|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Konya
|
Öyle bir buton olsun ki her durumda erişilebilir olsun.
Bir buton yapmak istiyorum ama şöyle: Tarayıcının CSS desteği açık olduğunda buton üzerinde yazı yazmasın. Yani aşağıdaki resimdeki gibi bir buton olsun. ![]() Fakat tarayıcının CSS desteği kapatıldığında ise erişilebilirlik adına buton üzerinde yazı görünsün. Yani aşağıdaki resimdeki gibi bir buton olsun. ![]() ------- Şimdi böyle bir şey yapmak için CSS'nin text-indent özelliğini kullanayım dedim ama olmadı. Şu kodları denedim: Kod:
.erisilebilir_buton {
width: 100px;
height: 25px;
text-indent: -9999px;
border: 1px solid #ccc;
background: #ebe6e8 url(stop.png) left no-repeat;
}
<input type="button" value="D u r d u r" class="erisilebilir_buton" />
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Re: Öyle bir buton olsun ki her durumda erişilebilir olsun.
.CSS açık iken yazısız resim, kapalı iken yazı/buton görünüyor. Tam istediğin gibi.
Yanlış mı anlıyorum? Olmayan nedir? .
Z:web 2.0 As Flowers E-kart Düşünüyorum Öyleyse e-Varim Emre Murat Tatar Duyarlı Gençlik TR Mesaj emremer tarafından 27.12.2006 (05:20) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Buradaki yazı eminim işini görecektir.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Altı Üstü Tasarım'ın sitesinde aynı şey var. İşte benim yapmak istediğim buydu:
![]() @fatihturan Teşekkürler. En kısa zamanda inceleyeceğim. Fakat benim ilk mesajımda bahsettiğim kodlarda şöyle bir sorun oluyor. Bu kodlar sadece Firefox ile çalışıyor. IE ve OPERA'da çalışmıyor. CSS açık iken Firefox'da sadece buton üzerindeki resim görülüyor, yazı görülmüyor (tam benim istediğim gibi). IE ve OPERA'da ise CSS açık iken hem resim hem de yazı görülüyor
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
o söyledğin menüler CSS ile yapılan menüler. geçerlilik testlerine , erişilebilirliğe vb. uygun.
listamatic , burdan bakıp geliştirebilirsin. düzeltme; özürdilerim altıüstü böyle değil ... div class lı CSS ile yapılmış. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Ben ordaki münüleri (yazı arşivi, abonelik, ....) kastetmedim !
Resmin altına saklanmış yazılardan bahsediyorun. CSS kapatıldığında resim ortadan kayboluyor ama saklı olan yazılar gün ışığına çıkıyor Text-Indent ile yapılıyor sanıyorum. Ben denedim ama yukarıda da dediğim gibi IE ve OPERA'da çalışmıyor.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
evet
http://www.zeldman.com/ menüsüde o şekilde , ama dediğim gibi CSS dosyalarını ve kodlarını incelemen gerekecek. bana çok karışık gelmişti... ![]() kolay gelsin. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!