Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Php'de Canlı Kamera Görüntüsü Yayınlamak

Kapalı Konu

LinkBack Seçenekler
Old 19.12.2006   #1 (permalink)

agresif's Avatar

Yer: İzmir
Php'de Canlı Kamera Görüntüsü Yayınlamak

Merhaba arkadaslar,

PHP'de yapmıs oldugum sitede sunu yapmak istiyorum; herhangi bir kamera , mesela bir web kamerası war, ve ben bu kameranın goruntusunu 24 saat canlı olarak, sitemde yayınlamak istiyorum, bununla ilgili yardımcı olabilcek arkadaslar warsa cok sevinirim, foruma baktım da tam olarak bununla ilgili bir baslık goremedim, bu eminim ki diger arkadasların, ilerki calısmalarında yardımcı olacak bisidir.. Kod yardımı olmasa bile , boyle bir baslıgı nerelerde arastırmam lazım, bana en cok yardımcı olacak yerler neresi, ben simdilik zoque forumları diye biliyorum , umarım yanılmam... Herkese iyi gunler, iyi calismalar diliyorum..

Mesaj agresif tarafından 19.12.2006 (10:27) yeniden düzenlendi.
agresif şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 19.12.2006   #2 (permalink)

s5prin's Avatar

Yer: istanbul
Re: Php'de Canlı Kamera Görüntüsü Yayınlamak

Bu işin PHP ile pek bir alakası olduğunu zannetmiyorum zira PHP betik bilgi yorumlayarak kullanıcıya HTML (js, XML vs. dahil) text tabanlı kodları gönderir.

En iyi çözüm bulabildiğin ve tercihin dahilinde flash yada java uygulaması olacaktır. sourceforge.net yada hotscripts.com gibi sitelerden bu amaçla yapılmış uygulamalar bulabilirsin.

Örnek;
hotscripts.com java
hotscripts.com flash

Başarılar.
s5prin şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 19.12.2006   #3 (permalink)

agresif's Avatar

Sadece PHP ile yapılmayacağını biliyorum. PHP kullandığımı belirtmek için yazdım onu. Zaten benim istediğim bir yol bir yöntem gösterilmesidir. Daha önce yapan arkadaşlar var ise lütfen cevap yazsınlar....
agresif şu an çevrimdışı  
Old 19.12.2006   #4 (permalink)

s5prin's Avatar

Yer: istanbul

Alıntı:
agresif tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Sadece PHP ile yapılmayacağını biliyorum. PHP kullandığımı belirtmek için yazdım onu. Zaten benim istediğim bir yol bir yöntem gösterilmesidir. Daha önce yapan arkadaşlar var ise lütfen cevap yazsınlar....
Çok özür dilerim, bu işi yapmadığı kesin olarak tescillenmiş biri olarak atıp tuttum tabi. Verdiğim linkler yada fikirler de sanırım konuyla alakasız, hiçbir yol yordama götürmemekte bizi.

Ben yine de kendi verdiğim referanslardan çıkan bir uygulamayı yanlışlıkla buraya koyayım. Oturup en ince detayına kadar en kolay nasıl yapıldığını da anlatabilirdim tabi ama yedik bir kere damgayı. Yokmuş CV'mizde böyle bir tecrübe.

Bu arada ben de mandrake kullanıyorum tabi konuyla bir alakası olmadığını biliyorum. Sadece belirtmek için yazdım.

Mesaj s5prin tarafından 19.12.2006 (19:26) yeniden düzenlendi. Açıklama: link
s5prin şu an çevrimdışı  
Old 19.12.2006   #5 (permalink)

komplike's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
Kusura bakma ama o zaman başlığını düzgün seçeceksin! Çünkü başlıktan çıkan şey, senin bu işi yani kamera görüntüsünü yayınlama işini PHP ile yapmak ya da yapmaya çalışmak istediğin.
...
komplike şu an çevrimdışı  
Old 20.12.2006   #6 (permalink)

agresif's Avatar

Alıntı:
komplike tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Kusura bakma ama o zaman başlığını düzgün seçeceksin! Çünkü başlıktan çıkan şey, senin bu işi yani kamera görüntüsünü yayınlama işini PHP ile yapmak ya da yapmaya çalışmak istediğin.
Arkadasım, ben istedigim seyi acık bir şekilde dile getirdim, eger biliyorsan cevap verirsin , yardımcı olursun, bilmiyorsan da susarsın, önemli bu sorunun cevabı, konu baslıgının nerede acılacagını tartısacak kadar bos vaktim yok, biran önce cevabı bulup uygulamaya geçmem lazım, diğer arkadaşların cevaplarını bekliyorum..teşekkurler..
agresif şu an çevrimdışı  
Old 20.12.2006   #7 (permalink)

