|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: Türk internet ortamındaki seviyesizlik düzelir mi?
Kommix, Tebrikler. Ben daha güzel anlatamazdım Türkçe forumlardaki durumu. Çok rahatsız edici bir seviyesizlik var forumlarda. Gerçek bir örnek vereyim: Birisi namaz konusunda bir yerden kopyalanmış bir yazı postalıyor ve sonraki mesajda yazan kişi şöyle demiş: "Coq Guzel Bır Yazı Eyw. (;" Ben bu örnekte çok hastalıklı ve rahatsız edici ayrıntılar görüyorum. Bu insanların zihinsel durumlarını anlayabiliyor musunuz? Çok hastalıklı durumlar bunlar. |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Benim de kendime göre bir yöntemim forumun kalitesini anlamak için. Forumun temasına bakıyorum. Varsayılan temayı kullanıyorsa uzak duruyorum.
Türkiye'de internet henüz yeni iken irc kanallarında chat yapardık. Sonra bu acayip insanlar chat'e girmeye başlayınca yapamaz olduk. Şimdi aynı topluluk forumları farketti. Nerdeyse forum üyesi olmayı utanılacak hale getirdiler.Ama ben bunun gelip geçici olduğunu düşünüyorum. Bir modadır aldı başını gidiyor ancak forum işi pahalı bir iştir. Üye sayısı arttıkça da maliyeti artar. Hevesle açılan bu siteler bir bir kapanacak. Kapanmak zorunda kalacak. |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
@kommix dostumun bahsettiği reputation olayı eskiden zoque' da da vardı. ancak kimse "beyler emeğe saygı, teraziye tıklayalım" tarzı şeyler söylemiyordu
![]() forumun kalitesini temasından anlarım diyen arkadaşlar olmuş. benim için ilk kriter forumda veya sitede crack, warez, adult vs. içerik var mı buna bakarım. 2. olarak forumda siyaset, din vs. konu başlıkları var mı diye bakarım... ayrıca bir de "all in one" tarzı forumlar var, bunlarda neredeyse her konu için başlık olur Atatürk' ten NBA' e kadar...
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
![]() Düşünmek... Olayların bu kadar üzücü ve artık tehdit edici hal alması; artık ipin ucu kaçtı. Nasıl bir nesil, nasıl bir toplum?, nasıl?, nasıl? sonra bu nasıllar bitiyor nedenler başlıyor, kitleniyor insan. O kadar hazırcı olduk ki, zaman kavramının içini öyle bir doldurduk ki... Önümüze ne sundularsa sorgulamadan aldık. Düzelir mi sorusuna umutla yaklaşmak istiyorum.Yoksa başka bir şeyim kalmayacak çoktan pes edeceğim... Bu enformasyon bombardımanında, bilgi çağında her şeyi bilinçli tüketebilmek adına; empati aşkına! sorgularımızı da yanımıza alarak; farkındalık yaratarak. Umarım düzelir... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!