»
div içine div koyunca
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
div içine div koyunca
ya şöyle bir sorunum var; bir tane ana div düşünün genişliği 900 olsun. bunun içine genişliği 700 ve 200 olan iki tane daha div yerleştirin. sonra 700 olanın içine altlı ve üstlü olmak üzere iki tane daha ve altakinin içine sağlı ve sollu olmak üzere iki tane daha. bir ana div içine bu kadar div yerleştirince ana div özelliğini yitiriyor. yani ana div'in hepsini kaplaması gerekmiyor mu? mesela ana div'e 5 px border özelliği atadım diyelim, tepede 10 px'lik bir şerit oluyor. sanki ana div yüksekliği 0 px miş gibi. bunun sebebi ne olabilir, ana div'e neden bu kadar div'i kaplattıramıyorum? |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: div içine div koyunca
Kod:
#anablok
{
margin: 60px auto 0;
padding: 0;
width: 900px;
}
#solblok
{
float: left;
margin: 0;
width: 700px;
}
#sagblok
{
float: right;
width: 200px;
}
#ustblok
{
}
#altblok
{
}
#solkonu
{
float: left;
width: 200px;
}
#sagblog
{
float: right;
width: 500px;
}
solblok > ustblok ve altblok altblok > solkonu ve sagblog tabi sagblog'un içinde de bazı class'lar var |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
div, içine konan objelerin boyunu alır. haliyle içi boş olan div (ve içindeki div'ler de boşsa) boyutsuz olur.
ayrıca iç div'lerde float kullanıyorsan, onu normal div yapısından koparmış oluyorsun, haliyle üst div boyunu hesaplarken o float'lu elemanlar kaale alınmıyor olabilir. yatay sıralanan div'leri < div style="clear:both;" > gibi bir komutla tekrar hesaba katılmasını da sağlayabilirsin. bu konuda biraz daha detaylı bir makale yazmıştım. ama tabii bunlar varsayımlar, CSS'ini görmeden ben de daha fazla bilgi veremem. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
CSS'ini görünce direk clearfix metodu diyebilirim. yazdığım yazıya bir göz at, ama kısaca...
yan yana dizdiğin div'lerin float özelliğini aralarına koyacağın bir < div style="clear:both;" > < /div> satırıyla kapatıp sonraki div blokunu gerçek anlamda alt satırdan başlamasını VE dış div'in tüm bu div'leri kapsamasını sağlayabilirsin. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
@cgencer aciklamis, sorun float kullanimindan kaynakliyor. Daha önce @lautremont bu problemin browserdan kaynaklandigini söylemisti. Clearfix kullanimi ile sorun halledilebilir.
CSS kodlarina clearfix diye bir class ekledim, bu classida float kullanimini bitirdigin yere yazinca problem kalmadi. HTML Code:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd"> <HTML xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <title>deneme sayfam</title> <style> .clearfix:after { content: "."; display: block; height: 0; clear: both; visibility: hidden; } /* IE-Mac'ten gizle */ * HTML .clearfix {height: 1%;} /* IE-Mac icin gizlemeyi bitir */ #anablok { margin: 60px auto 0; padding: 0; width: 902px; border: 1px solid #000; } } #solblok { float: left; margin: 0; padding: 0; width: 700px; } #sagblok { float: right; margin: 0; padding: 0; width: 200px; } #ustblok { margin: 0; padding: 0; width: 700px; } #altblok { margin: 0; padding: 0; width: 700px; } #solkonu { float: left; margin: 0; padding: 0; width: 200px; } #sagblog { float: right; margin: 0; padding: 0; width: 500px; } </style> </head> <body> <div id="anablok"> <div id="solblok"> <div id="ustblok">Ust blok</div> <div id="altblok"> <div id="solkonu">Alt Blok > sol konu</div> <div id="sagblog">Alt Blok > sag blog</div> </div> </div> <div id="sagblok">sag blok</div> <div class="clearfix"></div> </div> |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
insanların çıkar gözetmeksizin birbirlerine yardım etmeleri ne harika bir şey
![]() cgencer, clearfix metodunu sayende tam olarak anladım, makaleni de okuyacağım, çok teşekkürler.. metsatöll, vaktini harcayıp kodlara uyarladığın için çok teşekkür ederim, çok sağol.. ikinize de tekrar teşekkürler, sorun halloldu
|
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!