komplike's Avatar

Yer: İstanbul

Ciddi bir anlama (ve anlatma) sorunun var sanırım. Ben sana konuyu yanlış yerde açtın demedim. Diğer arkadaşa laf atmışsın, "ben zaten onu biliyorum, onu sormuyorum" diye ama yazdığın başlık (Bkz. en tepede) gayet o arkadaşın anladığı anlama geliyor.

Burada bir soru soruyorsan, o soruyu en güzel şekilde anlatabiliyor olman lazım. Kimse burada senin veya bir başkasının bu şekilde yazdıklarını (anlamlarını) çözmek ve boş yere kafa patlatmak, dil dökmek zorunda değil.

Kaldı ki, diğer arkadaşın verdiği linkler senin işini görüyor. Neden onlara bakmamada ısrarlısın anlamış da değilim. Acil şifalar diliyorum.

Kolay gelsin.
...
komplike şu an çevrimdışı  
Old 20.12.2006   #8 (permalink)

agresif's Avatar

Alıntı:
komplike tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Ciddi bir anlama (ve anlatma) sorunun var sanırım. Ben sana konuyu yanlış yerde açtın demedim. Diğer arkadaşa laf atmışsın, "ben zaten onu biliyorum, onu sormuyorum" diye ama yazdığın başlık (Bkz. en tepede) gayet o arkadaşın anladığı anlama geliyor.

Burada bir soru soruyorsan, o soruyu en güzel şekilde anlatabiliyor olman lazım. Kimse burada senin veya bir başkasının bu şekilde yazdıklarını (anlamlarını) çözmek ve boş yere kafa patlatmak, dil dökmek zorunda değil.

Kaldı ki, diğer arkadaşın verdiği linkler senin işini görüyor. Neden onlara bakmamada ısrarlısın anlamış da değilim. Acil şifalar diliyorum.

Kolay gelsin.
çıkışa gelsene sen...
agresif şu an çevrimdışı  
Old 20.12.2006   #9 (permalink)
mow

ben agresifi anlayabildim, sorun ne ki acaba?

@agresif: bu işi sadece PHP ile yapmak istiyorsan istemci tarafında sadece PHP, sunucu tarafında apache+PHP nin kurulu olması gerekir. aslında sadece PHP ile de yapılır ama karıştırmayalım biz o kısmını;

Başlarken ikiye ayırıyoruz; 1. seçenek soket sunucu, 2. seçenek tek bir stream. İkinci seçenek üzerinde durmak hem zaman hem akıl sağlığı açısından daha iyi olur bence

Mantık olarak;
- bir video dosyasından videoyu stream olarak okuyabilecek bir PHP uygulaması (sunucuda)
- bir video dosyasını sunucuya kayıt edebilecek bir PHP uygulaması (istemcide)

birincisi çok kolay , ikincisinde ise illaki PHP kullanmak istiyorsan portlarla uğraşman gerekir, bu o kadar da zor değil birkaç örnek bulup halledebilirsin.

Bunun dışında illa sırf PHP ile yapmayacaksan en güzel çözüm şu olur;
- sunucu tarafında stream i kaydedebilen/kabul edebilen bir uygulama
- sunucu tarafında streami/video yu aktarabilen bir uygulama
- istemci tarafında web cam deki verileri sunucuya gönderebilen flash bir uygulama.

burdaki istemci dediğimiz şey web camı gösterecek olan istemci yani web came sahip olan istemcidir. Diğer kalan kısmı (gören istemci kısmı) bir web servisi olacak ise mutlaka flash en kötü java olmalıdır.

Araştırma için www.sf.net adresine gidip "web cam PHP flash" gibi şeyler aratabilirsin.
mow şu an çevrimdışı  
Old 20.12.2006   #10 (permalink)

metsatöll's Avatar

Yer: Tallinn
Görsel: 9

Alıntı:
çıkışa gelsene sen...
Üslubun hos degil...
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Kapalı Konu

Etiketler

yayinlamak , goruntusu , kamera , canli , phpde

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: