|
|
#11 (permalink) |
|
Re: Web'de Akıllı İşaretler - Gözle Görülür Meta tag
Şimdi neyi düşünüyorum biliyor musunuz? Konu giderek netleşiyor. Şimdi ne yapabiliriz? İçimizden biri veya bir grup bunu başlatsa yani kendi webtogram setini oluştursa bile koca web dünyasında dalga yaratmak için page rank lazım. Böyle bir başlığı diyelim web pictogram - webtogram adıyla web de ortak bir noktada mesela wikipedia üzerinde açsak, belli bir tarz tuttursak eli kalem tutanlar çizse ve eklendikçe bir standart sete doğru kaysak iyi bir organizasyon başlatmış olur muyuz? Hem belki böylece Türkiye'den güzel bir standart başlatmış oluruz Üstelik smile ekleme gibi forumların ve hazır blog sistemlerinin yapısına eklenirse işte o zaman tag üstü bir sembolik işaretleme gelir.Belki bir sonraki adım tag arama gibi simgesel arama olur. Böylece ingilizce bilmeyen insanlarda tag aramak yerine webtogram setinden seçip internette arayabilirler. Not: Başlattım ))))http://tr.wikipedia.org/wiki/Webtogram
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bence isim yanlış.. sonuçta bunlar birer piktorgram. webe yönelik ya da değil. ama bunun ansklopedik bir ortamda ismi piktogramdır.
ayrıca senelerdir kullanılan zarf piktogramı, el tokalaşma piktogramı zaten belirgin. browser button sembolleri de keza aynı şekilde. yani yeni bir icat değil ki? haa, web2.0 gibi olanı allayıp pullamaksa mesele, eğlenceli olur tabii.
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
Alıntı:
Webtogram`dan daha ziyade çok daha uygun bir bildirim bence kullanılmalıdır ya da piktogram olarak kalmalıdır - cgencer`in de belirttiği gibi- |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Peki şöyle düşünelim webtogramı, piktogramın bir alt kümesi gibi düşündüm. Mesela HTML de bir alt işaretleme dili olmasına karşın, XML den ayrı görülüyor.
Bir şekilde bu fikre dikkat çekebilmek için isim vermek gerektiğini düşünüyorum. ajax'ta olduğu gibi havalı bir isim bulunabilir elbette webtogram sadece bir deneme ) Ancak jenerik isim bulmak hiç kolay değil Google da çıkmayan bir terim uydurmaksa daha da zor. Şimdi ben webtogram dedim diye lütfen işin ucunu bırakmayalım. Sonuçta ben grafiker değilim, grafikten anlayan arkadaşların yol göstermesi ve örnek piktogramları ile hayat bulabilir fikir.
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
http://www.noktam.net/ bir arkadaş bu yazıdan yola çıkarak kendi çapında temel RTÜK simgelerini kullanarak başlamış, henüz başında olsa bile, bir çok şeyi ve sistem tam oturursa ne kadar kullanıcı dostu olacağını gösteriyor.
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
Yer: Bilecik
|
Alıntı:
|
|