sanmiyorum. Ham kafayla dusununce ortaya cikanlar siradanliktan oteye gidemiyor. Bir seyleri farkli yaptiginizda goz alici oluyor ve taniniyorsunuz. Diyecegim sudur ki, az biraz daha yolu var Turk tasarimcilarinin
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Bence Türk tasarımcılarının çok yolu yok. Sadece gelişmeye ve yayılmaya ihtiyacı var. 10 site değil 1000 tane site tanınsın yurt dışında. 20 sanatçı değil 2000 tane Türk sanatçısı tanınsın.
Bir de şunu görüyorum ki; "Üfff... Bu yabancılar ne böyle. Nasıl yapıyorlar bunları? Adamlar aşmış.. Süper be.. Vay vay vay. Nasıl yapıyorlar. Ben 40 fırın ekmek yesem yapamam bunu" Yanlış! Biraz da çok kaliteli tasarım yapanları farklı görüyorlar. Yani biz yapamayacakmışız gibi. Her önüne gelen her işi çok iyi yapamaz. Bu doğru. Fakat küçük bir gözlemlememi iletmek istedim. Anlamışsınızdır. Ama azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz!
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
tasarım,tasarım, bir tasarım lafı çıkmış gidiyor.sanki çok fazla profesyonel tasarlanmış sitemiz var.sadece kısıtlı bir sayıda mükemmel tasarımlar yapan arkadaşlarımız var onlarında sanatçı ruhları olduğundan.ülkede "içerik" mesela almış başını gidiyor ,coğu kişi "ben site açacağım ,tasarımdan anlamam ama bir iki mp3,bir kaç hatun resmi işi götürür,sonra gelsin paralar.." gibi düşünüyor.bu ortadan kalkmazsa daha çok gerideyiz.bir kavram var "sitenin tasarımı değil içeriği önemlidir" .bu bence yanlış ,ben tasarımını beğenmediğim siteyi görünce hemen çıkarım o siteden.ama "hayır yanlış düşünüyorsun gezmen gerekir önce"diyorsanız zaten gezsemde karşıma çıkacaklar bellidir kötü tasarımlı sitelerde (mp3,warez,hack vb.) yanlış anlaşılmasın genelde bu boyle .ama tasarımı hoş olan bir siteye rastlarsanız kesinlikle gezinin çünki içerik dezengindir.yine yanlış anlaşılmasın buda çoğunlukla böyle..
![]() bu yazdıklarımdan fazla bir sonuç çıkaramadıysanız forumun "çalıntı siteler" bölümüne gidin ve her konuyu inceleyin ozaman bu konunun cevabı otomatikman karşınıza çıkacaktır.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!